به گزارش اکوایران؛ بازارسرمایه در سومین روز از دومین هفته تیرماه 1404 با افت محسوسی همراه بود و در نهایت شاخص کل بورس ریزش 56 هزار واحدی را تجربه کرد؛ همچنین شاخص های فرابورس هم سراسر قرمزپوش ماندند.

در این بین؛ 3 درصد نمادهای بورسی مثبت بودند و 97 درصد مابقی منفی معامله شدند؛ به عبارتی،842 نماد قرمزپوش و 30 نماد دیگر سبزپوش ماندند.

در پایان معاملات امروز؛ نقدینگی از تالار شیشه ای و صندوق بادرآمد ثابت خارج شد و در مقابل پول حقیقی وارد صندوق کالایی شده است.

در پایان باید گفت: شاخص کل بورس در بازار امروز محدوده دو میلیون و 800 واحد را از دست داد و تنها در روزی که گذشت نزدیک به دو درصد افت داشت.

 

سرمایه گذاران ریسک گریز شدند

مهدی امیدعلی – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: بورس تهران معاملات سومین روز هفته را شبیه روزهای گذشته آغاز کرد؛ با این تفاوت که طی معاملات صف نمادهای بزرگی مانند خساپا و وبملت جمع شد، اما مجدد با فشار فروش همراه شد و شاهد تشکیل صف های فروش شدیم.

وی در ادامه افزود: در اولین روز معاملاتی پس از بازگشایی بازار، ارزش صف فروش در محدوده 35 همت بود، در روز دوم معاملاتی این عدد به 30 همت کاهش یافت، طی پیش گشایش امروز نیز شاهد تشکیل صف فروشی با ارزشی بیش از 30 همت بودیم که نشان از وجود فشار فروش دارد. همچنین تنش های نظامی بین ایران و اسرائیل و اتفاقات تلخ اخیر باعث شده ریسک‌گریزی، نیاز به نقدینگی و ترس از توقف طولانی‌مدت، سرمایه گذاران را به فروش متمایل کند.

 

افت محسوس شاخص کل بورس در بازار امروز

این فعال بازار سهام تصریح کرد: در جریان معاملات امروز، شاخص کل با افت 2 درصدی محدوده 2 میلیون و 800 هزار را نیز از دست داد. همچنین ارزش معاملات خرد حوالی 7.5 همت بود و حدود 5 همت توسط حقیقی‌ها از چرخه بازار خارج شد.

به گفته امیدعلی؛ از ابتدای سال 1404 تا کنون بازار سرمایه تحت تاثیر اخبار مذاکرات رشد نمود که قبل از برگزاری دوره ششم مذاکرات شاهد حمله اسرائیل به ایران بودیم که در نتیجه این حمله دور ششم مذاکرات برگزار نشد که در پی این حمله ریسک تنش های نظامی فعال شد و دو کشور وارد جنگ شدند که نتیجه آن در بازارهای مالی، بسته شدند بازارسرمایه و عدم نرخ دهی اتحادیه طلا فروشان بود.

 

بازار سرمایه همچنان نگران

وی اظهار داشت: در این روزها عاملی که می تواند تقاضا در بازار را افزایش دهد و از فشار فروش بکاهد، شروع مجدد مذاکرات و عدم تنش های نظامی بین ایران و اسرائیل است، تنها در این حالت حمایت از بازارسرمایه معنا می گیرد و می توان به گفته های رئیس بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی امیدوار بود.

این تحلیلگر بازا رسرمایه در پایان عنوان کرد: کسانی که در این روزها تلاش می کنند سهام خود را بفروشند نگران خساراتی که در این جنگ به ایران وارد شده نیستند؛ بلکه نگرانی و ترس از جنگ احتمالی آینده است، پس ایجاد تعادل در معاملات بورس و میزان صف فروش ها به اتفاقاتی که در روزهای آینده اتفاق می افتد بستگی دارد؛ بدین صورت که اگر ریسک تنش های نظامی افزایش یابد می توان انتشار تشدید عرضه ها و یا حتی بسته شدن مجدد بازار را داشت.