به گزارش اکوایران؛ افزایش بی‌سابقه قیمت برنج داخلی عبور قیمت آن از کیلویی 200 هزار تومان نگرانی‌های بسیاری را در خصوص امنیت غذایی و افزایش هزینه‌های زندگی خانوارها به وجود آورده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که کاهش تولید برنج به دلیل خشکسالی‌های اخیر، افزایش تقاضا به دلیل تغییر الگوی مصرف و احتکار برخی از واسطه‌ها، از دلایل اصلی این افزایش قیمت است. همچنین، نوسانات نرخ ارز و افزایش هزینه‌های تولید نیز بر افزایش قیمت برنج تأثیرگذار بوده است.

 نگرانی‌ها از ایجاد بحران در بازار برنج در حالی شکل گرفته که امروز وزیر جهاد کشاورزی امروز اعلام کرد که در هفته‌های اخیر چندین انبار احتکار برنج شناسایی شده که با عرضه آنها در بازار، قیمت‌ها متعال می‌شود.

غلامرضا نوری قزلجه عمده دلیل افزایش قیمت برنج را سودجویی و خودداری برخی از فعالان اقتصادی از عرضه برنج به بازار دانست و به این نکته اشاره کرد که بخش بزرگی از این افزایش قیمت‌ها در بازار خرده فروشی بلا وجه و غیر منطقی است و ریشه آن، تمایل به سود بیشتری است که برخی سودجویان برای خود قائل می شوند.

نوری تصریح کرد: نظارت و کنترل بازار خرده فروشی بیشترین نیاز ما برای متعادل نگه داشتن بازار است.

وزیر جهادکشاورزی در ادامه به این نکته اشاره کرد که در بخش عمده فروشی نیز؛ فعالیت ها و پیگیری ها را افزایش داده ایم و با دریافت مجوزهای لازم، بطور جدی با عوامل افزایش قیمت در بخش عمده فروشی برخورد می کنیم.

صادرات حبوبات و سیب زمینی محدود می‌شود

از سوی دیگر افزایش قیمت حبوبات و سیب‌زمینی در بازار موجب شد تا وزیر جهادکشاورزی از اعمال محدودیت در صادرات این محصولات از امروز خبر داد.

وزیر کشاورزی در این خصوص به خبرگزاری صدا و سیما گفت: این اقدام به منظور تنظیم قیمت بازار داخل صورت گرفته است. نوری در ادامه افزود: جلسات متعددی با بخش‌های خصوصی درباره تنظیم بازار محصولات برگزار کرده‌ایم. به این نتیجه رسیدیم که محدودیت کردن صادرات می‌تواند به تنظیم بازار داخل کمک کند.

در جلسه یکشنبه ستاد تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی اختیار داده شد که برای ایجاد محدودیت در صادرات محصولات کشاورزی که با افزایش قیمت مواجه شده‌اند تصمیم گیری کند.

خبر مرتبط
ناترازی در برنج ایرانی؛ از دپوی کالا تا نوسانات ارزی

اکوایران: افزایش بی‌سابقه قیمت برنج در بازار و عبور آن از مرز 200 هزار تومان، نگرانی‌های بسیاری را ایجاد کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که کمبود عرضه در بازار، ناشی از عوامل مختلفی از جمله کاهش تولید، افزایش تقاضا و احتکار، از دلایل اصلی این افزایش قیمت است.