اکوایران: بخش معدن ایران با ذخایر ۵۵ تا ۶۰ میلیارد تنی و جایگاه در میان ۱۵ کشور معدنی جهان، یکی از پایه‌های اقتصاد غیرنفتی به‌شمار می‌رود. با وجود تداوم فعالیت بیشتر معادن مس در پی حملات اخیر آمریکا و اسرائیل، فعالان این حوزه هشدار می‌دهند که بحران سوخت می‌تواند به تعطیلی تدریجی معادن منجر شود.

به گزارش اکوایران- بخش معدن و صنایع معدنی یکی از مهمترین بخش های اقتصاد غیرنفتی محسوب می شود که در یک دهه اخیر توانسته توسعه خطوط تولید و به دنبال آن صادرات خود را افزایش دهد. 

براساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران میزان ذخایر شناسایی شده کشور در حدود ۵۵-۶۰ میلیارد تن است. 

میزان ذخایر و تنوع مواد معدنی موجود باعث شده تا ایران در بین ۱۵ کشور معدنی جهان قرار بگیرد.

حال با آغاز حملات مشترک امریکا و اسراییل علیه ایران، سوال این است که آیا تغییری در فعالیت معادن رخ داده است. 

سید احمد مشکانی عضو هیات رییسه انجمن مس ایران درباره فعالیت معادن در این بخش به «اکوایران»، گفت: بیشتر معادن حوزه مس فعال هستند اما به دلیل وضعیت سوخت ممکن است معادن یکی یکی تعطیل شوند. 

وی اظهار کرد: در شرایط فعلی دلیلی که می‌تواند معادن را تعطیل کند سوخت است. 

مشکانی درباره برگزاری جلساتی از سوی وزارت صمت یا اتاق بازرگانی ایران، بیان کرد: تا جایی که بنده اطلاع دارم جلسه ای از سوی وزارتخانه و اتاق بازرگانی برگزار نشده است. 

وی درباره انجمن مس نیز افزود:انجمن هم جلسه ای در ارتباط با این موضوع نداشته است.

به گزارش اکوایران، براساس گزارش شرکت ملی مس، میزان ذخایر مس ایران باعث شده در جایگاه پنجم دنیا قرار بگیریم و این در حالی است که در سال های اخیر تغییر کاربری این فلز باعث شد تا قیمت های جهانی با رشد بسیاری همراه شوند. درنتیجه این بخش یکی از مهم ترین بخش های معدنی کشور در زمینه صادرات خواهد بود.