به گزارش اکوایران به نقل از سایت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سیدعباس عراقچی و شیخ محمد بن عبدالرحمن آلثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر، صبح امروز -پنجشنبه 22 آذر 1403- در یک تماس تلفنی، در خصوص تحولات منطقه با تمرکز بر تحولات سوریه و موضوعات مورد علاقه مشترک گفتوگو و تبادل نظر کردند.
طرفین در این گفتوگو بر ضرورت تلاش و اقدام جدی برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به زیرساختهای سوریه و اشغال سرزمینهای بیشتری از این کشور تاکید کردند.
در این گفتوگو همچنین در خصوص تداوم رایزنیهای دو و چندجانبه در ارتباط با تحولات سوریه با هدف کمک به برقراری ثبات و شکلگیری یک نظام سیاسی فراگیر برآمده از اراده مردم سوریه، بحث و تبادل نظر شد.
تصرف یک شبه دمشق، پایتخت سوریه، به بیش از پنج دهه حکومت خاندان اسد در سوریه پایان داد. تنها ۱۱ روز از شروع حمله مخالفان مسلح که بهسرعت شهرهای حلب و حما و حمص را در شمال و درعا و سویدا را در جنوب در کنترل گرفتند، آنها دمشق را تصرف و کنترل کشور را بهدست گرفتهاند.
گروه تحریرالشام که ریشه در القاعده دارد، به رهبری ابومحمد جولانی اکنون تلاش میکند که خود را یک نیروی «ملیگرا و میانهرو» معرفی کند.