افت کیفیت گندم داخلی با قطعی برق
اکوایران: در هفت ماهه گذشته به گفته رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران به طور مداوم کشاورزان با مشکل قطعی برق مواجه بودند. تأمین سوخت دیزلی برای ژنراتورها هم نتوانست مانع خاموشی و کاهش افت کیفیت گندم های داخلی شود.
به گزارش اکوایران؛ نزدیک به سه سال است، کشاورزان در مناطق سردسیر و گرمسیر ایران برای کشت پاییزه با قطعی شش تا هشت ساعته برق مواجه بودند. این مسئله موجب اختلال در فرآیند آبیاری و بهرهبرداری از چاههای کشاورزی شده و تأثیر منفی بر کمیت و کیفیت محصول گندم داشته است. این موضوع را عطآلله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران تایید میکند.
او با اشاره به اینکه گزارشها حاکی از قطعی شش تا هشت ساعته برق در هر ۲۴ ساعت است. به ایلنا میگوید: هر گونه اختلال در تامین برق و آب بر کمیت و کیفیت کاشت درگندمزارها به طور منفی تاثیرگذار است. درضمن باعث افزایش ضایعات کشت و کاهش درآمد کشاورزان میشود.
قراردادهای منعقد شده بین کشاورزان و وزارت نیرو ایجاب میکند که برق با ولتاژ مناسب به صورت مستمر تأمین شود. با این حال، کشاورزان از اواسط خرداد تا پایان آذرماه بهطور مداوم با مشکل قطعی برق مواجه هستند. در چنین شرایطی، استفاده از ژنراتور برای جبران قطعی برق نیز هزینههای مضاعفی را به کشاورزان تحمیل کرده است. تأمین سوخت دیزلی برای ژنراتورها به دلیل نرخ بالای گازوئیل و عدم تناسب تجهیزات پمپاژ با سوخت دیزلی، چالش دیگری است که کشاورزان با آن روبهرو هستند.
علاوه بر مشکلات برق، کشاورزان با کمبود آب نیز مواجهاند. وزارت نیرو که مسئول مدیریت منابع آب است، در انجام تعهدات خود نسبت به حفظ سطح ایستایی چاهها ناکام بوده است. در نتیجه، عمق چاههای کشاورزی بهطور قابلتوجهی افزایش یافته و کیفیت آب نیز کاهش پیدا کرده است. این وضعیت، هزینههای اضافی برای کشاورزان به همراه داشته و تولید گندم را با چالشهای جدی روبهرو کرده است.
در بخش صنایع وابسته نیز هاشمی میگوید: مشکلاتی وجود دارد. بسیاری از کارخانههای آردسازی با فناوریهای مدرن تجهیز شدهاند، اما به دلیل کمبود مواد اولیه، تنها با ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند. علاوه بر این، توسعه ناکافی صنایع تبدیلی وابسته به آرد و مکانیابی نامناسب این کارخانهها از دیگر عوامل محدودکننده بهرهوری در این بخش است. احداث این کارخانهها بدون مطالعات کارشناسی دقیق صورت گرفته و باعث هدررفت منابع و ظرفیتهای تولیدی شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورق میان تهران و باکو برگشت؛ ایرانیها راحتتر به جمهوری آذربایجان سفر میکنند/ عبور کامیونهای ایرانی از مرز روزانه شد
-
گارد بازار ارز به بستن صرافیهای رمزارز
-
پسران علیه پدران؛ چگونه کار پاکستان و طالبان به دشمنی کشیده شد؟
-
اعتبار گذرنامهها افزایش یافت
-
دود جنگ اوکراین و روسیه در چشم این کشور رفت/ پس از کییف؛ مسکو هم صادرات گاز را متوقف کرد
-
ارزش جدید سهام عدالت اعلام شد + جدول
-
پیشبینی بورس فردا 10 دی 1403/ ریزشهای بورس دستوری است؟
-
طالبان اهرم فشار ترکیه شد؛ اردوغان دست در دست کابل علیه منابع آبی ایران
-
پیشبینی زکریا از آینده ایران و ترامپ