به گزارش اکوایران؛ دپوی برنج در شالی‌کوبی‌ها و عدم عرضه آن به بازار، به دلیل انتظار کشاورزان برای افزایش قیمت و همچنین عدم تناسب قیمت‌های مصوب دولتی با هزینه‌های تولید، در 2 سال گذشته به معضلی جدی تبدیل شده است؛ مشکلی که افزایش قیمت برنج داخلی در بازار را به همراه داشته و موجب شده تا انبارهای برنج‌کاران و شالی‌کوبی‌ها با رسوب این کالای اساسی روبه‌رو شود.

در چنین شرایطی، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی با تایید وجود اختلال در عرضه برنج در بازار، به پدیده احتکار به‌عنوان یکی از عوامل اصلی این مشکل اشاره کرد و گفت که با اقدامات نظارتی و برخورد با متخلفان، تلاش شده تا عرضه برنج به بازار افزایش یابد؛ با این حال درب انبارها باز بوده و برنج‌ها در حال توزیع در بازار است.

این سخنان مبنی بر بازبودن انبار‌‌ها در حالی مطرح‌شده که حتی در صورت برخورد با محتکران هنوز برنج‌ها به بازار نرسیده و با این شرایط، ما علاوه بر کمبود، شاهد رشد قابل‌توجه قیمت برنج در بازار نیز هستیم.

در اینجا باید گفت که اما مشکل دپوی برنج در انبارها از سال گذشته و با اعلام خبر دپوی 500 هزار تن برنج در استان‌های شمالی کشور شدت گرفت؛ رسوبی که موجب شد تا محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری دولت سیزدهم با قید فوریت دستور داد تا وزارت‌خانه‌های«دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «علوم، تحقیقات و فناوری» اقدام به خرید برنج باقی‌مانده در انبارهای کشاورزان کنند تا به این طریق مشکل رسوب برنج در انبارها مرتفع شود. اما با وجود، این الزمات در سال جاری هم شاهد تداوم این مشکل بودیم و ظاهرا این مشکل همچنان پابرجاست.

اما وزیر جهاد کشاورزی بدون ارائه راهکاری برای حل مشکل افزایش قیمت‌های کالاهای اساسی، در حیاط دولت در جمع خبرنگاران همچنان تاکید می‌کند که در این بین برخی افراد سودجو در شهرهای مختلف در بحث احتکار برنج و سیب‌زمینی فعال شده بودند که برخوردهای لازم با آنان انجام شده است. او در عین حال می‌گوید که اکنون روند عادی در بازار در جریان است.