کاهش 44 درصدی قیمت پایه صادراتی محصولات کشاورزی در یک دهه
اکوایران: براساس آمار گمرک ایران، متوسط قیمت صادراتی محصولات کشاورزی و غذایی در 8 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، 7.6 درصد رشد کرده است. اما قیمت پایه صادراتی این محصولات در یک دهه منتهی به سال 1402 ، کاهشی 44 درصدی را داشته است.
به گزارش اکوایران؛ جدیدترین مطالعات معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران برمبنای داده های گمرک پیرامون صادرات و واردات محصولات کشاورزی و غذایی نشان میدهد، طی 8 ماهه 1403، متوسط قیمت صادراتی محصولات کشاورزی و غذایی افزایش 7.6 درصدی داشته است. این رقم در سال گذشته، 6.4 درصد گزارش شده است. اما متوسط قیمت وارداتی در سال گذشته 7.2 درصد بود. حال این رقم در 8 ماهه سال جاری 8.7 درصد گزارش شده است.
براساس مطالعه اخیر ، در هشت ماهه سال جاری متوسط قیمت صادراتی محصولات کشاورزی و غذایی 793 دلار به ازای هر تن بوده است.این رقم در هشت ماهه سال گذشته 709 گزارش شده بود. اما متوسط قیمت محصولات وارداتی کشاورزی و غذایی در 8 ماهه سال گذشته 680 و این رقم برای هشت ماهه امسال 621 برآورد شده است.
برخی گزارش های اتاق تهران نشان میدهد، در یک دهه منتهی به 1402، قیمت پایه محصولات کشاورزی کاهش قابل توجهی یافته است. قیمت پایه صادراتی این محصـولات کشاورزی و صنایع غذایی از 1.29 دلار به ازای هر کیلوگرم به کمتر از 75 سنت در سال گذشته رسیده است. به تعبیر دیگر 44 درصد کاهش یافته است. اگرچه در همین مقطع ارزش صادرات این محصولات از 4 میلیون و 152 هزار تن به ارزش 5 میلیارد و 366 میلیون دلار در سال 1392 به بیش از 8 میلیون و 797 هزار تن به ارزش 6 میلیارد و 372 میلیون دلار در سال 1402 رسیده است. میزان صادرات هم به لحاظ وزنی 53 درصد در یک دهه گذشته افزایش یافته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سامانه دوم آبرسانی اصفهان در تابستان ۱۴۰۴ افتتاح میشود
-
ترکیب خطرناک ترامپ برای منطقه/ کار را تمام کن؛ فصلی هولناک در تاریخ جهان آغاز میشود؟
-
توقف مراودات تجاری ایران و ترکیه در سایه تحولات سوریه
-
پای ایران به بازار افغانستان دوباره باز شد
-
حجاب را به مناظره بگذارید
-
هزینه دلاری ایمن سازی ساختمان های پایتخت
-
رؤیای ارز پاشی برای واردات خودرو
-
عراقچی: آمادهایم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هستهای شویم
-
رقابت ایران و اتحادیه اروپا برای اهرم فشار/ تاثیر واقعی تحریمهای کشتیرانی اروپا بر تورم در ایران