امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت در این باره اعلام کرد که مهلت ثبت نام سومین دوره قرعه کشی یکپارچه خودرو تمدید شد. 

خبرگزاری فارس به نقل از سخنگوی وزارت صمت نوشت: به دلیل درخواست متقاضیان زمان ثبت نام تا ساعت 16 امروز شنبه 19 شهریور تمدید شد. 

پس از دو دوره عرضه خودرو در قالب سامانه یکپارچه تخصیص خودرو که در اردیبهشت و تیر ‌امسال انجام شد در این مرحله سه شرکت خودروسازی ایران‌خودرو، سایپا و آرین پارس موتور اقدام به عرضه محصولات خود کردند.

بر این اساس متقاضیان خرید تا ساعت 16 روز شنبه 19  شهریور‌ ‌فرصت دارند در سامانه https://sale.iranecar.com اقدام به ثبت تقاضای خود برای خرید خودروهای مشمول قرعه کشی و یا بدون قرعه کشی کنند، این در حالی است که مهلت ثبت نام سه روز تعیین شده بوده و مقرر بود که زمان ثبت نام در ساعت 24 روز جمعه 18 شهریور پایان یابد. 

ایران خودرو در سومین مرحله از تخصیص خودرو از طریق سامانه یکپارچه در فروش فوق العاده خود 6 محصول پژو 206 تیپ 2، رانا پلاس سقف شیشه ای و گیربکس 6 سرعته، سورن پلاس جدید، پارس سال با موتور XUTP ، پارس TUS و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک و در پیش فروش 4 محصول تارا دستی، تارا اتوماتیک، دنا پلاس توربور شارژ دستی و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک عرضه کرده است. 

گروه خودروسازی سایپا، فروش فوق‌العاده ۵ محصول کوییک.اس، ساینا. اس، کوییک پلاس با گیربکس اتوماتیک، کوییک.آر و کوییک.آر با گیربکس اتوماتیک با موعد تحویل ۹۰ روزه را آغاز می‌کند و این ثبت‌نام تا تکمیل ظرفیت محصولات از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو ادامه خواهد داشت.

همچنین شرایط پیش فروش یک‌ساله عادی و طرح قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را نیز برای ۶ محصول شاهین، ساینا. اس، کوییک.اس، کوییک با گیربکس اتوماتیک، کوییک با گیربکس معمولی و کوییک.آر با گیربکس معمولی با موعد تحویل آذر ماه سال جاری تا تیر ۱۴۰۲ آغاز می‌کند.

در این طرح، صرفاً فروش فوق‌العاده خودرو ساینا. اس از طریق قرعه کشی عرضه می‌شود و فروش سایر محصولات اعم از فروش فوق‌العاده و پیش فروش بدون محدودیت قرعه کشی انجام خواهد شد.

شرکت آرین پارس موتور نیز در این دوره با یک محصول و عرضه از طریق قرعه کشی حضور خواهد شد. 

پیش از این سخنگوی وزارت صمت اعلام کرده بود که در سومین دوره قرعه کشی یکپارچه حدود 60 هزار خودرو عرضه می شود که 50 درصد ظرفیت قرعه کشی به طرح جوانی و بیست درصد ظرفیت قرعه کشی به خودروهای فرسوده اختصاص می یابد.  بر این اساس فقط 30 درصد از ظرفیت عرضه خودرو در سومین دوره به متقاضیان عادی تعلق می گیرد. 

براساس اطلاعات به دست آمده در دو مرحله ای که محصولات شرکت های خودروساز در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو عرضه شده است آن بخش خودروها که فاصله قیمتی بیشتری میان قیمت کارخانه و بازار آنها وجود دارد از اقبال بیشتری برخوردار هستند.

در میان هشت خودروی عرضه شده در فروش فوق العاده پژو پارس با موتور TU5 در سر لیست شکاف قیمت میان کارخانه و بازار قرار دارد.

این خودروی سدان (صندوق دار) در شرایطی در کارخانه با قیمت حدود 177 میلیون تومان در دسترس متقاضیان قرار دارد که آنها باید برای همین خودرو از بازار حساب های خود را حول و حوش 370 میلیون تومان شارژ کنند. با این حساب پژو پارس با موتور TU5 یک فاصله قیمتی حدود 193 میلیون تومانی را این روزها تجربه می کند.

بعد از این خودرو دیگر محصول ایران خودرو با برند پژو یعنی پژو 206 تیپ دو قرار دارد. این خودروی هاچ بک (بدون صندوق) در حالی با قیمت حدود 150 میلیون و 500 هزار تومان در قرعه کشی حضور دارد که همین خودرو در بازار از سوی فروشندگان با قیمتی حول و حوش 296 میلیون تومان عرضه می شود. بنابراین پژو 206 تیپ دو نیز شکاف قیمتی بیش از 145 میلیون تومانی را به خود می بیند.

پارس سال جایگاه سوم را در جدول بیشتر فاصله قیمتی میان بازار و کارخانه تصاحب می کند. ایران خودرویی ها این محصول خود را با قیمتی حوالی 165 میلیون و 800 هزار تومان در دسترس متقاضیان قرار داده اند. قیمت بازاری این خودرو این روزها حول و حوش 303 میلیون تومان است. این قیمت بازاری باعث می شود تا پژو پارس سال فاصله قیمتی نزدیک به 137 میلیون تومان را تجربه کند. ا

گر شانس خرید دنا پلاس با موتور توربو شارژ و گیربکس اتوماتیک را از سامانه یکپارچه تخصیص خودرو پیدا کنید با توجه به قیمت حدود 503 میلیون تومانی که این محصول اتوماتیک ایران خودرو در بازار داد و ستد می شود می توانیم حوالی 104 میلیون تومان سود به حساب خود واریز کنید. فاصله قیمتی کارخانه و بازار رانا پلاس با سقف پانوراما (شیشه ای ) نیز چندان از دنا با موتور توربو شارژ و گیربکس اتوماتیک دور نیست. این خودروی سدان (صندوق دار) ایران خودرو نیز فاصله قیمتی حول و حوش 103 میلیون تومانی را در کارنامه خود ثبت کرده است.

قیمت این خودرو در کارخانه حدود 228 میلیون و 500 هزار تومان است اما در بازار اتکت 332 میلیون تومانی روی ان نسبت شده است. اما تنها محصول سایپا یعنی ساینا S  در قعر جدول قرار دارد. ساینا S در بازار با قیمت حول و حوش 212 میلیون تومان حاضر است اما در کارخانه با قیمت حدود 170 میلیون تومان قابل خریداری است بنابراین فاصله قیمتی 42 میلیون تومانی را به خود دیده است.

سمند سورن جدید ایران خودرو هنوز در بازار عرضه نشده و اولین فروش خود را در سومین عرضه از مسیر سامانه صمت تجربه می کند. بنابراین قیمت بازاری ان نامشخص است و باید منتظر ماند و دید بعد از عرضه با چه قیمتی در بازار خرید و فروش می شود. ایما محصول لاماری نیز وضعیتی مشابه دارد. این خودرو در فروش سامانه یکپارچه حدود یک میلیارد و 100 میلیون تومان قیمت دارد اما قیمت بازاری آن هنوز از سوی فعالان بازار شناسایی نشده است.

با توجه به بررسی انجام شده متقاضیان خرید ساینا S بیشترین شانس را برای در اختیار گرفتن خودرو از مسیر سامانه یکپارچه تخصیص خودرو دارند و خریداران پژو پارس با موتور TU5 باید برای در اختیار گرفتن این خودرو با رقبای بیشتری رقابت کنند.