به گزارش اکوایران، جنگل‌های رویشی زاگرس جزو باارزش‌ترین ذخایر جنگلی کشور هستند که طی سال‌های گذشته بلوط لرستان دچار بیماری زوال شد و گفته می‌شود درمان قطعی برای درمان این بیماری وجود ندارد. 

 کیا دلیری، معاون سازمان حفاظت از محیط زیست،‌ در بخشی از سخنرانی خود در  در آئین تکریم و معارفه مدیرکل محیط زیست لرستان،با اشاره به وضعیت نامناسب این ذخایر گفته است: بدون تعارف، جنگل‌های زاگرس در حال احتضار است، از سال ۸۸ تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار جنگل‌های زاگرس که در خود لرستان است دچار زوال بلوط شده‌اند، ولی زوال عامل نیست.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اعتقاد دارد: این بیماری علت ثانویه است، در حقیقت درختان زاگرس در حال نابودی نیستند، بلکه اکوسیستم زاگرس یا مجموعه عناصر زاگرس در معرض آسیب هستند یعنی مجموعه عناصر زاگرس در حال آسیب و زوال هستند پس باید توجه جدی داشته باشید.

5248626

او با بیان اینکه باید به دو موضوع فرهنگ‌سازی و وضعیت موجود، توجه شود،  تاکید کرده است: فعالیت‌ها باید منجر به رفاه شوند و علاوه بر این ابزاری هم برای توسعه و رفاه باشند.

بنا به نظر پژوهشگران این حوزه، زوال بلوط پدیده‌ای چندبعدی و پیچیده محسوب می‌شود که عامل‌های مختلف زیستی و غیرزیستی زمینه‌ساز بروز و شیوع آن هستند.

سابقه بروز این پدیده در جنگل‌های بلوط زاگرس از دهه 1380 بوده و در سال 1402 طبق اعلام اینسا، گستره‌ای بیشتر از یک میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس مبتلا به این پدیده است؛ مجموعه اقدامات ستادی و فنی انجام شده تا حدودی زوایای مختلف این بحران را روشن ساخته، اما کنترل کامل آن نیازمند عزم جدی و توجه کافی است.