همتی: تفاوت قیمت ارز آزاد و نیمایی به حداقل میرسد/ میدری: معدنکاران قربانیان ناکارآمدی شدند
اکوایران: وزیر اقتصاد از برنامه دولت برای به حداقل رساندن فاصله ارز نیمایی با دلار آزاد گفت.
به گزارش اکوایران به نقل از «برنا» عصر امروز در حاشیه جلسه شورای گفتوگو و بخش خصوصی، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در خصوص فاصله قیمت ارز آزاد با نیما گفت: این فاصله باید یک توجیه اقتصادی داشته باشد و بر یک مبنای مشخصی شکل گرفته باشد تفاوت نرخی که امروز بین نیمایی و آزاد هست خیلی زیاد است و هیچ توجیح و مبنای اقتصادی ندارد و بیشتر روانی است ضمن آنکه برنامه ما این است که این اختلاف به حداقل برسد.
همتی در خصوص جلسه امشب شورای اقتصاد گفت: بحثهای خوبی در مورد آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور مطرح شد و همچنین درباره احیای شورای تامین اجتماعی و هیاتهای رسیدگی به مطالبات تامین اجتماعی بحث شد و تصمیمات خوبی اتخاذ شد.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: وزیر کار هم همکاری و همراهی خوبی انجام دادند و به نظرم مهمترین بحث در خصوص هیاتهای رسیدگی به شکایات مطالبات تامین اجتماعی بود که وزیر کار گفتند بر اساس قانون برنامه هفتم هر چه سریعتر آیین نامه نوشته و اجرایی میشود.
وی درباره روز ملی صادرات و اقدامات وزارت اقتصاد در خصوص حمایت از صادرکنندگان، گفت: صادرکنندگان نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند لذا باید تمام زمینههایی که مانع صادرات و یا کند شدن صادرات میشود از میان برداشته شود.
توضیحات وزیر کار درباره حوادث معدنی
هم چنین به گزارش اقتصاد آنلاین، احمد میدری، وزیر کار در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اتاق ایران بیان کرد: جان باختگان معدن طبس قربانیان نظام ناکارآمد بودند و نمیتوان این نظام ناکارآمد را با نوشتن یک آیین نامه حل کرد.
میدری افزود: آیین نامه معادن ما بسیار خوب نوشته شده، اما امکان اجرای آن وجود ندارد، بحث مشاغل سخت و زیان آور هم به همین شکل است.
وی ادامه داد: از سال ۹۶ و بعد از حادثه معدن یورت تا به حال چهار وزیر کار مکاتبه کردند تا استانداردها تعریف شود.
دانش تدوین این استانداردها بسیار محدود بوده، آزمایشگاههای مرجع وجود نداشتند و ماشین آلات و تجهیزاتی که در معادن کشور وجود دارد، حداقل از نظر ما، وزارت صمت و سازمان استاندارد فاقد ایمنی لازم است.
وزیر کار گفت: اقتصاد معدن کوچک است، دانش فنی، شرکتها و شرایطی که بتوانند در تدوین این استانداردها نقش داشته باشند را نداریم.
میدری گفت: سقف زیان آور بودن به ضرر کارگر و کارفرما است و به لحاظ مالی هم هزینه سنگینی برای سازمان تامین اجتماعی و دولت است. براساس برآورد همکاران من، ۹۰ درصد این بار مالی بر دوش سازمان تامین اجتماعی است، بنابراین هر جایی که امکان دارد یک شرایط سخت و زیان آور تغییر کند، ما همراهی میکنیم.
وزیر کار گفت: ۸۵۰ هزار نفر بازنشسته داریم که براساس قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدهاند و این تعداد رو به افزایش است.
میدری بیان کرد: اراده وزارتخانه بر این است که کارگران کمتری در شرایط سخت و زیان آور کار کنند، به کارگران در شرایط کنونی تنها امتیازی که میدهیم بازنشستگی پیش از موعد است، ولی سخت و زیان آور به این معنا است که باید حقوق و دستمزد و طرح طبقهبندی مشاغل هم تغییر کند.
نماینده مجلس علیه پیمانسپاری ارزی
رضا علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بیان کرد: بانک مرکزی با الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما [پیمانسپاری]، سیاستی را اتخاذ کرده است که هیچ منطقی پشتش نیست و اکثر تولیدکنندگان و صادرکنندگان را گرفتار کرده است.
وی افزود: اگر بررسی شود و بانک مرکزی آمار ارائه دهد که از زمانی که این موضوع اجرا شده است چقدر ارز به سامانه نیما بازگشته است، خواهیم دید که به ندرت دلار به این سامانه بازگشته است. علیزاده تصریح کرد: با شرایط ایجادشده، صادرکنندگان از کارتهای بازرگانی اجارهای استفاده میکنند، از یک طرف دلار به کشور بازنمی گردد و از طرف دیگر صادرکننده فلج شده است.
ضمن این که با این کار تخلف را ترویج میدهیم. علیزاده خطاب به وزیر اقتصاد گفت: کمک کنید این چرخه باطل و سیاست غیرمعقول که در حال اجرا است، اصلاح شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش بایدن و ترامپ به درگذشت جیمی کارتر
-
افشاگری دوباره پزشکیان: کالاها ناگهان در بنادر ناپدید میشوند و سر از بازارها در میآورند
-
فوری؛ جیمی کارتر درگذشت
-
تولد رقیب ایران خودرو و سایپا
-
دلار دو کانال عقب نشست
-
میزان افزایش اضافه کار پرستاران مشخص شد/ خبر مهم وزارت بهداشت درباره فوق العاده خاص
-
تلاقی منافع در یک میدان اقتصادی جذاب
-
افت 1.5 درصدی شاخص کل/ خبر عرضه اولیه میلیونی بورس را به هم ریخت
-
خروج ادامهدار پول از بورس/ شاخص سازان همچنان پرفروشنده