سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد اسلام‌آباد و ریاض توافق امنیتی مکه برای دفاع مشترک را تصویب کرده‌اند.

به گزارش اکوایران به نقل از تسنیم، «سجاد حیدر خان»، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که پاکستان و عربستان فرایند تصویب توافق نظامی مکه برای دفاع مشترک را تکمیل کرده‌اند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا پاکستان، مانند ترکیه این توافق را برای تصویب به پارلمان نبرده است، تأکید کرد: ترکیه مطابق با چارچوب حقوقی داخلی و قوانین این کشور نیازمند تأیید آن توسط پارلمان است، اما پاکستان و عربستان به این فرآیند نیازی ندارند و در حال حاضر نیز فرایند تصویب توافق نظامی مکه را تکمیل کرده‌اند.

در پاکستان، بر اساس مواد 90 و 99 قانون اساسی، اداره روابط خارجی و امضای توافق‌های بین‌المللی و تصویب آن‌ها در صلاحیت قوه مجریه قرار دارد و به‌طور معمول، تصویب پارلمان برای توافق‌های بین‌المللی لازم نیست؛ مگر آنکه اجرای توافق مستلزم تغییر قوانین داخلی باشد.

این در حالی است که دولت‌های مختلف پاکستان در مواردی موضوعات مهم سیاست خارجی و امنیتی را به پارلمان ارجاع داده‌اند؛ از جمله تصمیم‌گیری درباره مشارکت در مناقشه یمن در سال 2015 که پارلمان با اکثریت آرا بر بی‌طرفی پاکستان تأکید کرد و همچنین بازنگری در مسیرهای تدارکاتی ناتو در سال 2011 که در پارلمان مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در دفاع از عدم ارجاع این توافق به پارلمان تأکید کرد: هر کشور برای تأیید و تصویب توافق‌های بین‌المللی، رویه‌های قانونی و قانون اساسی خاص خود را دنبال می‌کند.

دولت پاکستان متن این توافق امنیتی را منتشر نکرده و آن را در اختیار پارلمان این کشور نیز قرار نداده است. این متن اکنون پس از ارائه توافق به پارلمان ترکیه در رسانه‌ها منتشر شد و در دسترس عموم قرار گرفت. حیدر خان در پاسخ به پرسشی اصالت آن را تأیید کرد.

وی تصریح کرد: ما متن منتشرشده در رسانه‌ها از سوی پارلمان ترکیه را تأیید می‌کنیم. هیچ بند پنهانی در این توافق وجود ندارد و مفاد و مواد توافق صریح و روشن است.