اثر زودهنگام ارز توافقی بر آمار صادرات
اکوایران: فعالیت سامانه نیما که در دوره دوم تحریمهای دهه 90 و به منظور ساماندهی تقاضای ارزی کشور راهاندازی شد، ابتدای بهمن سال جاری خاتمه یافت و به این طریق شاهد شیفت سامانه نیما به بازار توافقی ارز بودیم.
به گزارش اکوایران، اقدامی که به منظور تسهیل تامین ارز واردکنندگان و عرضه ارز حاصل از صادارت توسط صادرکنندگان شکل گرفت. با توجه به ایجاد این بازار این سوال به وجود می آید که بازار جدید چه تاثیری در روند تجارت کشور داشته است؟
در این خصوص رییس کل گمرک ایران با اشاره به استقبال بخش خصوصی از اقدام صورت گرفته به این نکته اشاره میکند که اثر مثبت بازار توافقی را در این مدت کوتاه میتوان در آمارهای تجاری کشور مشاهده کرد، بطوریکه در این بازه زمانی ما شاهد رشد صادرات کشور بودهایم.
فرود عسگری در ادامه به این نکته اشاره میکند که این اقدام ایجاد جذابیت صادرات غیر نفتی را هم به همراه داشته و از سوی دیگر منجر به ایجاد بازارهای جدید صادراتی خواهد شد و به زودی ما شاهد صادرات اقلام جدید خواهیم بود.
بازار توافقی که بانک مرکزی آن را راهاندازی کرده، بستری است که این امکان را به صادرکننده میدهد تا ارز حاصل از صادرات را با نرخی توافقی به دست واردکننده برساند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
جبهه نبرد جدید در شامات؛ جدال اردوغان-نتانیاهو جنگ بعدی منطقه را کلید میزند؟
-
ادعای ترامپ درباره تعداد جنگندههای سرنگونشده جنگ هند و پاکستان
-
کاخ سفید در تلاطم؛ درخواست غرامت 10 میلیارد دلااری ترامپ از والاستریتژورنال
-
فوری؛ سوریه و اسرائیل بر سر آتشبس توافق کردند
-
اکونومیست: جهان در حال پیروزی بر سرطان است
-
درخواست بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس برای اصلاح بودجه ۱۴۰۴ با هدف تقویت پدافند هوایی کشور
-
روسیه واتساپ را فیلتر میکند؟
-
ثروتمندترین کشور جهان در 2025 کدام است؟
-
نیروهای شرکتی نگران نباشند/ احتمال اجرایی شدن تبدیل وضعیت تا اوایل ماه آینده