موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی دفاع چه گفتند؟/ نگاهی به برنامه مکتوب عزیز نصیرزاده
اکوایران: امروز نوبت به وزیر پیشنهادی دفاع رسید تا بعد از خواندهشدن نظر کمیسیونهای تخصصی، نمایندگان موافق و مخالف درباره عزیز نصیرزاده صحبت کنند و در آخر هم خود او ۲۰ دقیقهای از خودش و برنامهاش دفاع کند.
به گزارش اکوایران، در سومین روز از جلسات بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.
هر ۳ کمیسیون مربوطه موافق
۳ کمیسیون تخصصی مربوط به وزیر دفاع، موافقت خود را گزینه پیشنهادی اعلام کردند. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس صلاحیت عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع را تایید کردند. و کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز موافقت خود را با نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع اعلام کرد.
مخالفان چه گفتند؟
سلیمانی، نماینده بافت، رابر و ارزوئیه
-
برادر عزیز آقای نصیرزاده، بنده مخالف شما نیستم اما چند نکتۀ مهم وجود دارد؛ چرا باید اسماعیل هنیه در تهران ترور شود. خواهان این هستیم که محکم جوابشان داده شود.
-
عادلانه نیست که حق ماموریت یک نفر در لب مرز از کسی که در تهران و هتل اسکان دارد، کمتر باشد.
علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندورود
-
مجلس میخواهد پشتیبان وزیر دفاعی باشد که مرکز ثقل هماهنگی بین دولت و مجلس و همه تمام ارکان نظام است؛ از این نظر نباید مجلس شانه خالی کند.
-
هوشمندسازی و مردمیسازی دفاع ملی مورد توجه قرار نگرفته است.
-
ما باید از ظرفیت بخش خصوصی مردم استفاده کنیم.
میرمحمدی میبدی، نماینده مردم شهرستانهای تفت و میبد
-
برای من چند ابهام وجود دارد که اگر آقای نصیرزاده آنها را شفاف کند من به او رای خواهم داد. شفاف مشخص کنید در خصوص وضعیت معیشتی نیروهای مسلح چطور میخواهید دولت و سازمان برنامه و بودجه را پای کار بیاورید
-
در خصوص شرکتهای اقتصادی که زیرمجموعه شما هستند و بسیار فراوان هستند انتظار داریم نظارت بر آنها در برنامههای شما به طور شفاف مشخص شود.
طغیانی، نماینده مردم اصفهان و ورزنه
-
در برنامههای امیر نصیرزاده، مانند برنامه برخی دیگر از وزرا، از حیث توجه به صندوقهای بازنشستگی، ایرادات جدی وجود دارد.
-
اداره یکی از صنعتیترین وزارتخانههای کشور با نگاه نیروهای مسلح، جز با بازآرایی ارتباط سازمان داخلی و بیرونی وزارتخانه، ممکن نیست. برنامهای در وزارتخانه برای این موضوع طراحی شده اما از جهت سازمانی جدی گرفته نمیشود و مدیران قصد دارند آن را داخل وزارتخانه محبوس کنند... این برنامه را در برنامه توزیع شده امیر نصیرزاده در کمیسیون ندیدم و از ایشان میخواهم در این خصوص توضیح دهند.
-
صندوق سرمایهگذاری و بازنشستگی نیروهای مسلح، کار اقتصادی میکنند و مانند سایر صندوقها، دچار آفت میشود. باید برای آن برنامه ویژه داشت و باید تصدیگری خود را کم کند.
موافقان چه گفتند؟
رحیم زارع، نماینده مردم آباده
-
عصری که در آن زندگی میکنیم عصر ابررقابت است و وزارت دفاع باید به سمت هوش مصنوعی برود.
-
امنیت و دفاع همزاد تکنولوژی هستند، وزیر پیشنهادی باید این وزارتخانه را به سمت استفاده از هوش مصنوعی سوق دهد.
-
امیر نصیرزاده بعد از شهید فکوری دومین وزیری است که خلبان است، و این یعنی اوج نظم، اوج ساختارمندی، تخصص و توان.
-
او برای حفظ و جذب نخبگان در داخل کشور برنامه دارد.
-
دورههای تکاملی مدیریتی را گامبهگام تا سطح جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح طی کرده است و در هر سمت و مسئولیتی توانمندی مدیریتی خودشان را در ارتقاء توان دفاعی به کار بسته است.
-
فرزند راستین انقلاب و شخصیتی ولایتمدار است، بزرگترین افتخار امیر نصیرزاده سربازی فرمانده معظم کل قواست.
-
دارای تفکر راهبردی است و در سطح علمی هم با نظریهپردازی فضای ژئوپلتیک قدرت هوایی، تفکر علمی خودش را اثبات کرده است.
-
راهاندازی سطح قطعهسازی در نیروی هوایی نشانگر اعتقاد قلبی ایشان به تولید ملی و استفاده از سرمایههای ملی و نخبگان کشور است.
-
برنامه تحولی امیرنصیرزاده بنا بر گزارش مرکز پژوهشها کاملترین و جامعترین برنامه ارائه شده مبتنی بر برنامههای بالادستی است.
فرهاد طهماسبی، نماینده مردم استهبان
-
امیر سرتیپ نصیرزاده حدود ۴۰ سال سابقه برجسته میدانی و ستادی در حوزه های دفاعی که به تدریج و پلهبهپله مراحل رشد مدیریتی را از خلبان هواپیماهای شکاری تا فرماندهی نیروهای هوایی و جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را طی کردهاند، یعنی یک تجربه توام با مطالعه تحقیق و آموزش
-
جامعیت شخصیتی که در ابعاد علمی و صلاحیتهای عمومی و تخصصی و جهادی ایشان وجود دارد، توان تعاملی و هماهنگسازی در نقشآفرینی وزارت دفاع بین دولت و نیروهای مسلح و همچنین با مجلس با تقویت زمینههای همکاری در حوزههای کشوری و لشکری را برقرار میسازد.
-
اهم برنامههای امیر نصیرزاده جهت حمایت و توانمندسازی بازنشستگان و ایثارگران است که امروز مطالبه اکثریت نمایندگان مردم هم میباشد زیرا درخشش نیروهای مسلح در عرصههای مختلف و مواقع حساس در کشور قابل تقدیر است.
دفاع نصیرزاده از خودش و برنامهاش
-
بعد از عملیات طوفان الاقصی، [اسرائیل] بیش از گذشته ماهیت نامشروع، تنشزا، غیرانسانی را به کمک آمریکا به نمایش گذاشته و با ارتکاب انواع جنایت جنگی علیه ملت مظلوم فلسطین در غزه و ترورهای ناجوانمردانه از خطوط قرمز مخاصمه مستقیم عبور کرده است.
-
کسب قابلیتهای راهبردی روزآمدسازی تجهیزات و زیرساختها و افزایش آمادگی نیروهای مسلح و جبهه مقاومت نیازمند ابتکار عمل نوآوری و تحولات متعددی در حوزه پشتوانه دفاعی است.
-
شناخت محیط راهبردی و تحلیل وضعیت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در قالب محیط داخلی و بیرونی از الزامات تنظیم برنامه ۴ ساله این وزارتخانه با رویکرد تحولآفرینی و پیشرفت همهجانبه در حوزههای دفاعی نظامی و امنیتی است.
-
هدف نهایی ما رسیدن به بازدارندگی فعال است. اگر ما این بازدارندگی فعال را نداشتیم و به این نقطه نرسیده بودیم قطعاً دشمن به کشور ما حمله کرده بود. بازدارندگی و قدرت است که مانع جسارت دشمن شده است
-
این وزارت بنا دارد طی ۴ سال آینده کلیه فعالیتهای خود را در اولویت اول با تکیه بر توانمندیهای داخلی یعنی جوانان و نخبگان دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان و شرکت های خصوصی انجام دهد؛ اولویت اول ما بهرهگیری از این هاست.
-
جهت تامین نیازمندیهای نیروهای مسلح و تحقق سیاستهای رئیس جمهور ضمن انجام هماهنگی های لازم با ستاد کل و سازمانهای تابعه در نیروهای مسلح از همه ظرفیتهای بالفعل و بالقوه دانشگاهی و علمی کشور بهره خواهیم برد و از تجربیاتی که در جنگهای اخیر بهویژه وعده صادق بهدست آوردیم بهره خواهیم برد اینها دانش ما است.
-
بهبود معیشت نیروهای مسلح مطالبه خود ماست، ما به کمک شما نیاز داریم، ما به کمک دولت نیاز داریم البته ما هیچ گاه منتظر اعتبار و حقوق و معیشت نمیمانیم این در مکتب شهید سلیمانی نشان داده شده ما همه پیرو این مکتب هستیم. به ما اعتبار ندهید هم کارمان را انجام میدهیم. معیشت ما بهبود پیدا نکند باز هم کارمان را انجام میدهیم.
-
ما اگر به رزم نوین نپردازیم غافلگیر خواهیم شد؛ ما به دنبال ساخت تجهیزاتی هستیم که دشمن را غافلگیر کنیم. مگر میشود ما از این دانش عقب بمانیم! باید به روز باشیم.
برنامهپیشنهادی وزیر دفاع
بانگاهی به برنامه مکتوب وزیر پیشنهادی دفاع به مجلسیان،میتوان دید توجه به توسعه و ارتقا همهجانبه حوزههای رزمی و پشتیبانی از نیروهای مسلح و همچنین پشتیبانی پایدار و مؤثر از جبهه مقاومت در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پررنگ است.
علاوه بر این بهرهگیری از ظرفیت دیپلماسی دفاعی برای تسهیل صادرات محصولات دفاعی و همچنین افزایش تعامل با کشورهای همسایه و همسو بویژه کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا، ایجاد بسترهای لازم برای افزایش دو برابری صادرات محصولات دفاعی از جمله دیگر برنامههای امیر نصیرزاده است.
اهداف و برنامههای حوزه تحقیقات و صنعت دفاعی
بر طبق برنامه مکتوب وزیر پیشنهادی دفاع میتوان محورهای زیر را برنامهها و هدفگذاریهای او در حوزه پژوهشی تعریف کرد:
-
دستیابی به فناوریها و محصولات دفاعی باتوجه به جنگهای آینده برای جلوگیری از غافلگیریهای دانشی-فناوری و محصول (با تعریف حداقل ۱۵۰ پروژه تحقیقاتی کلان)
-
ایجاد حداقل ۱۵ قابلیت جدید، رزمی دفاعی در نیروهای عملیاتی از طریق شبکهسازی و ترکیب سامانههای دفاعی با لحاظ نمودن وضعیت جغرافیای میدانی (ژئوپلتیک محل بهرهبرداری از محصول)
-
ایجاد تکمیل و افزایش ظرفیت تولید انواع ذخیرهسازهای الکتریکی مورد نیاز محصولات دفاعی
-
ایجاد سکوی یکپارچهسازی فرآیندهای تحقیقاتی و صنعتی از طریق توسعه سخت افزاری و نرمافزاری برای بیش از ۵۰ درصد از نهادهای نوآوری و صنایع تابعه
-
هوشمندسازی محصولات دفاعی از طریق تعریف و اجرای بالغ بر ۳۰۰ طرح تحقیقاتی هوش مصنوعی
-
توسعه حفاظت، امنیت و پدافند غیر عامل زیرساختهای دفاعی؛ ایجاد و توسعه ۱۱ آزمایشگاه مرجع به منظور کالیبراسیون تجهیزات و آزمایشگاههای پای کار و ارائه خدمات تست و آزمون به شبکه نیروهای مسلح
-
دستیابی به فناوریهای افزایش چگالی انرژی جهت افزایش مداومت و پایداری عملیاتی سامانههای دفاعی ابرخازنها باتریهای لایه نازک حرارتی نوین NDB و ..
-
ایجاد زیرساخت تحقیق و تولید دفاع بیولوژیک (جهت تاب آوری و جلوگیری از غافلگیری نیروهای دفاعی و بخش ملی در مقابله با بیوتروریسم اعم از واکسن و...)
-
دستیابی به فناوریها و قابلیت تغییر اقلیم و مقابله با تهدیدات اقلیمی
-
دستیابی به فناوری ژئوفیزیک دفاعی جهت اکتشاف تأسیسات تجهیزات و ساختارهای زیرزمینی
-
دستیابی به فناوریهای صوت و فرو صوت دفاعی و امنیتی
رزم زمینی و صنایع دفاع
-
توسعه خطوط تولید اسلحه سازمانی مدرن و جدید کالیبر کوچک مورد نیاز نیروهای مسلح (سلاح مصاف ۲)
-
ایجاد طرحهای زیرساختی لازم توسعه صنعتی برای تولید انواع لاستیک هواپیماهای نظامی و غیرنظامی و همچنین ایجاد خط تولید لاستیک SUV جهت استفاده در خودروهای تاکتیکی و شخصی
-
ایجاد طرحهای زیرساختی لازم توسعه صنعتی برای تولید مواد ناریه سرجنگی با قدرت انفجار چند برابری TNT به منظور استفاده در انواع مهمات و موشکها جهت ارتقای اثربخشی سرجنگی
-
توسعه فناوریهای طراحی و ساخت خودروهای نظامی بدون سرنشین؛ توسعه فرآیند طراحی و ساخت سامانههای توپخانهای راکتی و خمپارهای هدایتپذیر و هوشمند جهت نقطهزنی
-
توسعه قابلیتهای خود حفاظتی سامانههای زرهی و زمینی
-
افزایش برد و دقت انواع مهمات، خمپاره، توپخانه و راکتها
-
توسعه فرآیند طراحی و ساخت انواع خودروهای تاکتیکی سنگین و نیمهسنگین
-
دستیابی به فناوریهای تسلیحات غیرکشنده و ناتوان کننده
رزم موشکی و پدافندهوایی
-
افزایش حداکثری ذخایر تیر موشکهای بالستیک، کروز و پدافندی بــر اساس برنامه مصوب ستاد کل نیروهای مسلح
-
ارتقاء کیفیت و بهینهسازی انواع سامانههای موشکی بالستیک، کروز و پدافند هوایی سرعت در عملیاتی سازی و تاکتیکی کردن، تحرک اثر بخشی ،سرجنگی عبور از سپر موشکی (دقت افزایی، گریز از جنگ الکترونیک و سایبر)
-
توسعه و ارتقای سکوهای متعدد پرتاب انواع موشکهای بالستیک کروز و پدافند هوایی
-
توسعه و ارتقای انواع سامانههای پدافند هوایی دوش پرتاب
-
توسعه قابلیت بقا در صحنه نبرد (اختفا خود حفاظتی و ...) در انواع سامانههای موشکی
-
توسعه فرآیند طراحی و ساخت موشکهای بالستیک با انواع سرجنگی
-
توسعه فرآیند طراحی و ساخت انواع موشکهای بالستیک با برد راهبردی ابلاغی
-
افزایش ظرفیت تولید انواع موشکهای بالستیک، کروز و پدافند هوایی توسعه فرآیند طراحی و ساخت انواع موشکهای کروز و پدافند هوایی با بردها و قابلیتهای مختلف متناسب با نیاز حال و آینده نیروهای مسلح
فضایی
-
توسعه ظرفیت پرتابگرهای ماهواره تثبیت فناوری پرتابگر و پرتاب بیش از ۲۰ ماهواره
-
دستیابی به ماهواره برهای سنگین برای رسیدن به مدار ژئو و نیز تزریق همزمان چند ماهواره در مدار لئو منظومههای ماهوارهای
-
توسعه ماهواره برهای سه مرحلهای برای تزریق انواع ماهوارهها؛ توسعه ماهواره بر سبک با سوخت جامد یا ترکیبی برای تثبیت قرارگیری ماهواره در مدارهای پایین
-
توسعه و ارتقای ماهوارههای جمع آوری سیگنالی و سنجش از راه دور با قدرت تفکیکهای بالا
-
دستیابی به ماهواره های با قابلیت مانور مداری
-
توسعه زیرساخت های پایگاه پرتاب چابهار
رزم دریایی
-
توسعه و تکمیل زیرساختهای لازم توسعه ،صنعتی، به منظور تولید انواع شناورهای سطحی اثر سطحی و زیر سطحی مورد نیاز نیروهای مسلح؛ ساخت ناوشکنهای سنگین چند منظوره با اکتساب فناوری های مربوط
-
تولید انواع اژدرهای سنگین دو منظوره علیه شناورهای سطحی و زیرسطحی با بردها و قابلیتهای مختلف متناسب با نیاز حال و آینده نیروهای مسلح؛ توسعه فرآیند طراحی و ساخت انواع سامانه های پدافند هوایی برد کوتاه و متوسط برای تجهیز انواع شناورهای رزمی
-
ارتقا و توسعه انواع شناورهای تندروی نظامی با ایجاد قابلیت پرتاب انواع موشکهای کروز
-
توسعه و تکمیل میدان جامع آزمون و ارزیابی دریایی
-
توسعه فناوریهای طراحی و ساخت انواع سامانههای رانش شناوری؛ توسعه فرآیند طراحی و ساخت انواع شناورهای تندرو سطحی و زیر سطحی بدون سرنشین
-
ارتقا و توسعه انواع سامانههای مخابرات زیر آبی و انواع سونارهای پیشرفته
رزم هوایی
-
دست یابی به فرآیند طراحی و ساخت هواپیمای نظامی و مسافربری در کشور و همچنین بازسازی و به روزرسانی ناوگان جنگندههای نیروهای مسلح، مطابق با برنامههای مصوب ابلاغی
-
طراحی، ساخت مونتاژ بازسازی و ارتقاء انواع بالگردهای نظامی و غیر نظامی بر اساس برنامه مصوب ابلاغی
-
طراحی و ساخت موتورهای هوایی مورد نیاز بر اساس برنامه مصوب ستاد کل نیروهای مسلح
-
ارتقاء و توسعه انواع جدید محصولات پهپادی پنهان کار، بردبلند، سنگین و بمب افکن
-
دستیابی به فرآیند ساخت جنگنده سنگین چند منظوره نسل چهار به بالا
-
توسعه فرآیند طراحی و ساخت ناوگان هواپیمای جت آموزشی (مافوق صوت و هواپیمای آموزشی ملخی مادون صوت) مورد نیاز نیروهای مسلح
-
طراحی و ساخت هواپیمای رادار پرنده با بهره گیری از هواپیماهای موجود
-
طراحی و ساخت هواپیمای عمود پرواز
-
توسعه مأموریتهای جنگالی و جمع آوری سیگنالی انواع پهپادها
-
طراحی و ساخت انواع موتورهای توربوفن
-
توسعه فناوری هوش مصنوعی در پهپادها برای انجام پروازهای جمعی(SWARM)
-
توسعه فرآیند طراحی و ساخت انواع سلاحهای هواپایه دور ایستا، شامل (بمبها، موشکهای کروز تهاجم ،زمینی موشک های ضد تشعشع و موشکهای هوا به هوا)
الکترونیک ارتباطات و اطلاعات و راردار
-
ارتقاء شبکه فرماندهی و کنترل ،زمین ،پایه هواپایه و فضاپایه یک پارچه هوشمند، شبکه محور و امن
-
ارتقاء و روزآمدسازی دفاع و حفاظت الکترونیک، جنگال و سایبرنتیک؛
-
ایجاد زیر ساختهای لازم در حوزه تأمین قطعات الکترونیکی مورد نیاز به ویژه در صنعت خودرویی با رعایت عدم رقابت با بخش خصوصی و با محوریت استفاده از شرکتهای بخش خصوصی
-
ایجاد طرحهای زیر ساختی لازم توسعه صنعتی در حوزه میکروالکترونیک و انتقال فناوریهای کلیدی لازم از کشورهای دوست و هم پیمان به منظور تولید انواع محصولات مورد نیاز نظامی و غیرنظامی
-
ارتقای قابلیت مصون سازی مقاوم سازی و تاب آوری تجهیزات تسلیحات و سامانههای دفاعی در برابر تهدیدات جنگ الکترونیک و امواج الکترومغناطیسی
-
توسعه توان مقابله و پاسخگویی به حملات جنگالی دشمن در حوزه های زیر ساختی، اطلاعاتی و عملیاتی
-
توسعه و تکمیل زیرساختهای میکرو الکترونیک جهت دستیابی به انواع حساسههای حرارتی و فرکانس بالای مورد نیاز
-
توسعه زیرساختهای مورد نیاز جهت تحقیق و تولید انواع سونار (آزمایشگاه جامع آزمون و ارزیابی سامانههای آکوستیکی ،دریایی آزمایشگاه آکوستیک آزمایشگاه مرجع هیدرو فیزیک و ...).
-
توسعه لینکهای ارتباطی و رادیویی امن و پایدار با سرعت و امنیت بالا؛ توسعه شبکه فرماندهی و کنترل جنگال و جنگ اطلاعات مشتمل بر حساسه های جمع آوری اطلاعات الکترونیکی، مختلف سامانه های اختلال وانهدام الکترونیکی مورد نیاز و مرکز پردازش، کنترل و اقدام رزم نوین
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق