عارف: ناترازی ضربهای سنگین به صنعت زده است
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، گفت: ناترازی، ضربهای سنگین به صنعت زده است و این در حالی است که صنعت و سایر حوزهها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقهها نیز منتقل خواهد شد.
![عارف: ناترازی ضربهای سنگین به صنعت زده است](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/eAOEGpmRuvXv/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jKYr9sgFOkXA_4ngQ9jVKYg,/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B6%D8%A7+%D8%B9%D8%A7%D8%B1%D9%81.jpg)
به گزارش اکوایران، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری در جلسه «گزارش عملکرد و برنامههای راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش کشور» که با حضور برخی از مدیران دولتی این حوزه و مسئولان ۱۰ پالایشگاه برتر کشور برگزار شد، شرکت کرد.
عارف در این جلسه با بیان اینکه در توسعه ظرفیت پالایشگاهها، اولویت را به طرحهای نیمهتمام و توسعهای بدهید، گفت: افزایش بهرهوری که در قانون برای آن میزان ۲,۸ درصد رشد از ۸ واحد را در نظر گرفتهاند، با استفاده از تکنولوژیهای روز و هایتک انجام پذیر است که شما باید به آن سمت بروید.
ضربهای سنگین به صنعت
او با بیان اینکه متاسفانه برخی اولویتها در این صنعت به درستی شناخته نشده است، گفت: چند دهه قبل گوگردزدایی در پالایشگاهها با یک میلیارد دلار هزینه انجامپذیر بود؛ اما برخی مقاومتها در برابر این کار باعث شده که حالا مجبور باشیم چندین برابر برای این کار هزینه کنیم.
عارف با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، گفت: ناترازی، ضربهای سنگین به صنعت زده است و این در حالی است که صنعت و سایر حوزهها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقهها نیز منتقل خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه باید اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت صورت گیرد، گفت: در آن صورت نه تنها از واردات رها میشویم، بلکه امکان صادرات هم برایمان پدید میآید.
معاون اول رئیسجمهوری در پایان با تاکید بر توجه به آمایش سرزمینی گفت: توسعه پالایشگاهها، باید لزوما بر اساس آمایش سرزمینی باشد و برنامه هفتم هم مبتنی بر آمایش سرزمینی است.
زیان میلیاردی صنعت از ناترازی انرژی
طبق گفته علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت نیز کل زیان بیبرقی برای بخش صنعت حدود ۲۵۰ همت است که به معنی افت بیش از ۳ میلیارد دلاری تولید در بخش صنعت در یک بازه کوتاه و در نتیجه ناترازی است.
به گفته اعضای همین کمیسیون، بخش صنایع فلزی تنها در یک سال گذشته در نتیجه این بحران ۸ میلیارد دلار افت صادرات و در بخش معدن ضرری معادل ۴ هزار میلیارد تومان در روز، از ناحیه قطع دسترسی به انرژی را تحمل کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران کلید خورد
-
پزشکیان: آماده گفتوگو با آمریکا هستیم
-
وزیر خارجه عراق ادعا کرد: در حال مذاکره با گروههای مسلح قدرتمند هستیم تا به نیروهای رسمی بپیوندند
-
پوتین واسطه ایران و ترامپ مىشود؟/ جزئیات توافق ۲٠ ساله تهران و مسکو
-
جهت یابی پولها در بورس تهران
-
درست و نادرستِ خروج دستهجمعی سرمایهگذاران خارجی
-
ادعای بلومبرگ درباره برنامه تیم ترامپ برای آمادهسازی تحریمها علیه ایران/ واشنگتن به دنبال فشار حداکثری کامل علیه تهران
-
بازار دلار با خوشبینی به استقبال ترامپ رفت
-
شورش در کف بازار خودرو/ آتش ساینا و کوییک بر جان بازار