به گزارش اکوایران، امیر پویان رفیعی شاد، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران در ارزیابی وضعیت سفر گردشگران خارجی و داخلی به ایران، به تأثیر نرخ ارز و قیمت بلیت هواپیما بر کاهش دسترسی به سفرهای داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت که سفر به کالایی لوکس تبدیل‌شده که تنها قشر متمول می‌تواند از آن بهره‌برداری کند.

او شرایط گردشگری ورودی به ایران را نگران‌کننده ارزیابی کرد و گفت: «کشورهای اروپایی به‌ویژه ایتالیا و آلمان بر موضوع ایران‌هراسی تأکید دارند و این مسئله باعث کاهش تمایل گردشگران خارجی برای سفر به ایران شده است. هرچند در برخی کشورهای دیگر مانند اسپانیا وضعیت بهتری مشاهده می‌شود، اما در مجموع، شرایط برای جذب گردشگران خارجی به ایران مساعد نیست.»

این مقام مسئول همچنین به چالش‌های موجود در سفرهای داخلی اشاره کرد و افزود که با وجود ادعاهای مبنی بر ثابت بودن قیمت بلیت پروازها، افزایش قیمت‌ها در مسیرهای داخلی مشهود است.

رفیعی شاد ادامه داد: «علاوه بر افزایش قیمت، کمبود هواپیما و چالش در تهیه بلیت به‌ویژه برای گردشگران خارجی که مقصد ایران را انتخاب کرده‌اند، مشکلات زیادی ایجاد کرده است.»

او با مقایسه وضعیت ناوگان هوایی ایران و کشورهای همسایه مانند عراق که ۷۰ فروند هواپیما در اختیار دارد، تأکید کرد که عمر بالای ناوگان هوایی ایران و فرسودگی هواپیماها به این مشکلات دامن زده است. این مشکلات، سفر با هواپیما را سخت‌تر و گران‌تر کرده است.»

سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است

بنا به گزارش ایسنا، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی در ادامه به افزایش هزینه‌های سفر داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: «با قیمت بالای ارز و هزینه‌های بالای اقامت در هتل‌ها، سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است که فقط قشر متمول قادر به تأمین هزینه‌های آن هستند. برای یک خانواده چهار یا پنج نفره که قصد سفر به کیش یا قشم دارند، هزینه بلیت پرواز و اقامت به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.»

رفیعی شاد همچنین به رشد تمایل مردم به سفرهای اقساطی در پی شرایط اقتصادی اشاره کرد و گفت: «با افزایش هزینه‌ها، بسیاری از افراد به گزینه‌های اقساطی روی آورده‌اند. اما باید مراقب بودند تا قدرت انتخاب خود را از دست ندهند و از سودهای اضافی که ممکن است به‌دنبال خرید اقساطی بپردازند، جلوگیری کنند.»

او با اشاره به کاهش تقاضا برای سفر در مقایسه با سال‌های گذشته افزود: «در حالی که در سال‌های گذشته با نزدیک شدن به ماه بهمن، بازار سفر نوروزی رونق می‌گرفت، امسال این شور و هیجان به‌وضوح کاهش یافته است.»