به گزارش اکوایران، روز یک‌شنبه شی جین پینگ به شکل بی‌سابقه‌ و البته قابل انتظاری سومین دوره‌ی رهبری را برای خود به دست آورد و شورای رهبری جدیدی مملو از افراد وفادارش انتخاب کرد. به این ترتیب او رسماً قدرتمندترین حاکم چین از زمان مائو تسه‌تونگ، بنیان‌گذار جمهوری خلق چین، شد.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، لی چیانگ، دبیر  ۶۳ ساله‌ی حزب کمونیست شانگهای، به دنبال شی روی صحنه‌ی تالار بزرگ خلق –محل برگزاری کنگره- آمد و به این صورت به عنوان معاون دفترسیاسی حزب در نوبت رسیدن به مقام نخست وزیری پس از لی تچیانگ قرار گرفت.

سایر اعضای کمیته دائمی هفت نفره عبارتند از ژائو لجی و وانگ هونینگ که از کمیته قبلی بازگشته اند و اعضای تازه وارد: کای چی، دینگ ژئوکسیانگ و لی شی. لی کیانگ نیز از اعضای جدید کمیته دائمی است.

همه این افراد رابطه‌ی نزدیک و وفادارانه‌ای با شی جین‌پینگ دارند، کسی که به عنوان فرزند یک انقلابی که در به قدرت رسیدن حزب کمونیست نقش داشت در سال ۲۰۱۲ به ریاست جمهوری رسید و پس از آن چین را در مسیر تبدیل شدن به یک نظام کاملاً استبدادی پیش برد.

درو تامپسون –پژوهشگر مدعو در دانشگاه ملی سنگاپور- می‌گوید: «این تیم رهبری‌ای است که فقط بر دستیابی به اهداف سیسی شی تمرکز خواهد داشت و نه بر دنبال کردن سیاست‌هایی که فکر می‌کنند به نفع کشورشان خواهد بود. در این ساختار سیاسی تنها یک راه درست حکومت کردن وجود دارد و آن راه شی است.»

1

رونمایی از کمیته دایمی حزب و گروه ۲۴ نفره‌ی دفتر سیاسی حزب یک روز پس از پایان بیستمین کنگره‌ی حزب کمونیست صورت می‌گیرد، جایی که اصلاحیه‌هایی به منشور حزب اضافه شد که جایگاه شی به عنوان هسته‌ی حزب و نقش هدایت‌کننده‌ی اندیشه‌ی سیاسی او در چین را تثبیت می‌کنند.

ترکیب کمیته دائمی تأیید دیگری است بر این که سیطره شی بر قدرت با وقایع سال پر فراز و نشیب اخیر از جمله کندی شدید اقتصاد، نارضایتی‌ها از سیاست کووید صفر ، و بیگانگی فزاینده چین از غرب که با حمایت او از ولادیمیر پیوتین تشدید شده است، کاهش نیافته است.

به گفته‌ی آلوین تن -رئیس بخش معاملات ارزی بانک سلطنتی کانادا-: «از نظر سیاست‌گذاری این به این معنی است که تمکین بیشتری نسبت به نظرات شی درباره‌ی چگونگی پیشبرد کشور و اقتصاد وجود خواهد دشت.»