چالش بزرگ آمریکا در خاورمیانه/ واشنگتن بازی را به چین و روسیه میبازد؟
اکوایران: در باب پیامدهای حاصل از خروج احتمالی واشنگتن از خاورمیانه سناریوهای متعددی مطرح شده، یکی از این سناریوها رویکرد افراطی اسرائیل است که می تواند آثار منفی را به دنبال داشته باشد.
پشت پرده حضور واشنگتن در خاورمیانه
به نوشته اقتصادنیوز، در غیاب نیروهای آمریکایی، متحدان واشنگتن ممکن است با توسل به راهکارهای خطرناک به کنش های منطقه ای پاسخ دهند. بدون تضمین امنیتی معتبر آمریکا، اسرائیل - که اکنون زخمی شده و نسبت به هر تهدیدی حساس است - میتواند خود را برای حمله به حزب الله لبنان و فراتر از آن ایران آماده کند؛ کنشی(ادعایی) که از جانب تهران و محور مقاومت پاسخی سخت خواهد داشت. علاوه بر این، سایر متحدان ایالات متحده که در حال حاضر زیر چتر امنیتی این بازیگر قرار دارند، از جمله عربستان سعودی و امارات، در صورت نبود آمریکا ممکن است بخواهند با تلاش برای ساخت، یا خرید سلاح هسته ای ضامن امنیت خود باشند.خروج ایالات متحده از منطقه می تواند خلاء قدرتی ایجاد کند که چین، روسیه یا دیگر کشورها از آن به نفع خود سوء استفاده کنند. سیاست خارجی اسراییل می تواند بیش از این سیاست داخلی این بازیگر را به شکلی منفی تحت تاثیر قرار دهد. رهبران اسرائیل مدتهاست که از فشار ایالات متحده به عنوان بهانهای برای انفعال در جبهههای داخلی و بینالمللی استفاده میکنند و به رأیدهندگان راستگرا گفتهاند که در صورت سکوت واشنگتن می توانند کرانه باختری را ضمیمه کنند. بهانه ای که تندروهای اسرائیل با توجه به اهمیت روابط امنیتی آمریکا و اسرائیل تا حد زیادی آن را پذیرفته اند. بدون این فشار خارجی، رهبران اسرائیل میتوانند در برابر نفوذ راست افراطی در حال ظهور تسلیم شده و به سمت الحاق کرانه باختری، بازسازی شهرکها در غزه یا اقدامات تحریکآمیز دیگری که تنشهای منطقهای را تشدید میکند، حرکت کنند.
هراس از میدان داری رقبا
خروج ایالات متحده از خاورمیانه همچنین پیامدهایی برای سایر نقاط جهان مانند آسیا و اروپا خواهد داشت که برای بسیاریکه نگران حمله چین و روسیه هستند، اولویت بیشتری دارد. متحدان منطقه از رفتار واشنگتن در سایر نقاط جهان آگاه هستند. برای مثال، حمایت ایالات متحده از اوکراین، به بسیاری از کسانی که از حمله چین به تایوان می ترسند، اطمینان خاطر داده است. در مقابل، نمایش ضعف، رقبا را جسور می کند. عربستان سعودی، امارات متحده عربی و سایر کشورها به دنبال مهار گروه های تروریستی و دفع تهدیدات دیگر خواهند بود – و اگر ایالات متحده نتواند به طور معتبر کمک و تضمین های امنیتی ارائه کند، این کشورها دست به دامان رقبای واشنگتن خواهند شد. خروج از خاورمیانه راه را برای قدرت های اقتدارگرای رقیب باز می کند تا نفوذ خود را افزایش دهند، گزاره ای که عقبگرد بزرگ در زمینه رقابت قدرت های بزرگ قلمداد می شود. طبیعتا هرکدام از مقوله هایی که بدان اشاره شد، سناریو است اما سناریوهایی است که در صورت تحقق هم برای منطقه و هم برای واشنگتن فاجعه بار خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
افتتاح پایگاه هوایی جدید ایران در نزدیکی مرز ترکیه؛ پای تهدیدات باکو در میان است؟
-
کارآفرینی که از اتاق خوابگاهش شکافی کوچک را دید و آن را به کسبوکاری بزرگ تبدیل کرد
-
منطقه ۱۰ گوی سبقت را از سایر مناطق شهر تهران ربود
-
آخرین وضعیت پرونده چای دبش و وزیر اسبق صمت/ آیا بابک زنجانی آزاد شده است؟
-
جمهوریخواه و دموکرات توافق دارند: کامالا هریس پیروز مناظره بود
-
بزرگترین حمله پهپادی اوکراین به عمق خاک بزرگترین قدرت هستهای جهان
-
خیز بغداد برای رقابت با تهران؛ آیا عراق جایگزین ایران در منطقه میشود؟
-
پیش بینی بورس فردا 21 شهریور 1403 / خبرهای ریز و درشت برای بازار
-
وامهای عشقی شهرداری تهران!