آژانس بینالمللی انرژی هشدار داد
از افزایش قیمت نفت بترسید
با توجه به قیمت های بالای کنونی هر افزایشی قیمتی در سال پیش رو در کنار تضعیف پیشبینیها از اقتصاد جهانی چشمانداز این بازار را اندکی تیره می کند. به
آژانس بینالمللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود برای اولین بار نفت در سال ۲۰۲۳ را پیش بینی کرد. این نهاد تخمین زده تقاضای نفت سال آینده با ۲/ ۲درصد رشد به ۶/ ۱۰۱میلیون بشکه در روز میرسد که از سال ۲۰۱۹ بالاتر است.
در مقابل آژانس هشدار داده عرضه در ۲۰۲۳ کمتر از تقاضا خواهد بود و با توجه به قیمت های بالای کنونی هر افزایشی قیمتی در سال پیش رو در کنار تضعیف پیشبینیها از اقتصاد جهانی چشمانداز این بازار را اندکی تیره می کند. به گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، تقاضای نفت در سال آینده نیز بالاتر از عرضه باقی خواهد ماند و به ریسکهایی مانند اختلال طولانیمدت عرضه به دلیل جنگ روسیه در اوکراین و ادامه ریکاوری مصرف پس از محو شدن همهگیری اشاره کرده است. آ
آژانس در نخستین ارزیابی تعادل عرضه و تقاضا در سال ۲۰۲۳ گفت که تقاضای نفت در این سال ۲/ ۲میلیون بشکه افزایش خواهد یافت و با رسیدن به ۶/ ۱۰۱میلیون بشکه در روز از سطوح پیشاکرونایی میگذرد. برای امسال نیز مانند گزارش ماه پیش، تخمین زده تقاضا ۸/ ۱میلیون بشکه در روز رشد کند. بیشتر رشد تقاضا در سال آینده از چین و دیگر کشورهای در حال توسعه میآید.
اما چین که امسال نقش زیادی در رشد مصرف جهانی نفت نداشت و عموما کشورهای سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) تقاضا را بالا بردند، بهکندی با ریکاوری مصرف نفت مواجه خواهد شد، چراکه سیاست مقابله با شیوع کرونا موسوم به کووید-صفر را اجرا میکند.
با این حال، واردکنندگان دوره سختی را برای یافتن عرضه تجربه خواهند کرد. این موسسه مستقر در پاریس هشدار داده تولید اوپکپلاس که در سال جاری احتمالا ۶/ ۲میلیون بشکه رشد تولید داشته باشد، ممکن است در ۲۰۲۳ با کاهش عرضه ۵۲۰هزاربشکهای در روز روبهرو شود.
بیشتر این کاهش به دلیل روسیه خواهد بود. تحریمهای غربی موجب خروج غولهای نفتی مانند اکسون و شل از پروژههای درون این کشور شدهاند و در همین حال شرکتهای خدمات میادین نفتی مانند شلومبرگر نیز خارج شدهاند. علاوه بر این، اتحادیه اروپا گفته واردات نفت دریابرد از روسیه را تا پایان سال متوقف میکند. این موارد مشکلاتی را هم در کوتاهمدت و هم در بلندمدت برای صنعت نفت روسیه ایجاد خواهد کرد.
آژانس در مورد ریسکهای نزولی نیز گفت: «ترسهای اقتصادی هنوز موجودند، همچنانکه موسسات بینالمللی اخیرا چشماندازهای ناامیدکنندهای منتشر کردهاند.» بر اساس این گزارش، «بهطور مشابهی، انقباضی شدن سیاستهای بانک مرکزی، تاثیر دلار با رشدی فزاینده و افزایش نرخهای بهره بر قدرت خرید اقتصادهای نوظهور بهمعنای این است که ریسکهایی که متوجه چشمانداز ما هستند روی سمت نزولی متمرکزند.»
آژانس بینالمللی انرژی همچنین گفت که محدودیتهای اخیر کرونایی چین موجب شد بزرگترین واردکننده نفت جهان در مسیر اولین کاهش تقاضا در یک قرن اخیر خود قرار گیرد. با این حال، IEA گفته عرضه بهزودی با تقاضا برابر خواهد شد و اضافه کرد: «پس از ۷ فصل پشتسرهم با کاهشهای شدید انبارهای نفتی، کاهش رشد تقاضا و افزایش عرضه جهانی نفت تا پایان سال باید به توازن بازار کمک کند.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم