اولین واکنش پزشکیان به دعوای وزارت نفت و نیرو/ به جای دعوا بیایید مشکل مردم را برطرف کنید
اکوایران: مسعود پزشکیان با بیان اینکه در حوزه انرژی مشکل و ناترازی داریم و متاسفانه ذخیره سوختمان کم بوده و تعادل به هم خورده و ذخایر کم شده است، گفت: الان دو وزراتخانه با هم سر این موضوع دعوا دارند؛ آیا مشکل مردم برطرف میشود؟
![اولین واکنش پزشکیان به دعوای وزارت نفت و نیرو/ به جای دعوا بیایید مشکل مردم را برطرف کنید](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/IQHxMmYGbsUl/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jDSfEzRetGWz_4ngQ9jVKYg,/%D9%85%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF+%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان بوشهر، با بیان اینکه در حوزه انرژی مشکل و ناترازی داریم و متاسفانه ذخیره سوختمان کم بوده و تعادل به هم خورده و ذخایر کم شده است، گفت: الان دو وزراتخانه با هم سر این موضوع دعوا دارند؛ آیا مشکل مردم برطرف میشود؟ قبلا به فکر این موضوع نبودهایم و اکنون دچار مشکل شدهایم لذا به جای دعوا بیایید مشکل مردم را برطرف کنید.
رئیسجمهوری با بیان اینکه دعوا گرهای از کار مردم باز نمیکند فقط آنها را نسبت به ما ناامید و بدبین میکند؛ ما دوست نداریم برق کسی را قطع کنیم، گفت: در حال تلاش هستیم تا سال آینده این مشکل دیگر وجود نداشته باشد.
ماجرا چه بود؟
اما اختلافی که رئیس جمهور به آن اشاره کرد چه بود و از کجا آغاز شد؟ 23 بهمن بود که قطعی گستردهای در سطح شهر تهران مشاهده شد و ادارات، مدارس و سایر نهادها نیز روز گذشته -24 بهمن- در 22 استان به تعطیلی کشانده شد. اما در این میان به نظر میرسد که دو وزارتخانه نفت و نیرو بر سر این قطعی گسترده روز گذشته به اختلاف رسیدهاند و مسئولیت را بر گردن یکدیگر میاندازند.
توانیر در این خصوص اعلام کرد که این خاموشیها به دلیل شرایط اضطراری کمبود تولید ناشی از تامین سوخت نیروگاهی بوده و خارج از برنامه مدیریت انرژی است همچنین با توجه به قطعی گسترده برق در شب 23 بهمن در تهران اطلاعیهای توسط توانیر صادر شد که در آن وزارت نفت مقصر اصلی این قطعی معرفی شد.
پاسخ وزارت نفت به توانیر
اما پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت روز گذشته در واکنش به ادعاهای وزارت نیرو تأکید کرد که تأمین پایدار انرژی در کشور نیازمند مدیریت دقیق سبد سوخت توسط نیروگاهها است؛ این سبد شامل گاز طبیعی، نفتگاز و نفتکوره است که مجموعاً به آن «سوخت معادل» گفته میشود. برنامهریزی صحیح در مصرف این سوختها نقش حیاتی در جلوگیری از مشکلات تولید برق دارد.
وزارت نفت در این اطلاعیه نوشت که آمارها نشان میدهد که مدیریت بهینه سبد سوخت میتوانست از بروز مشکلات اخیر جلوگیری کند، اما وزارت نیرو بهجای تمرکز بر سیاستگذاری درست و اجرای مصوبات مصرف سوخت مایع، تلاش کرده تا با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشیها معرفی کند.
وزارت نفت در واکنش به وزارت نیرو اعلام کرد: به جای تمرکز بر سیاستگذاری اصولی و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، وزارت نیرو سعی دارد با فرافکنی، کمبود گاز را بهعنوان علت اصلی خاموشیها معرفی کند.
تشدید دعوا میان دو وزارتخانه نفت و نیرو بر سر خاموشیها
پس از جوابیه وزارت نفت، وزارت نیرو بار دیگر پاسخ داد و اظهار کرد: پیرو درج مطلب غیرمسئولانه درباره عدم مدیریت سوخت نیروگاهها در سایت اطلاع رسانی وزارت نفت (شانا)، ضمن تاکید بر حفظ وفاق و هم افزایی در بدنه دولت و پرهیز از تشتت و اتهام افکنی بر سایر بخشها خصوصا همکاران محترم و زحمتکش وزارت نفت و نیرو، موارد ذیل جهت آگاهی افکار عمومی به اطلاع رسانده میشود.
وزارت نیرو در ادامه نوشت، از سالیان گذشته با افزایش برودت هوا و بالا رفتن مصرف گاز در فصل زمستان، محدودیتهایی برای تامین برق و گاز در بخش های خانگی و تجاری به وجود میآمد و امسال نیز با شروع فصل سرما و افزایش بیسابقه مصرف گاز خانگی که طی گزارش شانا در دی ماه و بهمن ماه سال جاری در برخی از روزها به رکورد 681 میلیون مترمکعب در روز رسید، ناچارا جهت تامین گاز کافی و بدون وقفه برای مشترکان خانگی و حفظ پایداری شبکه گاز کشور، گاز کمتری به نیروگاهها به خصوص در نیمه شمالی کشور تحویل شد.
به عنوان مثال و فقط در جهت پاسخگویی به مورد اشاره شده در خبرگزاری شانا ، در روز گذشته (23 بهمن ماه)،به میزان 67 میلیون مترمکعب گاز تحویل نیروگاهها شد که در مقایسه با روز مشابه سال گذشته که 187 میلیون مترمکعب در روز بود 64 درصد کاهش داشته است. گرچه زحمات و تلاش های همکاران شرکت گاز در تامین گاز مصارف مختلف کشور شایسته قدردانی و سپاس است، اما بدیهی است که تامین برق پایدار به تامین به موقع و به اندازه گاز برای نیروگاهها وابسته است.
در اطلاعیه وزارت نیرو آمده است، در ادامه با عنایت به اینکه در گزارش فوق الذکر وزارت نیرو و همکاران تلاشگر این وزارتخانه متهم به سوء مدیریت در سبد سوخت شده بودند به اطلاع میرساند در دوماهه دی و بهمن امسال 832 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته گاز کمتری به نیروگاهها تحویل شده است، این در حالی است که تامین سبد سوخت نیروگاهها توسط وزارت نفت انجام میگیرد و لذا برای جبران کمبود گاز مورد نیاز، ناچارا مازوت و گازوئیل بیشتری در نیروگاهها نسبت به سال گذشته مصرف شده است که با توجه به ناکافی بودن آن و کاهش ذخیره مخازن سوخت مایع ، تعدادی از نیروگاههای کشور علیرغم آمادگی کامل به علت نداشتن سوخت از مدار خارج شدهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
لبنان به پروازهای ایران مجوز نداد؛ مردم بیروت به خیابانها آمدند/ ماجرا چیست؟
-
ایران خودرو قید تولید این محصول را زد / تغییر رویه ایران خودرو، قیمت بازاری این خودرو را افزایش می دهد؟
-
گزافهگویی سخنگوی کاخ سفید درباره ایران
-
نوسان قیمت طلا و سکه در محدوده رنج/ تداوم کاهش حباب سکه در سایه عملیات بازارساز؟
-
پیشنهاد توییتری نوبخت به دولت برای کنترل بازار ارز
-
اولین واکنش پزشکیان به دعوای وزارت نفت و نیرو/ به جای دعوا بیایید مشکل مردم را برطرف کنید
-
والاستریت ژورنال؛ تلآویو در انتظار تصمیم ترامپ علیه تهران/ بن سلمان نقشه بیبی را منحرف میکند؟
-
بازگشت قیمت طلا به مدار صعود/ ریسک برنامههای ترامپ فلز زرد را هوایی کرد
-
بررسی مجدد تعرفه واردات خودرو