به گزارش اکوایران، اختلاف بین دولت مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری و مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف در ایران به چندین موضوع کلیدی مرتبط می‌شود که نشان‌دهنده تنش‌ها سیاسی و اختلاف‌‌نظرها بین این 2 نهاد است. یکی از اصلی‌ترین تنش‌ها که چهارشنبه هفتم آذرماه به اوج خود رسید، لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس است؛ این لایحه که به دلیل انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون رئیس‌جمهوری مورد انتقاد قرار گرفته، با مخالفت شدید نمایندگان مجلس مواجه شد. در جلسه‌ای که این لایحه بررسی شد، ۲۰۷ نماینده به آن رأی مخالف دادند و این موضوع به تنش‌های بیشتری بین مجلس و دولت دامن زد. روز گذشته محمدباقر قالیباف در واکنشی غیرمنتظره گفت، این انتصاب خلاف قانون است که بلافاضله با واکنش محمدجواد ظریف مواجه شد. وزیرخارجه سابق ایران نیز در جواب به پرسشی درباره سخنان رئیس‌ مجلس گفت: پاسخ را از رئیس‌جمهوری بپرسید.

این سخنان قالیباف در حالی مطرح می‌شود که او پس از شکست از مسعود پزشکیان در انتخایات ریاست‌جمهوری،  در تلاش بود تا خود را به عنوان حامی دولت جدید معرفی کند. او در سخنرانی‌های خود همواره بر ضرورت همکاری با دولت تأکید کرده بود و سعی داشت تا با نمایندگان مخالف تعامل کند. این رویکرد هرچند ممکن است به منظور جلوگیری از تضعیف دولت پزشکیان باشد، اما در عین حال انتقادات جدی از برخی نمایندگان را نیز به دنبال داشت.

مسعود پزشکیان نیز در سخنان خود بر اهمیت همدلی و همکاری با مجلس تأکید کرده و بارها گفته است که بدون همکاری نمی‌توان به اصلاحات اقتصادی دست یافت. او خواستار اجتناب از سیاسی‌کاری و تمرکز بر مشکلات اقتصادی کشور شده است.

اما به گفته کارشناسان،‌ اختلافات بین دولت و برخی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس نه تنها بر روند تصویب لوایح و برنامه‌های اقتصادی تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند بر آینده سیاسی طرفین نیز تأثیرگذار باشد. قالیباف سعی دارد با ایجاد سد دفاعی در برابر مخالفان خود، از منافع خود و جریان اصول‌گرایی حمایت کند. در این راستا، او به دنبال ایجاد حلقه سیاسی جدید با دولت پزشکیان است که بتواند در برابر فشارهای داخلی نیز مقاومت کند.

برگزاری نشست مشترک دولت و  مجلس

حال با برگزاری نشست مشترک بین روسای مجلس و دولت انتظار می‌رود که این اختلاف‌ها به حداقل ممکن برسد. شهرام دبیری، معاون پارلمانی دولت با اشاره به نشست مشترک مجلس و دولت در روز یکشنبه هفته آینده، تصریح کرد: در این نشست رئیس دولت و مجلس سخنرانی خواهند داشت و اعضای مجلس و روسای فراکسیون‌ها  و وزرا هم صحبت می‌کنند و سعی خواهیم کرد در جهت همدلی و تعامل بیشتر حرکت کرده و به نقطه اشتراکی برسیم.

او در گفت‌وگو با ایسنا، درباره انتقادات به دولت به خاطر برخی شرایط اقتصادی، اظهارکرد: بخش عمده‌ای از مسائل ما به خاطر مشکلاتی است که از خارج کشور به ما اعمال کرده‌اند. مسائل سیاسی بر افزایش نرخ ارز تاثیر گذاشته است؛ اما درباره قیمت‌گذاری‌ها، اقشار متوسط به پایین را لحاظ می کنیم و سعی می‌کنیم در کالاهای اساسی افزایش قیمت نداشته باشیم و هم اگر مواردی وجود دارد برای افزایش قیمت، این اقشار را مدنظر داریم تا دچار مشکل نشوند.