هجوم اعراب به بازار انرژی آفریقا/ پشت پرده سرمایهگذاری دبی و ابوظبی در قاره سیاه
اکوایران: کشورهای حوزه خلیج فارس در سالهای اخیر سرمایهگذاری خود در پروژههای انرژی آفریقا را افزایش دادهاند؛ از انرژیهای تجدیدپذیر گرفته تا میدانهای نفتی.

به گزارش اکوایران، کشورهای خاورمیانه در هفتههای اخیر نسبت به تکمیل قرادادهایی برای داراییهای انرژی آفریقا به ارزش دستکم 6 میلیارد دلار، علاقه نشان دادهاند؛ موضوعی که نشاندهنده یک علاقه سرمایهگذاری بزرگتر در این قاره توسط کشورهای خاورمیانه است.
به نوشته بلومبرگ، شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) در میان شرکتهای منتخب برای خرید داراییهای پاییندستی شرکت شِل در آفریقای جنوبی قرار دارد که ارزش آنها حدود یک میلیارد دلار برآورد میشود. این اطلاعات را منابع مطلع از این معامله در ماه گذشته میلادی فاش کردند. شرکت ملی نفت ابوظبی بههمراه دیگر شرکتهای امارات متحده عربی، طی چند هفته اخیر علاقه خود را نسبت به بخش گسترده انرژی قاره آفریقا ابراز کردهاند.
کشورهای حوزه خلیج فارس در سالهای اخیر سرمایهگذاری خود در پروژههای انرژی آفریقا را افزایش دادهاند؛ از انرژیهای تجدیدپذیر گرفته تا میدانهای نفتی. طبق گزارش بانک صادرات-واردات آفریقا، تجارت دو طرفه میان آفریقا و امارات متحده عربی در دو سال منتهی به 2023 با رشد 38 درصدی به 86 میلیارد دلار رسیده است.
اندرو فراند، مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا در مشاوره مدیریت ریسک سیاسی هورایزن انگیج، بیان کرد: «کشورهای خلیج فارس در حال متنوعسازی صنایع نفت و گاز خود هستند، آن هم از طریق افزودن داراییها و سرمایهگذاریها در حوزههای دیگر که میتواند به کاهش نوسانات دورهای و ناپایداریهای بازارهای محلی کمک کند. کشورهای آفریقایی در این زمینه فرصتهای فوقالعادهای ارائه میدهند.»
شرکت آلفا اِمبیاِم اینوستمنتز مستقر در دبی - یک دفتر سرمایهگذاری خصوصی تحت هدایت یکی از اعضای خانواده سلطنتی دبی - طبق بیانیه 30 مارس ریاستجمهوری اوگاندا، قراردادی با این کشور برای ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت 60 هزار بشکه در روز و مالکیت 60 درصدی در این کسب و کار امضا کرده است.
این قرارداد 4 میلیارد دلاری پس از چندین تلاش ناموفق قبلی برای ساخت پالایشگاه داخلی به منظور بهرهبرداری از نفت خام کشفشده در میادین محصور در خشکی صورت گرفته است.
اندرو فراند در این باره گفت: «چنین ترتیباتی تغییر مطلوبی برای دولتها محسوب میشود تا با شرکایی کار کنند که از قبل غنی از منابع هستند، به جای اینکه صرفا بر استخراج منابع برای خدمت به اقتصادهای داخلی خود تمرکز کنند.»
در همین حال، کنیا قرارداد خرید اعتباری سوخت خود را برای دو سال دیگر با شرکت ملی نفت ابوظبی، آرامکو و شرکت ملی نفت امارات تمدید کرد که این کشور آن را در کمک به تثبیت پول ملی خود مؤثر میداند. بخشی از این واردات به بازارهای سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو و بوروندی ارسال میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
علت سفر شهباز شریف به ایران
-
آغاز حمله بزرگ اسرائیل در میان گرسنگی و آوارگی مردم غزه/ عملیات «تسخیر» با خروج ترامپ از منطقه کلید خورد؟
-
ویتکاف: دور بعدی مذاکرات با ایران هفته آینده و در اروپا انجام میشود
-
فشار حداکثری و حرکت در راه اسلامآباد؛ اخراج مهاجران تهران و طالبان را در مسیر برخورد قرار میدهد؟
-
عراقچی در گفتوگو با اکوایران: دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد/ پیام مکتوبی دریافت نکردیم
-
روش محاسبه افزایش حقوق سالیانه ۱۴۰۴ / میزان افزایش بن معیشت
-
حمله موشکی یمن به سرزمینهای اشغالی/ همه فرودگاههای رژیمصهیونیستی نا امن است
-
نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، عمان و قطر
-
خبر خوش برای بازنشستگان؛ افزایش حقوق و مزایا از اردیبهشت اجرایی شد