بر اساس آمارهای بانک مرکزی؛
۲ روی سکه افزایش تعداد افراد شاغل در هر خانواده/ تورم آمار شاغلین را جابجا کرد؟
اکوایران: تازهترین آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد در یک دهه گذشته تعداد شاغلان خانوارها در حال افزایش به ۲ نفر و بیشتر است.

به گزارش اکوایران، بانک مرکزی در تازهترین اقدام خود، بودجه خانوار را در سال ۱۴۰۲ منتشر کرده است. در این گزارش توزیع تعداد شاغلان موجود در یک خانوار مورد بررسی قرار گرفته است. بررسیها حاکی از آن است که در یک دهه گذشته تعداد شاغلان موجود در خانوار در حال افزایش بوده است.
با وجود اینکه همچنان در بیش از نیمی از خانوارها ، یک شاغل وجود دارد اما این نرخ در حال کاهش است. به طوریکه تعداد خانوارهای با دو شاغل و بیشتر در حال افزایش است.
وضعیت رفاهی اقتصاد ایران در سالهای اخیر به سمت کاهش درآمد افراد شده؛ به طوریکه شتاب حرکت تورم از افزایش درآمدها بیشتر بوده است. این اتفاق باعث شده دیگر یک فرد به تنهایی نتواند کل هزینه یک خانوار را به دوش بکشد. از منظری این اتفاق میتواند خوب باشد چرا که بیشتر افراد یک خانوار در چرخه تولید و کسب درآمد درگیر میشوند اما از منظری دیگر، این موضوع را باید حاصل شرایط نامساعد دید که به سرخوردگی در آحاد جامعه منجر شده است.
از این رو، در تحلیل این پدیده علاوه بر وجوه مثبت آن، باید به ساختار منفی ایجاد کننده نیز دقت کرد.
بررسی روند تعداد شاغلین در یک دهه گذشته
همانطور که گفته شد بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود، بودجه خانوار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرده است. در این آمار توزیع خانوارها بر حسب تعداد شاغلان در یک دهه گذشته آمده است. این آمار نشان میدهد وضعیت اشتغال در خانوارها بهبود داشته است. به طوریکه تعداد خانوارهایی که شاغلان آنها بیشتر شده در حال افزایش بوده است. اما به این آمار باید از منظر دیگری نیز نگریست.
با وجود اینکه تعداد نفرات شاغل در خانوارها در حال افزایش بوده و این به معنای درگیری بیشتر خانوارها با فرآیند تولید و کسب ثروت است، اما این پدیده را میتوان از منظر ساختار منفی ایجاد شده در اقتصاد نیز بررسی کرد.
در طول یک دهه اخیر فشار تورمی و هزینه خانوارها فزاینده بوده و شتاب افزایش قیمتها از شتاب افزایش درآمد خانوارها پیشی گرفته است. به همین جهت دیگر یک فرد نمیتواند هزینه خانوار را تقبل کند و افراد بیشتری در خانوار مجبور به کار کردن شدهاند. از این رو این موضوع را میتوان نتیجه یک اقتصاد تورمی با رفاه پایین دانست.
آمارها نشان میدهد که در سال ۹۳، تعداد شاغلان در ۵۸ درصد خانوارها یک نفر بوده است. همچنین ۱۸.۳ درصد خانوارها بیش از دو شاغل داشتهاند. این در حالیست که در سال ۱۴۰۲ این ارقام تغییر کردهاند؛ به طوریکه درصد خانوارهای با یک شاغل به ۵۳.۷ درصد کاهش یافته و درصد خانوارهای با دو شاغل و بیشتر به ۲۰.۸ درصد رسیده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نمایش قدرت در میانه بحران؛ رونمایی اردوغان از موشک هایپرسونیک و بمب سنگرشکن نسل جدید
-
دومین جنگنده رادارگریز چینی در آستانه عملیاتی شدن؛ از رقیب اف-35 چه میدانیم؟
-
اتصال مستقیم پمپ به شبکه آب، قبضها را ۲۰ برابر میکند
-
انزوای باشکوه بریتانیایی و ویرانی آمریکایی به سبک ترامپ؛ اتحاد غرب به پایان راه رسیده؟
-
رویترز: هراس از خشم آمریکا، مانع از به رسمیت شناختن فلسطین توسط انگلیس و کانادا شد
-
عرضه رایگان سیانجی در ۶۰۰ جایگاه/توزیع ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در یک روز
-
آتش جنگ نیابتی آمریکا و چین در شرق به پا شد؟/ برتری با کدام طرف است؟
-
اولین آمار رسمی شهدا از حمله تروریستی زاهدان اعلام شد
-
دست رد بن سلمان به سینه ترامپ در میانه درگیری با ایران