افتتاح دفتر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در ارومیه
دفتر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در محل اتاق بازرگانی ارومیه با هدف ساماندهی فعالیت تجار و توسعه مبادلات تجاری بین دو کشور، با حضور استاندار آذربایجان غربی، اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، جمعی از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور افتتاح شد.

به گزارش اکوایران، استاندار آذربایجان غربی در آیین افتتاح اتاق مشترک ایران و ترکیه گفت: تقویت همکاریهای مرزی در دستور کار بوده و افتتاح این دفتر گام مهمی در مسیر توسعه روابط دوجانبه است.
رضا رحمانی با اشاره به اهمیت روابط اقتصادی استان با ترکیه، افزود: آذربایجان غربی به عنوان دروازه تجاری ایران با ترکیه شناخته میشود و دولت از هرگونه اقدام برای توسعه زیرساختهای مرزی و تجاری حمایت میکند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز در مراسم افتتاح اتاق مشترک ایران و ترکیه گفت: آغاز به کار این دفتر در ایجاد ارتباط با تجار و بسترسازی برای رونق تجارت موثر بوده و امیدواریم حمایت ویژهای از سوی همه مسوولان بخش دولتی و خصوصی از این نمایندگی صورت گیرد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه هم در این مراسم با بیان اینکه ایران دارای کالاهای زیاد با مزیت صادراتی به ترکیه بوده که باید موانع تجاری آنها برطرف شود، گفت: حجم تجارت فعلی دو کشور با ظرفیتهای موجود تناسب ندارد.
مهرداد سعادت ادامه داد: اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه با بیش از یک هزار و ۷۰۰ عضو فعال میتواند نقش کلیدی در این زمینه ایفا کند و اتاق بازرگانی ارومیه به عنوان پارلمان بخش خصوصی آذربایجان غربی قطعا نقش مهمی در این امر ایفا خواهد کرد.
راهاندازی منطقه آزاد مشترک با ترکیه
اوایل هفته جاری نیز ایران و ترکیه در مسیر تأسیس اولین منطقه آزاد مشترک گام برداشتند؛ دبیر شورای عالی مناطق آزاد از آغاز مذاکرات برای ایجاد این منطقه خبر داد و تأکید کرد که نشستهایی با حضور سرمایهگذاران 2 کشور در ماههای آینده برگزار خواهد شد.
به گفته رضا مسرور، مقدمات تشکیل این منطقه در دست انجام است و نشستهایی با حضور سرمایهگذاران 2 کشور در تیرماه امسال برگزار خواهد شد.
شهر خوی؛ گزینه در دست بررسی
در همین راستا و با توجه به موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان غربی، این منطقه آزاد مشترک قرار است در نزدیکی مرز رازی و شهرستان خوی ایجاد شود؛ شهری که به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت استان، سابقهای هفت هزار ساله دارد و در مسیر تاریخی جاده ابریشم واقع شده است.
ایجاد این منطقه میتواند نخستین تجربه رسمی همکاری اقتصادی مشترک ایران با یکی از کشورهای همسایه باشد. با توجه به مرز ۵۵۰ کیلومتری ایران و ترکیه، این طرح میتواند به رونق تجارت غیرنفتی تهران و آنکارا کمک کند.
به گفته فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، تجارت غیرنفتی ایران با ترکیه در سال ۱۴۰۳ به ۱۹ میلیارد و ۳۶۳ میلیون دلار رسید که نسبت به سال پیش از آن رشد ۶۳ درصدی داشته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد