به گزارش اکوایران، روسای جمهور ایالات متحده، از باراک اوباما گرفته تا دونالد ترامپ و جو بایدن در یک موضوع باهم اشتراک نظر داشتند و آن تمایل آمریکا برای خروج از خاورمیانه است. برای مثال، استراتژی امنیت ملی دولت بایدن در سال 2022، بر «تهدید پر سرعت» چین متمرکز بود و همزمان بر رقابت قدرت‌های بزرگ تاکید می کرد، نه نزاع‌های خاورمیانه.

اوباما و ترامپ به طور مشابه می‌خواستند به سمت آسیا حرکت کنند. این تمایل فراتر از دفتر بیضی شکل است. رهبران ایالات متحده احساسات عمومی را منعکس می‌کنند: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها چین را بزرگترین تهدید برای ایالات متحده می‌دانند و پس از آن روسیه و کره شمالی قرار دارند. نظرسنجی پیو که در سال 2019 انجام شد، نشان داد که اکثر آمریکایی‌ها، از جمله بسیاری از کهنه سربازان جنگ در عراق و افغانستان، فکر می‌کنند که جنگ عراق «ارزش جنگیدن را ندارد».

در ژانویه امسال، به نظر می‌رسید که کشته شدن سه نظامی آمریکایی در اردن این دیدگاه را تایید می‌کند که بهای حضور آمریکا بسیار بالاست. در همین راستا نشریه فارن افرز یادداشتی را منتشر کرده است. اقتصاد نیوز این یادداشت را در دو بخش ترجمه کرده که بخش نخست  در ادامه آمده است.

حضور بی حاصل آمریکا

به نوشته اقتصادنیوز، درک شک و تردیدها در باب حضور در خاورمیانه آسان است. خاورمیانه گرفتار مشکلاتی است: جنگ های داخلی، دیکتاتوری، تروریسم، و احساسات عمیق ضد آمریکایی. در مواجهه با این چالش‌ها، به نظر می‌رسد که سیاست ایالات متحده در قبال منطقه موفقیت چندانی به دست نیاورده است.

برای دهه‌ها، ایالات متحده از روند صلح اسرائیل و فلسطین حمایت می‌کرد، اما اکنون این تلاش‌ها در بحبوحه جنگ در نوار غزه متوقف شده است. تغییر رژیم در عراق پس از سرنگونی صدام حسین در سال 2003 باعث ایجاد تروریسم و بی‌ثباتی شد. همزمان محور مقاومت پایگاه‌های آمریکایی را هدف قرار می‌دهد و کشورهای خاورمیانه، حداقل در لفاظی‌های خود، تمایل خاصی به ماندن ایالات متحده ندارند. فشارها در عراق برای عقب‌نشینی کامل ایالات متحده در حال افزایش است. ایالات متحده همچنین در حال بررسی خروج نیروها از سوریه است و معتقد است که داعش به اندازه کافی ضعیف شده است.

این احساس خستگی عمیق است، حتی اگر حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه بسیار کمتر از گذشته باشد. امروزه، ایالات متحده حدود 45 هزار نیرو در منطقه دارد، از جمله حدود دو هزار و 500 سرباز در عراق، 900 سرباز در سوریه و سایرین در پایگاه‌هایی در کشورهایی مانند بحرین، جیبوتی، اردن، کویت، قطر و امارات متحده عربی مستقر هستند. حدود 15 هزار نفر از این نیروها بعد از 7 اکتبر در منطقه مستقر شدند.

اگرچه تعداد نیروها بسیار زیاد است، اما کسری از تعداد نیروهای ایالات متحده در سال 2010 هستند. زمانی که بیش از صد هزار سرباز در عراق و حدود 70 هزار, سرباز در افغانستان و همچنین تعداد بیشتری در کشورهای همسایه مستقر بودند. تا سال 2015، با کاهش حضور ایالات متحده در عراق و افغانستان، این تعداد کاهش یافت. پس از خروج ایالات متحده از افغانستان در سال 2021، نظامیان بیشتری خارج شدند.

2222

جدال در چند جبهه

 در این میان گروهی هم هستند که می گویند، حضور نظامی قوی ایالات متحده در خاورمیانه از فعالیت رقبا و دشمنان آمریکا جلوگیری می‌کرد، اقداماتی که ثبات منطقه را بی‌خطر می‌انداخت و منجر به درگیری‌های داخلی، تکثیر تسلیحات هسته‌ای، مداخلات خطرناک و دیگر موارد می‌شد. بنابراین حفظ حضور نظامی محدود ایالات متحده برای کاهش این خطرات حیاتی است، حتی اگر ایالات متحده به اهداف بلند پروازانه منطقه‌ای خود ادامه دهد.

یک مورد جذاب جهت توجیه خروج از خاورمیانه یا کاهش دخالت ایالات متحده در معادلات خاورمیانه وجود دارد، به‌ویژه در مورد موقعیت نظامی این بازیگر. نیروهای آمریکایی در این منطقه هر ساله متحمل تلفات اندک می‌شوند. در دهه گذشته، ایالات متحده بیش از 140 سرباز را در عملیات در افغانستان، عراق و سوریه از دست داده که اکثر آنها در افغانستان هستند. اگرچه استقرار ایالات متحده در عراق و سوریه امروز نسبتاً اندک است، سربازان دائماً در معرض خطر حملات موشکی و پهپادی محور مقاومت قرار دارند.

ایالات متحده علاوه‌بر اینکه می‌خواهد از این تلفات انسانی اجتناب کند، تحت فشار است تا منابع خود را در جاهای دیگر به کار گیرد. حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، تهدیدی را که مسکو برای امنیت اروپا و به طور کلی غرب ایجاد می‌کند، برجسته کرده است. تلاش‌های جنگی اوکراین شدیداً به مهمات ایالات متحده و سایر سیستم‌های نظامی نیاز دارد.

دولت‌های متعددی به دنبال چرخش به سمت چین بوده‌اند، جایی که با توجه به قدرت نظامی قوی و رو به رشد، هرگونه درگیری به تعداد زیادی نیرو و سیستم‌های دفاع هوایی، نظارت و تسلیحات نیاز دارد. منحرف کردن ناوهای هواپیمابر برای بازدارندگی جنبش‌های حامی ایران، مهمات برای کمک به اسرائیل برای بمباران غزه، کشتی‌های جنگی برای محافظت در برابر موشک‌های انصار الله در دریای سرخ، و نیروها و تجهیزات نظارتی برای کمک به مبارزه با داعش در عراق و سوریه می‌توانند نیروهای ایالات متحده و متحدان خود را در سایر بخش‌ها آسیب پذیرتر کند.

ایالات متحده در ارائه این حمایت‌ها، خواستار حمایت متحدانش است. خاورمیانه خانه دیکتاتوری‌های متعدد با سوابق حقوق بشری متغیر است. ایالات متحده به تضمین امنیت آنها کمک می‌کند و با این کار، وضعیت موجود غیردموکراتیک را تسهیل می‌کند. زمانی که عربستان سعودی و امارات متحده عربی جنگ فاجعه بار خود را در یمن آغاز کردند، از مهمات و سیستم‌های تسلیحاتی ایالات متحده در حملات خود استفاده کردند. ایالات متحده برای مدت طولانی شریک تزلزل‌ناپذیر اسرائیل بوده، موضعی که تا حد زیادی در داخل کشور محبوب است، اما در بسیاری از نقاط جهان محبوبیت ندارد، به‌ویژه پس از آغاز عملیات نظامی ویرانگر اسرائیل در غزه که تاکنون حداقل 30 هزار کشته برجای گذاشته است.