اصلاح مصوبه افزایش عوارض ۵ آزادراه دولتی/ علت افزایش نجومی عوارض بزرگراهها چه بود؟
شورای اقتصاد با اصلاح مصوبه افزایش عوارض ۵ آزادراه دولتی کشور، اجرای آن را از اول بهمن ۱۴۰۳ ابلاغ کرد و تخفیفهای ۱۵ تا ۳۰ درصدی برای شرایط خاص تعیین کرد.
به گزارش اکوایران، طبق مصوبه جدید، از ابتدای بهمن ماه، عوارض ۵ آزادراه دولتی کشور افزایش مییابد. بر اساس این مصوبه، عوارض آزادراه تهران-قم برای رفت و برگشت ۱۵ هزار تومان، آزادراه کرج-قزوین ۱۵ هزار تومان، آزادراه بندرعباس-شهید رجایی ۸۵۰۰ تومان، آزادراه قزوین-زنجان ۳۵ هزار تومان و آزادراه تهران-ساوه ۲۰ هزار تومان خواهد بود.
همچنین، به منظور حمایت از کاربران دائمی این آزادراهها، خودروهای سواری شخصی که بیش از ۲۰ بار یا بیش از ۴۰ بار در ماه تردد رفت و برگشت داشته باشند، به ترتیب مشمول تخفیف ۱۵ و ۳۰ درصدی خواهند شد.
علاوه بر این، خودروهای حمل و نقل با پلاک عمومی نیز از تخفیف ۲۰ درصدی در نرخ عوارض این آزادراهها برخوردار خواهند شد.
دلیل افزایش نرخ عوارض آزادراهها، کمبود درآمد برای هزینهها
ماجرای افزایش نرخ عوارض آزادراهها به ۲۸ آبان ماه بازمیگردد؛ و در شورای اقتصاد نرخ عوارض پنج آزادراه افزایش بیش از 12 برابری داشت که با واکنشهای بسیاری مواجه شد و این سئوال را مطرح کرد که چرا به یکباره این افزایش قیمت صورت گرفته است.
رضا اکبری، سرپرست سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام کرد: نرخ عوارض این پنج آزادراه دولتی طی چهار یا پنج سال گذشته تغییری نکرده بود؛ در حالیکه در این مدت هزینههای پروژههای عمرانی و نگهداری به طور قابل توجهی افزایش یافته بود.
به گفته او، این پنج آزادراه برای نگهداری و تعمیرات به حدود پنج هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارند. برخی از این آزادراهها نیازمند روکش آسفالت سراسری و برخی دیگر نیاز به روکش آسفالت مقطعی دارند. هزینههای ایمنسازی، تجهیزات، علائم ایمنی، روشنایی، خطکشی و حفاظها نیز به میزان زیادی افزایش یافته است. این هزینهها مبنای افزایش نرخ عوارض این آزادراهها بوده است.
او همچنین گفت که نرخهای جدید مصوب با نرخهای محاسبه شده فاصله زیادی دارند و برای پوشش هزینههای نگهداری باید حداقل دو برابر نرخهای فعلی افزایش یابند. این نرخها تنها میتوانند ۵۰ تا ۶۰ درصد از هزینهها را پوشش دهند و نشان میدهد که در سالهای گذشته نرخها بسیار پایین بودهاند.
اکبری در ادامه افزود که وصولی سالانه عوارض آزادراه قم به تهران با نرخ ۱۲۰۰ تومانی، ۷۰ میلیارد تومان بوده، در حالی که هزینههای نگهداری این آزادراه بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان است. همچنین، این آزادراهها نیازمند انجام کارهای زیربنایی فراوانی هستند که به منابع مالی بیشتری نیاز دارند. بنابراین، نرخهای جدید به گونهای تعیین شدهاند که نه زیاد بالا باشند و نه باعث نگرانی مردم شوند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تنش میان نقدعلی و قالیباف بالا گرفت
-
زمرد به جای تریاک؛ جستجوی طالبان برای راه حل بحران در زیر خاک
-
فرصت طلایی ایران خودرو؛ اعلام جزئیات فروش ۱ محصول برقی
-
برگشت دلار؛ پولبک یا گولبک؟
-
ظریف: با ایده تغییر دکترین هستهای مخالفم
-
بیانیه دفتر مولوی عبدالحمید به اهانت مداح هنجارشکن: هدف «اصلاح» است نه «انتقام»
-
تغییر رویه بازار کار؛ کوچ شاغلان از بخش صنعت
-
اظهارت جنجالی ترامپ درباره کانادا، گرینلند و خلیج مکزیک/ اوتاوا: عقب نمی نشینیم!
-
چراغی برای افزایش عیدی بازنشستگان روشن میشود؟