اکو ایران: ایران به‌دنبال لغو تحریم‌های اقتصادی آمریکا است؛ اقدامی که به گفته عراقچی می‌تواند در ازای مجموعه‌ای از اقدامات اعتمادساز در حوزه برنامه هسته‌ای انجام شود.
به گزارش اکو ایران به نقل از اقتصادنیوز، درحالی که این روزها سایه جنگ ایران با آمریکا پررنگ‌تر شده است، مقامات ایرانی بار دیگر از واشنگتن خواستند تا به تهران احترام بگذارد و تأکید کرده‌اند که زبان زور را نمی‌پذیرند. 

سنستوتی نات در رسانه هندی ان‌دی‌تی‌وی ورد نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، با اشاره به نزدیک شدن دو کشور به دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای در هفته آینده و پس از گفت‌وگوهای میانجی‌گرانه در عمان، تصریح کرد که تهران بر اساس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بر حق خود برای ادامه غنی‌سازی اورانیوم، تاکید دارد.

پزشکیان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: منطق ما در موضوع هسته‌ای بر حقوقی استوار است که در معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای تصریح شده است. ملت ایران همواره به احترام، با احترام پاسخ داده، اما زبان زور را تاب نمی‌آورد

او مذاکرات غیرمستقیم برگزارشده در عمان در روز جمعه را گامی رو به جلو توصیف کرد و گفت دولتش از ادامه گفت‌وگو‌ها حمایت می‌کند.

افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که آمریکا آشکارا در حال تقویت حضور نظامی خود در خلیج فارس است. دولت دونالد ترامپ فشارها بر ایران را به‌دلیل برنامه هسته‌ای این کشور افزایش داده است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه ضمن تأیید تقویت ناوگان نظامی آمریکا در منطقه گفت: استقرار نظامی آنها در منطقه ما را نمی‌ترساند.

در همین راستا، آمریکا در پایان ژانویه و هم‌زمان با افزایش تنش‌ها، ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن» را به خلیج فارس اعزام کرد. بی‌بی‌سی هفته گذشته گزارش داد که یک دوجین جنگنده اف-۱۵، یک پهپاد رزمی MQ-9 ریپر و چند فروند هواپیمای تهاجمی A-10C تاندر‌بولت II وارد پایگاه هوایی موفق‌السلطی در اردن شده‌اند.

بر اساس تحلیل تصاویر ماهواره‌ای که این رسانه بریتانیایی انجام داده، ناوشکن موشک‌انداز یو‌اس‌اس دلبرت دی. بلک از کانال سوئز عبور کرده و از دریای مدیترانه وارد دریای سرخ شده است. همچنین گزارش شده که پهپاد شناسایی MQ-4C تریتون نیروی دریایی آمریکا بر فراز خلیج فارس در حال پرواز بوده است. پیش‌تر نیز حضور هواپیمای ارتباطی E-11A، هواپیماهای شناسایی و گشت دریایی P-8 پوزیدون و هواپیماهای هشدار زودهنگام E-3G سنتری در منطقه گزارش شده بود.

ارتش آمریکا ناو آبراهام لینکلن

ایران عقب نشینی می کند؟

با وجود تحرکات نظامی آمریکا، وزیر خارجه ایران تأکید کرده که تهران هرگز از حق غنی‌سازی اورانیوم عقب‌نشینی نخواهد کرد و از تهدید جنگ با آمریکا نمی‌ترسد.

واشنگتن ابتدا در واکنش به سیاست داخلی ایران در جریان ناآرامی‌ها تهدید به مداخله کرد. در این میان، روز یکشنبه سه چهره شاخص اصلاح‌طلب به اتهام بیان مواضع ضد‌حاکمیتی بازداشت شدند.

عراقچی: درحال رایزنی با چین و روسیه هستیم

ویتکاف+عراقچی

عراقچی در نشستی در تهران گفت که ایران اعتماد چندانی به واشنگتن ندارد و تردید دارد که آمریکا مذاکرات تازه را با جدیت دنبال کند. او همچنین اعلام کرد تهران درباره این گفت‌وگوها با شرکای راهبردی خود، یعنی چین و روسیه، در حال رایزنی است.

او تأکید کرد: اینکه چرا تا این حد بر غنی‌سازی اصرار داریم و حتی در صورت تحمیل جنگ از آن دست نمی‌کشیم، به این دلیل است که هیچ‌کس حق ندارد چیزی را به ما را دیکته کند.

بازگشت نامطمئن به میز گفت‌وگو

ایران و آمریکا روز جمعه در عمان، برای نخستین بار از زمان جنگ ۱۲روزه اسرائیل با جمهوری اسلامی در ژوئن سال گذشته، که آمریکا نیز در آن مشارکت داشت، مذاکرات خود را از سر گرفتند.

ایران به‌دنبال لغو تحریم‌های اقتصادی آمریکا است؛ اقدامی که به گفته عراقچی می‌تواند در ازای مجموعه‌ای از اقدامات اعتمادساز در حوزه برنامه هسته‌ای انجام شود.می‌رود؟

​کشورهای غربی و اسرائیل، که گمان می‌رود تنها دارنده سلاح هسته‌ای در خاورمیانه باشد، مدعی‌اند که ایران به‌دنبال دستیابی به بمب اتمی است؛ ادعایی که جمهوری اسلامی آن را رد می‌کند. عراقچی در این باره گفت: آنها از بمب اتمی ما می‌ترسند، در حالی که ما به‌دنبال آن نیستیم. بمب اتمی ما، قدرت نه گفتن به قدرت‌های بزرگ است.

شکاف در موضوعات مورد بحث

آمریکا و اسرائیل خواهان آن هستند که مذاکرات فراتر از پرونده هسته‌ای رفته و موضوعاتی مانند برنامه موشک‌های بالستیک ایران و حمایت تهران از گروه‌های منطقه‌ای را نیز در بر بگیرد؛ مسائلی که ایران از گنجاندن آنها در گفت‌وگوها خودداری می‌کند. هم‌زمان، آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه شماری از شرکت‌های کشتیرانی و کشتی‌ها با هدف محدود کردن صادرات نفت ایران اعلام کرده است.

عراقچی روز یکشنبه در همان نشست تهران گفت: تداوم تحریم‌ها و اقدامات نظامی، تردیدهای جدی درباره میزان آمادگی و جدیت طرف مقابل برای ورود به مذاکرات واقعی ایجاد می‌کند.