امین کاوئی

امین کاوئی

آخرین مطالب امین کاوئی

۰۱:۴۳
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای پژوهشکده محیط‎‌زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: از سال ۱۳۹۷ به بعد، در شهرهایی مثل تهران، اصفهان، مشهد، اهواز، کرج، تبریز و ... وضعیت آلودگی افزایشی بوده و وحشتناک است.
۰۱:۴۵
تکنولوژی خودروهای در حال تولید در ایران با تکنولوژی خودروهای اروپایی متفاوت است. در ایران، تکنولوژی مورد استفاده پاشش راهگاهی است در حالی که در اروپا از تکنولوژی direct injection استفاده می‌شود.
۰۳:۰۸
مسئول کارگروه آلودگی هوا در فرهنگستان علوم می گوید: مصرف بنزین در ایران در ۱۰ سال اخیر ۲ برابر شده، در حالی که در کشوری مثل ترکیه که جمعیتش با ما برابر است، یک دهم ما بنزین و نصف ما گازوئیل مصرف می‌شود. اما کدام کشور رفاه بیشتری دارد؟
۰۳:۲۵
بهروز گتمیری می گوید: اگر امروز بحث گرد و غبار داریم، ثمره خشک شدن منابع آب است. خشک شدن منابع آب خودش پیامد سیاست 5 برابر شدن زمین‌های کشاورزی آبی است و خود آن هم زاییده سیاستگذاری کلان بالادستی خودکفایی است.
۰۱:۱۸:۵۳
عوامل ناکارایی اقتصادی نیروگاه‌های برقابی چه مواردی هستند؟ تغییرات و محدودیت‌های اقلیمی چه میزان بر بهره‌وری این نیروگاه‌ها تاثیر دارند؟ کارشناسان با توجه به جمیع شرایط سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های برقابی را بر حرارتی ارجح می دانند؟
۰۱:۴۱:۳۲
چرا برخلاف پیش‌بینی‌ها تورم سه رقمی نشد؟
۰۴:۱۰
در ابتدا تصور بر این بود که با رشد سرمایه فیزیکی رشد اقتصادی محقق می‌شود، بعدها این ایده مطرح شد که بکارگیری نهادهای خوب می‌تواند رشد ایجاد کند اما در نهایت به این نتیجه رسیدند که فرهنگ مکمل نهادها و شیوه استفاده از سرمایه‌هاست و بدون توجه به آن رشد اقتصادی مبهم است.
۰۱:۴۷
در مناطق خاورمیانه به دلیل وجود فرهنگ ازدواج خویشاوندی ما شاهد تحکیم نظام قبایلی هستیم. نرخ ازدواج خویشاوندی از ۳۰ درصد در ایران تا ۶۰ درصد در افغانستان متغیر است و باعث ایجاد نوعی قوم گرایی در منطقه می شود.
۰۲:۰۴
نقش دین در ایران از نظر ایجاد همبستگی‌های اجتماعی و سیاسی تضعیف شده و ما برخلاف روند توسعه کشورهای دیگر شاهد جایگزین شدن نهادهای مدرن به جای آن نیز نیستیم. برای نمونه نهادهای آموزشی و غیر دولتی در ایران نیز به شدت ناکارآمد است.
۰۲:۵۳
تعریف فرهنگ از داگلاس نورث تا اقتصاددانان جدید مانند جوئل موکیر دگرگون شده است. در تعریف اولیه، فرهنگ از نهادها مجزا نبود اما در تعریف جدید به مقوله فرهنگ در بحثی مجزا از نهادها بخصوص نهادهای سیاسی پرداخته می‌شود.