به گزارش اکوایران،‌ در اطلاعیه شماره 2 انجمن داروسازان ایران خطاب به داروخانه‌های سرپایی بخش خصوصی، آمده است: با توجه به توصیه رئیس سازمان غذا و دارو، مبنی بر عادی سازی روابط متقابل داروخانه‌ها با شرکت‌ها و کارخانجات تولید و توزیع وابسته به تأمین اجتماعی (تیپیکو) و با عنایت به وعده پرداخت مطالبات تأمین اجتماعی مربوط به ماه‌های مرداد، شهریور و مهر ۱۴۰۳ طی بازه حداکثر ۱۰ روز آتی، بر اساس تفاهم صورت گرفته با مدیران این شرکت در تاریخ ۰۵/‌۱۲/‌۱۴۰۳‬ مقرر شد:

- شرکت تیپیکو در راستای همراهی با شرایط سخت اقتصادی داروخانه‌ها لغایت پایان اردیبهشت ۱۴۰۴، تمامی اقلام تولیدی کارخانجات وابسته خود را بدون محدودیت با استمهال پرداخت حداقل ۳۰۰ روزه فاکتور کند.

- شرکت تیپیکو تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴، اقدامات حقوقی و قضائی مرتبط با چک‌های برگشتی داروخانه‌ها را متوقف کند.

- در صورت تأیید هیأت مدیره‌های شعب انجمن داروسازان ایران مبنی بر ارائه استمهال در وصول چک برخی از موسسین که به واسطه ارائه داروهای خاص در مضیقه قرار گرفته‌اند، شرکت تیپیکو همراهی و مساعدت کند.

به گزارش روابط عمومی انجمن داروسازان ایران،‌ تاکید می‌شود در صورت عدم پرداخت منظم مطالبات توسط تأمین اجتماعی و عدم پرداخت مطالبات منتهی به پایان آذر ۱۴۰۳ در اسفند ماه امسال، از ابتدای سال ۱۴۰۴، موضوع عدم ارائه بیمه‌ای داروهای خارج از فهرست دارویی مراکز ملکی تأمین اجتماعی به بیمه شدگان آن سازمان و ارجاع بیماران بیمه تأمین اجتماعی جهت دریافت داروهای فوق به مراکز درمانی ملکی تأمین اجتماعی، بررسی و به رأی گذاشته خواهد شد.

در پایان این اطلاعیه آمده است که بدون تردید پیگیری‌ها برای اصلاح قرارداد فی مابین با بیمه‌ها تا حصول نتیجه با جدیت ادامه دارد.

ماجرای چه بود؟

به گزارش اکوایران، پیش از این شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تامین‌اجتماعی پیش از این، با اشاره به آخرین وضعیت مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌ها از سازمان تامین اجتماعی گفت: در مجموع حدود ۳۷ همت سند رسیدگی‌شده و آماده پرداخت وجود دارد که حدود ۱۷ همت آن مربوط به بدهی دانشگاه‌ها و ۲۰ همت مربوط به بدهی بخش خصوصی است. از ۲۰ همت، حدود ۶.۸ همت مربوط به بدهی ۵ ماهه داروخانه‌ها و الباقی مربوط به بدهی بیمارستان‌ها، پزشکان، آزمایشگاه‌ها و رادیولوژی و ... است. 

او با اشاره به نحوه پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی به مراکز دانشگاهی گفت: تا اردیبهشت‌ ماه بخشی از مطالبات مراکز دانشگاهی تسویه شد اما به‌دنبال موافقت صورت گرفته میان سه قوه، پرداخت ۲۵ همت مطالبات تامین اجتماعی از دولت تصویب شد که به موجب مصوبه سران سه قوه، این ۲۵ همت فقط برای تسویه با مراکز دانشگاهی است. با پرداخت این ۲۵ همت، عملا بدهی سازمان برای ماه‌های آبان، آذر و دی با دانشگاه‌ها تسویه می‌شود.

غفاری یادآور شد: با پرداخت این ۲۵ همت عملا سازمان تامین اجتماعی دیگر بدهی به مراکز دانشگاهی ندارد. به نقل از ایسنا، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در خصوص نحوه پرداخت بدهی سازمان به بخش خصوصی نیز یادآور شد: برای تسویه با بخش خصوصی نیز به دنبال این هستیم که از طریق دریافت مطالبات خود از دولت، بدهی خود را تسویه کنیم.

ورود پزشکیان به تنش میان داروخانه‌ها و تامین اجتماعی

24 بهمن 1403 بود که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که دولت و شخص رئیس‌جمهوری چه واکنشی در قبال گروکشی سازمان تأمین اجتماعی از داروخانه‌ها به بهانه مطالباتی که از دولت دارد، گفت: حوزه دارو جزو حوزه‌هایی است که اصلاً نمی‌شود در گذر زمان با آن برخورد کرد، زیرا موضوع جان مردم مطرح است.

او ، موضوع گروکشی سازمان تأمین اجتماعی از دولت برای پرداخت نشدن مطالبات داروخانه‌ها را رد کرد و افزود: هر طرف، گرفتارهایی خودش را دارد و اصلاً بحث گروکشی مطرح نیست.

مهاجرانی با عنوان این مطلب که یک نگاه حل مسئله در دولت وجود دارد، ادامه داد: نگاه دولت این است که مسائل و مشکلات هر کدام از طرفین شنیده شود و راهکار برای آن ارائه شود. به نقل از مهر، سخنگوی دولت در خصوص نگاه شخص رئیس‌جمهوری به حل و فصل این مشکل، گفت: رئیس‌جمهوری، دستور حل موضوع را داده‌اند و امیدواریم هرچه زودتر شاهد حل مشکل باشیم.