به گزارش اکوایران، ایلان ماسک، مالک اسپیس‌ایکس، در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرد که سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک با قابلیت اتصال مستقیم به تلفن‌های همراه، در سه روز آینده وارد مرحله آزمایشی (بتا) خواهد شد.

 این فناوری انقلابی به کاربران امکان می‌دهد بدون نیاز به برج‌های مخابراتی زمینی، از هر نقطه‌ای در جهان به اینترنت دسترسی داشته باشند.

در حالی که کیفیت و محدودیت‌های اینترنت در کشور همچنان محل بحث است، کاربران به دنبال راه‌های جایگزین برای دستیابی به اینترنت پایدار و باکیفیت هستند. نسخه بتای این سرویس از ۲۷ ژانویه آغاز خواهد شد و هدف آن حذف نقاط کور ارتباطی و تسهیل دسترسی به اینترنت در مناطق دورافتاده است.

این ماهواره‌ها همچون «برج‌های مخابراتی در فضا» عمل می‌کنند و امکان ارسال پیام، تماس، و استفاده از اینترنت را بدون نیاز به سخت‌افزار جدید فراهم می‌کنند.

سرویس اینترنت استارلینک به تمامی هفت قاره می‌رسد

با اضافه شدن ایستگاه مک مردو در قطب جنوب، اسپیس ایکس اعلام کرده است که سرویس اینترنت پهنای باند استارلینک مبتنی بر مدار اکنون به تمام هفت قاره دسترسی دارد. این سرویس که پیش از این در مناطقی مانند استرالیا، نیوزلند و کشورهای مختلف در قاره‌های آمریکا و اروپا فعال بوده است، به تازگی در آفریقا راه‌اندازی شده است.

اینترنت استارلینک از موزامبیک و نیجریه شروع به کار کرده و قرار است تا پایان سال جاری در فیلیپین برای آغاز ورود به جنوب شرقی آسیا نیز عرضه شود. ایلان ماسک، بنیان‌گذار اسپیس ایکس، در اشاره‌ای به گسترش جهانی این سرویس، بیان کرد که این فناوری حتی در پایین‌ترین نقطه کره زمین، یعنی در قطب جنوب، توسط دانشمندان استفاده می‌شود.

بنا به گزارش اکسپرس تریبون، استارلینک به‌عنوان یک سرویس اینترنت ماهواره‌ای، به‌ویژه در مناطق دورافتاده و بدون پوشش اینترنت، توانسته است دسترسی به اینترنت را فراهم کند. این سرویس با استفاده از ماهواره‌های مستقر در مدار زمین، مشابه برج‌های مخابراتی در فضا عمل کرده و امکان ارسال پیام، تماس و استفاده از اینترنت را بدون نیاز به سیگنال از برج‌های زمینی فراهم می‌کند.

اگرچه این سرویس در بیشتر نقاط جهان در حال گسترش است، اما اینترنت استارلینک در بزرگترین کشور دنیا، روسیه، هنوز فعال نشده است.

اسپیس ایکس در اوایل سال جاری و پس از حمله روسیه به اوکراین، استارلینک را در این کشور فعال کرده و هزاران گیرنده استارلینک به اوکراین ارسال شده‌اند تا مناطق جنگ‌زده را به اینترنت متصل نگه دارند. ماسک همچنین گزارش داده است که استارلینک توانسته است در برابر تلاش‌های روسیه برای مسدود کردن آن مقاومت کند.