به گزارش اکوایران، متا از پروژه «واتروورث» (Waterworth) رونمایی کرد؛ یک کابل زیردریایی 50 هزار کیلومتری که ایالات متحده، هند، آفریقای جنوبی، برزیل و سایر مناطق را به یکدیگر متصل می‌کند و پس از تکمیل، به طولانی‌ترین کابل زیردریایی جهان تبدیل خواهد شد. این ابتکار با هدف بهبود اتصال جهانی و پشتیبانی از پروژه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی متا طراحی شده است.

به نوشته بی‌بی‌سی، این سیستم شامل 24 جفت فیبر نوری خواهد بود که ظرفیت بیشتری نسبت به کابل‌های قبلی ارائه می‌دهد و موجب تقویت همکاری‌های اقتصادی، افزایش شمول دیجیتال و رشد فناوری خواهد شد. کابل‌های زیردریایی بخش حیاتی زیرساخت اینترنت جهانی هستند، به‌طوری‌که بیش از 95 درصد از ترافیک اینترنت جهان به آن‌ها وابسته است. در حال حاضر، بیش از 600 سیستم کابل زیردریایی عمومی در سراسر جهان وجود دارد، از جمله 2Africa، یک کابل 45 هزار کیلومتری که با حمایت متا و اپراتورهای بزرگ مخابراتی اجرا شده است.

شرکت‌های بزرگ فناوری در حال سرمایه‌گذاری گسترده در زیرساخت‌های زیردریایی برای تقویت خدمات دیجیتال هستند. به‌عنوان مثال، گوگل پروژه نخستین کابل زیردریایی متصل‌کننده آفریقا و استرالیا را اعلام کرده و همچنین یک سرمایه‌گذاری 1 میلیارد دلاری برای بهبود اتصال به ژاپن در نظر گرفته است. پائولو پسکاتوره، تحلیل‌گر صنعت، تأکید کرده که تمرکز فزاینده متا بر اتصال اینترنتی، به این شرکت امکان می‌دهد با یکپارچه‌سازی سخت‌افزار، نرم‌افزار و پلتفرم‌ها از رقبا پیشی بگیرد. با این حال، تسلط شرکت‌های بزرگ فناوری بر این حوزه، نگرانی‌های نظارتی را افزایش داده است.

افزایش اهمیت استراتژیک کابل‌های زیردریایی، باعث افزایش ریسک‌های امنیتی نیز شده است. آسیب‌های احتمالی به کابل‌ها و تنش‌های ژئوپلیتیکی نگرانی‌هایی را در مورد حملات سایبری یا فیزیکی ایجاد کرده است. در واکنش به این تهدیدات، ناتو یک مأموریت نظارتی را در دریای بالتیک آغاز کرده و پارلمان بریتانیا نیز در حال بررسی میزان مقاومت این کشور در برابر تهدیدات در زیر دریا است.

متا اعلام کرده است پروژه واتروورث با استقرار کابل‌ها در عمق 7 هزار متری و استفاده از تکنیک‌های دفن پیشرفته در مناطق پرخطر، برای محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از لنگر کشتی‌ها و سایر خطرات احتمالی، چالش‌های امنیتی را برطرف خواهد کرد.