تحلیل معاملهگران ارزی از تحریم کشتیرانی/ موج فریب در بازار ارز و سکه؟
از ربعسکههای ۱۴۰۳، بازار فردوسی استقبال سردی داشت. فضای بازار دوشنبه متناقض بود؛ معاملهگران میگفتند بازار دیازپام خورده. تحلیل معاملهگران ارزی از تحریم کشتیرانی چیست؟
فضای بازار ارز و سکه در سومین روز هفته عجیب بود، معاملهگران میگفتند با این حال که فضای معاملاتی مثل روز یکشنبه بود اما شاهد یک روز پرخبر در بازار بودیم. از نگاه این دسته، فضای بازار دوشنبه متناقض بوده است. اولین خبری که در سومین روز هفته به بازار مخابره شد افزایش قیمت خودروهای ایرانخودرو و سایپا بود. با این خبر بحث در این باره زیاد شد و برخی در بازار معتقد بودند این افزایش اثر رشد قیمت دلار نیمایی است.
البته در مقابل بودند کسانی که این افزایش قیمتها را کنارگذاری سیاست قیمتگذاری دستوری میبینند و معتقدند که در نهایت این سیاست به نفع مصرفکننده است.
خبر بعدی که زیر نظر معاملهگران بود تحریم کامل کشتیرانی ایران از طرف اتحادیه اروپا و بریتانیا بود. اخبار نشست شورای حکام هم زیر ذرهبین معاملهگران است و گمانهزنیهای مختلفی در بازار شکل گرفت. یکسری از معاملهگران بر اساس توییت لارنس نورمن، خبرنگار والاستریت ژورنال که نوشته تا جایی که من اطلاع دارم، در وین هنوز هیچ چیز قطعی درباره ایران برای این هفته مشخص نشده، میگفتند یعنی یک بیانیه ساده علیه ایران صادر خواهد شد. اما بدبینهای بازار همیشه وجود دارند و در مقابل معتقدند که تحریمها نشان میدهد که اروپا شمشیر را از رو بسته است.
در مجموع ضربآهنگ اخبار در بازار به گوش میرسید اما قیمتها حرکت خاصی نداشتند و توصیف معاملهگران این بود که بازار دیازپام خورده است.
بازار دوشنبه میزبان اولین ربعسکههای ضرب 1403 بود. طبق اطلاعیه مرکز مبادله خریداران دور نخست ربع سکههای 1403 در حراج مرکز مبادله از امروز تا 5 آذر میتوانند نسبت به دریافت این سکهها اقدام کنند. طبق مشاهدات میدانی از بازار ارز و سکه فردوسی، برخی از دریافتکنندگان ربعسکه 1403 قصد فروش در بازار داشتند و برای اولین بار این سکهها وارد بازار شد. در روز دوشنبه با این حال که یکسری از کانالهای تحلیلی قیمت ربع سکهها را دو تا دو و نیم میلیون گرانتر از قیمت ربع سکههای سال 86 عنوان میکردند اما در بازار خریدار آنچنانی نداشت و استقبال جدی از این قطع سکه نشد. فعالان بازار مدعی بودند که قیمت ربع سکههای ضرب 1403، پانصد تا 800 هزار تومان گرانتر از ربع سکه ضرب 86 است. یکی از دلایل عدم استقبال هم نداشتن وکیوم عنوان میشد.
خبر بعدی صحبتهای محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی درمورد بازار ارز بود. فرزین در نشست با فعالان بخش خصوصی درمورد برگشت ارز صادرات و بازار ارز توافقی صحبت کرده و درباره بازار ارز آزاد هم گفته نرخی که در بازار غیررسمی وجود دارد نرخ واقعی ارز در کشور نیست. فعالان بازار میگفتند همین چند روز پیش فرزین درباره نرخ ارز بازار آزاد صحبت کرده و گفته بود که سعی میکنیم در محدوده فعلی حفظش کنیم. این دومین تناقض بازار دوشنبه بود.
فرزین در روز دوشنبه یک خبر داد، با تکمیل بازار ارز توافقی ماموریت نیما تمام میشود و در بازار ارز توافقی قیمتها بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین میشود.
در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات در کف کانال 68 هزار تومان شروع کرد و شاهد بازار شلی بودیم. قیمت دلار هرات در نیمه اول با نزول درهم، کانال 68 هزار تومان را از دست داد و در 67 هزار و 750 تومان به کار خودش پایان داد. البته در معاملات پشت خطی قیمتها دستخوش تغییر بودند و قیمت دلار هرات به سمت مرز مقاومت در کانال 68 هزار تومان حرکت کرد.
قیمت دلار تهران در زیر میانه کانال 68 هزار تومان و در 68 هزار و 400 تومان بازگشایی کرد و بین پلههای دوم، سوم و چهارم کانال 68 هزار تومان پاسکاری شد. قیمت دلار تهران در نهایت در 68 هزار و 350 تومان بسته شد.
قیمت درهم بدون گپ خاصی بازگشایی کرد و روز آرومی را سپری کرد و به دلیل ساکت بودن بازار زودتر از سایر روزها به کار خودش پایان داد. قیمت درهم در 18 هزار و 720 تومان آغاز به کار کرد و با نزول پله هفتم را از دست داد. قیمت درهم امارات در نهایت در 18 هزار و 640 تومان بسته شد. حباب دلاری درهم امارات هم با نزول به 100 تومان رسید.
بازار طلا و سکه هم روز آرامی داشتند اما در معاملات پشت خط یعنی همزمان با شروع به کار بازار آمریکا نوسانی شد. قیمت انس طلا در معاملات پشت خطی سوخت این نوسان بود، انس طلای جهانی با افزایش به بالای 2600 دلار رفت. قیمت سکه در 50 میلیون و 200 هزار تومان شروع به کار کرد و در معاملات روزانه بین پله اول و دوم کانال 50 میلیون نوسان داد. قیمت سکه در معاملات پشت خطی به سمت میانه کانال حرکت کرد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به 20 درصد رسید. برخی از معاملهگران افزایش قیمتهای پشت خطی را موج فریب میدانستند و میگفتند که فروشنده بالاییها باشید.
قیمت طلای آبشده روز دوشنبه را در 18 میلیون و 726 هزار تومان شروع کرد و در معاملات روزانه در همین پله نوسان داد. قیمت طلای آبشده در نهایت در 18 میلیون و 730 هزار تومان بسته شد. قیمت طلای آبشده هم در پشت خط از نوسان انس طلا سوخت گرفت و به سمت مرز مقاومت پله هشتم حرکت کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
همدستی بن سلمان و بن زاید برای شکست سیاست تهاجمی ترامپ علیه تهران؟
-
نقشه ترامپ برای شاهینهای ایران؟
-
ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی چراغ سبز نشان داد
-
معجزه اقتصادی جدید در راه است؟ رهبر احتمالی آلمان و نسخه نجات اقتصاد
-
پمپاژ خبرهای مثبت به بورس/ صفهای خرید شلوغ شد
-
کف و سقف قیمت جدید محصولات ایران خودرو / دومین محصول میلیاردی ایران خودرو زاده شد؟
-
تیم ترامپ با ایران تماس گرفت؟
-
پشت صحنه نقدینگی دلاری چیست؟
-
دوپینگ شبانه برای بورس تهران