اعتراض دامداران به قیمت هر کیلو گوشت قرمز/ ارز واردات گوشت تغییر میکند؟
اکوایران: معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به گلهمندی دامداران از قیمت هر کیلو گرم گوشت قرمز ۵ تکه به نرخ ۴۲۰ هزار تومان، اظهار کرد: قیمتی که در خرید تضمینی لحاظ میشود کف قیمت است.
به گزارش اکوایران، آذر ماه سال جاری بود که دلار نیمایی حذف و دلار توافقی جایگزین آن شد؛ در واقع دولت برای تکنرخی کردن نرخ دلار دست به چنین اقدامی زد؛ چراکه به گفته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در جلسهای با کمیسیون اقتصاد مجلس درحال حاضر چهار نرخ دلار در کشور داریم که به التهابات این بازار دامن میزند.
یک مسئول صنفی با اشاره به وابستگی ارزی نهادههای دامی، گفت: در حوزه طیور ۹۵ درصد و در بخش دام ۵۰ درصد وابستگی ارزی وجود است؛ شوک قیمتی در بازار ارز، هزینه تولید گوشت داخل را افزایش میدهد.
با این حال، اثرات نرخ ارز توافقی بر قیمت محصولات تولیدی کشور نیز از جمله موضوعاتی بود که طی روزهای اخیر درباره آن صحبت بسیار شد. در همین راستا، جواد آزاد، مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران درباره تأثیر نرخ ارز توافقی در بخش دام به مهر گفت: افزایش قیمت ارز تأثیر مستقیم در بالا رفتن قیمت تمامشده محصولات تولیدی دارد.
او افزود: بخشی از گوشت قرمز مورد نیاز داخل، وارداتی است و در نتیجه نرخ گوشت وارداتی افزایش مییابد و این محدود به واردات گوشت نشده و در تأمین نهادههای دامی نیز تأثیر مستقیم دارد. در حال حاضر تأمین ارز واردات گوشت گرم از تالار یک بوده و با نرخ دلار ۲۸.۵۰۰ تومان است.
به گزارش اکوایران، مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران با اشاره به وابستگی ارزی نهادههای دامی، گفت: نهادههای طیور ۹۵ درصد وابستگی ارزی دارد و این وابستگی در نهادههای دامی حدود ۵۰ درصد است؛ بهطور قطع شوک قیمتی در بازار ارز هزینه تمامشده تولید گوشت داخل را بالا برده و منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار میشود.
نرخ خرید تضمینی گوشت قرمز کف قیمت است
از سوی دیگر، اکبر فتحی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی درباره برنامه وزارتخانه در خصوص انباشت دامهای سبک و سنگین کشور گفت: جای شکرگزاری دارد که صنعت دامپروری کشور پس از ۳ سال توانست خودش را پیدا کرده و قد علم کند.
وی با بیان اینکه صنعت دامپروری و طیور کشور در چند سال گذشته روزهای بدی را سپری کرده است، افزود: دامهای مولد به دلیل حذف ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۰ به کشتار رفتند و گلههای مادر در مرغداریها حذف شدند؛ اما به دلیل توانمندی که در صنعت دام و طیور کشور شاهد هستیم توانست از این گردنه سخت به سلامت عبور کند و امروز دام مازاد در کشور وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: وزارتخانه برای حل این مسئله هم شرکت پشتیبانی امور دام را مکلف کرد هر چه دام مازاد در دست دامداران وجود دارد و حتی مرغهای مازاد را خریداری کند.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی تصریح کرد: این امر آغاز و خوشبختانه استقبال خوبی از طرح شده است.
فتحی در ادامه سخنان خود با اشاره به نرخ گذاری خرید حمایتی، عنوان کرد: قیمت گذاری انجام شده و اگر جایی لازم باشد که تجدیدنظری داشته باشیم معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در راستای حمایت از دامداران آن را انجام میدهد.
ارز واردات گوشت تغییر نمیکند
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به گلهمندی دامداران از قیمت هر کیلو گرم گوشت قرمز ۵ تکه به نرخ ۴۲۰ هزار تومان، اظهار کرد: قیمتی که در خرید تضمینی لحاظ میشود کف قیمت است. همان قیمت گذاری سبب شده خود کشتارگاهها وارد عمل شده و برای عرضه در شبکههای توزیع خرید داشته باشند.
این مسئول دولتی اضافه کرد: بنابراین کشتارگاهها هم همگام با شرکت پشتیبانی امور دام مبادرت به همکاری کردند و در واقع شرکت پشتیبانی، یک تحرکی به بازار داده است.
فتحی درباره کاهش گوشت قرمز تولید داخل، اظهار کرد: خوشبختانه تا پایان سال، ارز مورد نیاز برای واردات این محصول را شخص آقای رئیسجمهور پیگیری کردند و تغییری در آن رخ نداده است؛ تا پایان سال روند فعلی در بازار گوشت چه در خصوص تولید داخل و چه واردات، ادامه مییابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تنش میان نقدعلی و قالیباف بالا گرفت
-
زمرد به جای تریاک؛ جستجوی طالبان برای راه حل بحران در زیر خاک
-
فرصت طلایی ایران خودرو؛ اعلام جزئیات فروش ۱ محصول برقی
-
مهمترین حذفی سفره ایرانیان
-
بیانیه دفتر مولوی عبدالحمید به اهانت مداح هنجارشکن: هدف «اصلاح» است نه «انتقام»
-
ظریف: با ایده تغییر دکترین هستهای مخالفم
-
تداوم روند صعودی شاخصهای بورسی در آخرین روز هفته
-
شاخص 3 میلیون واحدی محقق میشود؟ / پیشتازی صنایع کوچک در بورس
-
چراغی برای افزایش عیدی بازنشستگان روشن میشود؟