به گزارش اکوایران؛ داده‌های رسمی گمرک همچنین حاکی از آن است که پس از طلا، «ذرت دامی» به عنوان یکی از مهم‌ترین کالاهای اساسی وارداتی در جایگاه دوم ایستاده، این موضوع نشان‌دهنده اهمیت تامین نهاده‌های دامی برای بخش کشاورزی و دامداری کشور است. 

براساس آمار اعلام شده در بازه زمانی مورد بررسی 9 میلیون تن کالا به ارزش 13 میلیارد دلار وارد کشور شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب 4.3 درصد در وزن و  11.7 درصد به لحاظ ارزش کاهش داشته است. 

آمار منتشر شده نشان می‌دهد که در مدت زمان مورد بررسی، «طلا به شکل خام»، «ذرت دامی»، «برنج کامل سفید شده صیقلی یا براق شده»، «روغن دانه‌آفتابگردان، گلرنگ یا زعفران کاذب» و «سایر تلفن‌های هوشمند غیرمذکور» پنج کالای نخست وارداتی بوده‌اند.

وضعیت واردات محصولات غیرنفتی

ارزیابی از روند واردات کشور در بهار سال جاری همچنین نشان دهنده آن است که ارزش «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی» در این مدت کمی بیش 965 میلیون و 200 هزار دلار بوده است. هیات دولت در آذرماه سال ۱۴۰۱ مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود، پس از این مصوبه، واردات شمش طلا به کشور آغاز شد.

از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش واردات «ذرت دامی» در مدت زمان مورد بررسی به 883 میلیون 500 هزار دلار بوده است.

از سوی دیگر داده‌‌های اعلام شده نشان می‌دهد، «روغن دانه آفتابگردان، روغن گلرنگ یا زعفران کاذب، خام» در بازه زمانی مورد بررسی برابر با 492 میلیون و 600 هزار دلار بوده است. 

سهم ارزشی «سایر تلفن‌های هوشمند غیر مذکور» هم در بازه زمانی مورد بررسی برابر با 372 میلیون دلار ثبت شده است، این کد وارداتی شامل تلفن‌های هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم می‌شوند، نمی‌شود. این آمار نشان دهنده اهمیت واردات این کالا و تقاضای آن در داخل کشور است که باعث شده میزان واردات این محصول در رتبه سوم وارداتی کشور باشد.

براساس داده‌های گمرک در بازه زمانی مورد بررسی «کنجاله» هم رتبه چهارم کالا‌های وارداتی به ارزش 915 میلیون دلار را به خود اختصاص داد. 

اما ارزش «دانه سویای تراریخته» در این مدت برابر با 275 میلیون دلار برآورد شده، ارزیابی‌ها همچنین نشان می‌دهد در نیمه نخست سال جاری 225 میلیون و 800 هزار دلار «گندم معمولی» وارد کشور شده است.

براساس آمار گمرک ارزش «جو به استثنای بذر» هم برابر با 210 میلیون دلار بوده و در این مدت 191 میلیون و 900 هزار دلار «کنجاله و سایر آخال‌ها جامد و...» وارد کشور شده است.

ارزیابی‌ها همچنین نشان می‌دهد ارزش «پالم اویل در ظروف 200 لیتری و بیشتر» برابر با 182 میلیون و 900 هزار دلار بوده است.