سیاهه انتشار آلودگی کشور چگونه ملی میشود؟
با آلودگی هوا چه باید کرد؟ در چه صورتی میتوان برای آن تصمیم گرفت و تصمیمات باید در چه راستایی باشد؟ پاسخ به این سوالات فقط در صورتی محقق میشود که بدانیم دقیقا چه آلایندههایی و در چه حجمی هوا را آلوده میکنند.
از همین روست که میگویند ملاک برای هر نوع تصمیمگیری سیاهه انتشار آلودگی هواست. تاکنون سه سیاهه انتشار در سال ۹۲ و ۹۶ توسط شهرداری تهران و فقط برای شهر تهران و در سال ۱۴۰۰ برای ۸ کلانشهر ایران برای نخستین بار و بنا به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست تهیه شده است. سیاهه اخر البته با انتقاداتی هم روبهرو شده بود.
به تازگی احمد طاهری، سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست درباره تدوین سیاهه جدید انتشار آلودگی هوا گفت: آخرین بار این سیاهه بر مبنای اطلاعات سال ۱۳۹۶ برای کلانشهرهای کشور تدوین و در سال ۱۴۰۰ منتشر شد، بنابراین حدود هفت سال از تدوین آن می گذرد. او به ایسنا گفته است در تدوین سیاهههای انتشار قبلی انتشار آلایندهها بهصورت کلانشهری مورد بررسی قرار می گرفت اما ما مرزبندی بین شهرها را برای پدیده آلودگی هوا قائل نیستیم.
در نتیجه تدوین سیاهه انتشار را با رویکرد ملی در دستور کار قرار دادهایم و در تلاش هستیم که در کل کشور سیاهه انتشار را تدوین کنیم و منابع بیشتری نسبت به مطالعه قبلی در این سیاهه در نظر گرفته شود. اما منظور از این رویکرد ملی چیست؟ آیا قرار است که سیاهه آلودگی هوا به صورت میانگین در کل کشور تدوین شود؟
در گفتوگو با سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست درباره این رویکرد تازه پرسوجو کردیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
جزئیات جدید از ترور در کاخ دادگستری/ آبدارچی 31 ساله ظرف ۱۳ ثانیه ترور را انجام داد
-
ایران خودرو بالاخره با محصول محبوب خود وداع کرد / بازار خودرو خود را آماده خودروی جدید می کند
-
ترامپ: در صورت نقض آتشبس جهنم به پا خواهد شد/ نتانیاهو: حق کامل بازگشت به جنگ را داریم
-
ناو آمریکایی طعمه کروزهای یمن شد
-
حیاط خلوت لوازم خانگی داخلی تعطیل میشود
-
تکذیب ادعای بازداشت کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور
-
لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی؛ دومین بازگشایی بزرگ پس از واردات خودرو؟
-
جزئیات جدید درباره شهادت قاضی مقیسه؛ ضارب آبدارچی دیوان عالی بود
-
فراخوانی که شاید تاریخ را تغییر دهد: لحظه ترامپ و پزشکیان برای ایجاد صلح