سم آلتمن: رفتار مودبانه با هوش مصنوعی، میلیونها دلار خرج دارد!
اکوایران: مدیر طراحی مایکروسافت، پیشنهاد میکند که استفاده از زبان همراه احترام در زمان تعامل با هوش مصنوعی، به ایجاد پاسخهای همراه با احترام کمک میکند. او معتقد است که پرسشهای مودبانه باعث تعیین لحن ادامه تعامل میشود و شرایط را برای پاسخهای موثرتر، کاملتر و حرفهایتر هوش مصنوعی فراهم میآورد.

به گزارش اکوایران، سم آلتمن، مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی اوپن اِیآی، اخیرا آشکار کرده است که رفتار محترمانه و مودبانه کاربران با چتباتهای هوش مصنوعی مانند گفتن «لطفا» و «ممنونم»، چندین میلیون دلار روی دست این شرکت خرج میگذارد.
به نوشته فایننشال اکسپرس، زمانی که یک کاربر در پلتفرم ایکس این سوال را مطرح کرد که اوپن اِیآی چه میزان از این رفتارهای محترمانه زیان میبیند، آلتمن پاسخ داد که تاکنون به این دلیل، دهها میلیون دلار هزینه شده است.
در حالیکه ایده رفتار محترمانه با چتباتهای هوش مصنوعی شاید موضوع بااهمیتی به نظر نرسد، متخصصان استدلال میکنند که مودب بودن در حال شکل دادن به تعاملات هوش مصنوعی است. کورتیس بیورز، مدیر طراحی مایکروسافت، پیشنهاد میکند که استفاده از زبان همراه احترام در زمان تعامل با هوش مصنوعی، به ایجاد پاسخهای همراه با احترام کمک میکند. او معتقد است: «در واقع، پرسشهای مودبانه باعث تعیین لحن ادامه تعامل میشود و شرایط را برای پاسخهای موثرتر و حرفهایتر هوش مصنوعی فراهم میآورد.»
مدلهای هوش مصنوعی مولد نظیر چت جیپیتی، براساس الگوریتمهای پیشبینی پیچیده عمل میکنند. این مدلها بر مقادیر عظیمی از داده و الکتریسیته برای فعالیت خود متکی هستند و استفاده از هر کلمه «لطفا» و «ممنونم» باعث مصرف انرژی بیشتر توسط آنها میشود. بیورز خاطرنشان میکند زمانی که مدلهای هوش مصنوعی ویژگی «ادب» را در تعاملات خود با انسان تشخیص میدهند، آنها نیز با مهربانی پاسخ میدهند که منعکسکننده حرفهای بودن و شفافیت پرسشهایی است که از سوی کاربر دریافت کردهاند.
یک نظرسنجی اخیر که در اواخر 2024 انجام شد، نشان میدهد 67 درصد کاربران هوش مصنوعی در آمریکا با چتباتها مهربان هستند. در این میان، 55 درصدِ آنها اعلام کردند مودب بودن با هوش مصنوعی، به نظر آنها کار درست است.
یک مطالعه که توسط دانشگاه کالیفرنیا و واشنگتنپست انجام شده است، نشان میدهد ایجاد یک ایمیل ساده 100 کلمهای با استفاده از هوش مصنوعی نیازمند 0.14 کیلووات ساعت الکتریسیته است که برای روشن نگه داشتن 14 لامپ الایدی بهمدت یک ساعت، کافی است. اگر فردی هر هفته و طی یک سال، یک ایمیل با هوش مصنوعی ایجاد کند، این اتفاق باعث مصرف 7.5 کیلووات ساعت برق میشود که تقریبا برابر است با انرژی مصرفشده توسط 9 خانوار در واشنگتن برای یک ساعت.
با در نظر گرفتن سوالات و درخواستها از سیستمهای هوش مصنوعی توسط تمام کاربران، مصرف انرژی کلی به رقمی نجومی میرسد. مراکز داده که ادامه فعالیت سیستمهای هوش مصنوعی را ممکن میکنند، حدود 2 درصد از تمام انرژی مصرفی جهان را به خود اختصاص دادهاند و انتظار میرود این آمار در آینده بهشکل قابل توجهی بیشتر شود زیرا استفاده از هوش مصنوعی بهشکل فزایندهای در حال افزایش است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
لشکرکشی ارتش سازمانهای مردم نهاد چین برای سرکوب انتقادات در سازمان ملل
-
عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد
-
آخرین جزئیات از تعداد کشته شدگان انفجار بندر شهید رجایی
-
موضع آیتالله علم الهدی درباره جشنواره کوچه: عناصری در برگزاری جشنواره کوچه لاابالیگری کردند
-
سرنوشت قیمت طلا در دستان روسیه و چین/ آینده طلا به چه چیزی بستگی دارد ؟
-
چگونه پوتین به فریب ترامپ مشغول است؟
-
روایت عجیب امام جمعه کرج از مذاکرات ایران و آمریکا: برای اینکه برخی ایراد نگیرند مذاکره پیش میرود/ بدون اجازه آمریکا، اسرائیل کاری نمیکند
-
دلار و طلا خلاف جهت یکدیگر حرکت کردند / چالش صرافیهای رمزارزی ادامه دارد
-
گزارش اختصاصی رویترز از جزئیات مذاکرات؛ تعهدات ایران از برجام فراتر میرود؟