پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که گزارش ماهانه قیمت‌های مصرف‌کننده در آمریکا، که قرار است امروز منتشر شود، برای چهارمین ماه متوالی افزایش ثابت قیمت‌ها را نشان می‌دهد. این موضوع ممکن است بیانگر توقف در روند کاهشی تورم باشد. شاخص هسته قیمت مصرف‌کننده (CPI) که غذا و انرژی را شامل نمی‌شود، احتمالاً در ماه نوامبر نسبت به ماه قبل ۰.۳ درصد افزایش یافته است. این پیش‌بینی بر اساس میانگین نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان ارائه شده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که شاخص کلی قیمت‌ها نیز به همین میزان افزایش یابد.

گزارش CPI و گزارش دیگری درباره قیمت تولیدکننده که قرار است پنجشنبه منتشر شود، آخرین داده‌هایی خواهند بود که اعضای فدرال رزرو پیش از نشست سیاست‌گذاری خود در هفته آینده دریافت می‌کنند. با وجود اینکه معامله‌گران عمدتاً انتظار دارند که بانک مرکزی برای سومین نشست متوالی نرخ بهره را کاهش دهد، مجموعه‌ای از آمارهای قوی تورم ممکن است فدرال رزرو را به کاهش تدریجی‌تر سرعت کاهش نرخ بهره وادار کند.

اقتصاددانان دویچه بانک در یادداشتی اعلام کردند که اگر داده‌های تورمی به‌طور کلی مطابق پیش‌بینی‌ها باشند، انتظار می‌رود فدرال رزرو کاهش دیگری در نرخ بهره را در نشست هفته آینده اجرا کند. با این حال، پیام‌های ناشی از این نشست احتمالاً بر روند آهسته‌تر کاهش نرخ بهره در آینده تأکید خواهد داشت.

photo_2024-12-11_10-02-19

با اینکه تورم نسبت به اوج‌های مشاهده‌شده در دوران پس از همه‌گیری کاهش یافته است، در ماه‌های اخیر در سطح ثابتی باقی مانده است. با این چشم‌انداز، سیاست‌گذاران تلاش می‌کنند بین اطمینان از بازگشت تورم به هدف ۲ درصدی و حفظ پویایی اقتصاد و بازار کار تعادل ایجاد کنند. اگرچه فدرال رزرو هدف تورمی خود را بر اساس شاخص دیگری یعنی شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) تعیین می‌کند، اما روند شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) را که نخستین گزارش ماهانه معتبر در مورد قیمت‌ها است، نیز به‌دقت دنبال می‌کند. گزارش PCE مربوط به ماه نوامبر پس از نشست فدرال رزرو منتشر خواهد شد.

مسیر سخت فدرال‌رزرو برای کاهش نرخ بهره

اقتصاددانان بلومبرگ انتظار دارند که افزایش قیمت‌ها در بخش کالاهای اصلی در ماه نوامبر سرعت بیشتری بگیرد. به‌ویژه قیمت خودروهای دست‌دوم، که با افزایش ۱.۲ درصدی همراه خواهد بود، در حالی که در ماه قبل ۲.۷ درصد افزایش یافته بود. این سومین ماه متوالی افزایش قیمت خودروهای دست‌دوم پس از کاهش در بیشتر سال جاری است. قیمت خودروهای جدید نیز احتمالاً ۰.۴ درصد افزایش خواهد داشت. برخی از دسته‌بندی‌هایی که به کاهش تورم کمک کرده‌اند، در ماه‌های اخیر تأثیر کمتری بر این روند داشته‌اند. انتظار می‌رود قیمت کالاهای اصلی برای سومین ماه متوالی افزایش یابد که ناشی از افزایش هزینه خودروهای دست‌دوم و پوشاک است. هزینه‌های مسکن و بیمه خودرو نیز همچنان تورم را بالا نگه می‌دارند.

اقتصاددانان ولز فارگو در یادداشتی نوشتند که آخرین مرحله کاهش تورم تا رسیدن به هدف فدرال رزرو به‌طور فزاینده‌ای دشوار به نظر می‌رسد. آن‌ها انتظار دارند که مسیر رسیدن به هدف ۲ درصدی فدرال رزرو تا سال ۲۰۲۶ ادامه یابد و پیشرفت ناچیزی در سال آینده حاصل شود.

اقتصاددانان همچنین اشاره کرده‌اند که با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب، ممکن است موانع جدیدی برای کاهش تورم به وجود آید. اگرچه نظرات مصرف‌کنندگان درباره اقتصاد و وضعیت مالی آن‌ها از زمان انتخابات ۵ نوامبر بهبود یافته است، برخی از وعده‌های انتخاباتی ترامپ، از جمله کاهش مالیات و اعمال تعرفه‌های تنبیهی، ممکن است تورم را افزایش دهند. به عنوان مثال، برخی از کسب‌وکارها در پیش‌بینی تعرفه‌های بالاتر، افزایش قیمت‌ها را در نظر گرفته‌اند.

اقتصاددانان بانک آمریکا هم در یادداشتی نوشتند که از منظر بنیادین، ما خطرات افزایشی قابل‌توجهی برای تورم نمی‌بینیم: بازار کار به تعادل رسیده است، محدودیت‌های عرضه تا حد زیادی برطرف شده‌اند و انتظارات تورمی همچنان ثابت هستند. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که پیشرفت در کاهش تورم سال آینده با توجه به تغییرات تعرفه‌ها، سیاست‌های مالی و مهاجرت متوقف شود.