سیریناپذیری عربستان در میزبانی از رویدادهای جهانی
اکوایران: میزبانی نمایشگاه اکسپو ۲۰۳۰ به عربستان واگذار شده تا این کشور این رویداد را نیز به لیست بلند بالای میزبانیهای خود بیفزاید.
به گزارش اکوایران، عربستان سعودی در روز سهشنبه (7 آبان) موفق به کسب یک میزبانی جهانی دیگر شد.
به نوشته بلومبرگ، این کشور در حالی توانسته میزبانی نمایشگاه بینالمللی اکسپو 2030 را از آن خود کند که بر تقویت صنعت گردشگری و مثبت کردن وجهه خود در میان کشورهای جهان تأکید دارد. اکسپو، یک نمایشگاه جهانی بزرگ است که برای نمایش دستاوردهای کشورها طراحی شده و یکی از برجستهترین نمایشگاههای جهان محسوب میشود.
در این رقابت، شهر ریاض عربستان با کسب 119 رأی توانست به راحتی شهر بوسان از کره جنوبی و رُم ایتالیا را شکست دهد. در پایان، کره جنوبی و ایتالیا به ترتیب 29 و 17 رأی کسب کردند.
نمایشگاه بینالمللی اکسپو که هر پنج سال یکبار برگزار میشود، از اکتبر 2030 تا مارس 2031 در عربستان برگزار خواهد شد. میزبانی عربستان از اکسپو دومین باری خواهد بود که این رویداد در خاورمیانه برگزار میشود. دبی نخستین شهر در خاورمیانه بود که توانست میزبانی اکسپو را به دست آورد؛ رویدادی که قرار بود در سال 2020 برگزار شود، اما به دلیل همهگیری کرونا به تعویق افتاد.
دولت عربستان اعلام کرده برای میزبانی از این رویداد قصد دارد 7/8 میلیارد دلار هزینه کند و شعار این نمایشگاه را «عصر تغییر: با یکدیگر برای یک فردای دوراندیشانه» انتخاب کرده است.
همچنین انتظار میرود عربستان سعودی به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال در سال 2034 انتخاب شود و این کشور میزبان بازیهای آسیایی زمستانی در سال 2029 خواهد بود؛ رویدادی که قرار است در یک استراحتگاه کوهستانی در شهر نیوم برگزار شود. دولت سعودی برای میزبانی از بازیهای زمستانی و فراهم کردن زیرساختهای آن، یک پروژه کاملا جدید را کلید زده و 500 میلیارد دلار برای تکمیل آن در نظر گرفته است.
تنها چند سال پیش، شانس عربستان سعودی برای میزبانی از یک رویداد بینالمللی بسیار پایین بود. این کشور پیش از سال 2019 که به معرفی ویزای توریستی خود پرداخت، به شکل گستردهای به روی گردشگران خارجی بسته بود تا اینکه محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، تصمیم گرفت اقتصاد این کشور را از نفت دور کند و به متنوعسازی آن بپردازد.
محمد بن سلمان از حدود یک دهه پیش به شهرت رسید و از آن زمان تاکنون به انجام اقداماتی مانند کم کردن اختیارات پلیس مذهبی، کاهش محدودیتهای مربوط به حضور زنان و مردان در مکانهای عمومی و حذف ممنوعیت رانندگی زنان پرداخته است.
برنامه تحول
ولیعهد سعودی همچنین به متمرکزسازی تلاشها برای سرمایهگذاری میلیاردها دلار در بخشهای ورزش و فرهنگ پرداخته تا بتواند جذابیت عربستان را برای گردشگران خارجی و مهاجران بیشتر کند. همه این موارد جزئی از برنامه گسترده تحول عربستان موسوم به «چشمانداز 2030» است.
علاوه بر این، باشگاههای فوتبال عربستان حدود یک میلیارد دلار برای جذب ستارگان فوتبال جهان هزینه کردهاند، چراکه این کشور قصد دارد لیگ خود را ارتقا دهد.
شهر دبی توانست با استفاده از میزبانی نمایشگاه بینالمللی اکسپو که به دلیل کووید-19 با یک سال تأخیر برگزار شد، موتور تحول اقتصاد خود را روشن کند؛ آن هم در زمانی که کشورهای جهان با محدودیتهای کرونایی درگیر بودند. برآوردها نشان میدهد بیش از 24 میلیون نفر از نمایشگاه اکسپو در دبی که شش ماه به طول انجامید، بازدید کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟
-
فایننشال تایمز: اروپا با ترامپ همسو میشود/ چرا غرب به پیشنهاد بیسابقه اتمی تهران توجهی نکرد؟