ریشه دیکتاتوری اقتصادی
اکوایران: در سالهای اخیر، اصطلاح "اقتصاد دستوری" بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته اما به طور خاص پس از اعتراضات سال 1401 در میان مردم شناختهتر شده است. به دنبال آن بسیاری از افراد اقتصاد دستوری را تنها منحصر به قیمتگذاری دستوری میدانند در صورتیکه قیمتگذاری دستوری تنها یکی از جنبههای مهم اقتصاد دستوری است.
اکوایران در گفتگویی اختصاصی میزبان موسی غنینژاد است؛ فردی که میتوان گفت سالها از عمر خود را به مبارزه با اقتصاد دستوری اختصاص داده است.
به باور غنینژاد، برای درک عمیقتر یک واژه، گاهی توجه به مفهوم مخالف آن میتواند راهگشا باشد. به عنوان مثال، واژه "قاعده" در برابر "دستور" قرار میگیرد. زمانی که قاعدهای برقرار باشد، نیازی به صدور دستور نیست و همه باید بر اساس آن قاعده عمل کنند. قیمتگذاری دستوری به معنای نادیده گرفتن قیمتهای بازار، که خود قاعدهای است، و جایگزینی آن با دستوری از سوی سیاستگذار است.
نسخه کامل را در لینک زیر مشاهده کنید:
معمولا زمانی که واژه اقتصاد دستوری به میان میآید، به ذهن همگان مباحث مربوط به قیمتگذاری دستوری یادآوری میشود درحالیکه قیمتگذاری دستوری یکی از جنبههای مهم اقتصاد دستوری است. اقتصاد دستوری علاوه بر بازار شامل دستورات دیگری میشود که ناظر بر فعالیتهای اقتصادی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رالی صعودی طلا ادامه دارد؛ سومین رشد هفتگی ثبت شد
-
پسلرزههای اظهارات غافلگیرانه نماینده ترامپ؛ تهران و واشنگتن در مسیری تازه؟/ ترامپ تغییر مسیر میدهد؟
-
سیگنال غیرمنتظره دولت ترامپ به تهران؟
-
هشدار بغداد نسبت به عدم توافق تهران و ترامپ: بخشی از محور مقاومت نیستیم و وحدت جبههها را نمیپذیریم
-
نیمسکه رکورد زد/ چرا ربع سکه و سکه گرمی جا ماندند؟
-
«سلیمان» به ارتش ایران پیوست
-
ادعای وزیر دفاع آمریکا درباره مذاکره با ایران
-
آنتی شوک ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ
-
راز طول عمر در نروژ؛ نقش پررنگتر محیط نسبت به ژنتیک