به گزارش اکوایران، این روزها که آلودگی در تهران بیداد می کند و شدت آن روز به روز بیشتر می شود، کارشناسان راه حل های بسیاری را برای حل این معضل بزرگ پایتخت ارائه کرده اند که در این میان جمع آوری خودروهای فرسوده و استفاده از خودروهای برقی نیز جالب توجه است.

هدف مهمی که شهرداری تهران چندی پیش با واردات تاکسی های برقی تا حدودی سعی در تحقق آن داشت اما تعداد اندک این تاکسی ها و همچنین قیمت بالایی که دارند و عدم توان مالی رانندگان تاکسی برای خرید آن ها، نمی تواند دردی از مشکلات بزرگ کلانشهر تهران حل کند.

با این حال، این موضوع مورد توجه شهرداری تهران قرار گرفته است و به نظر می رسد تسهیلات ویژه ای برای رانندگان تاکسی در راه است تا بتوانند صاحب تاکسی های برقی شوند.

در همین راستا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در مورد آخرین وضعیت کمک دولت به توسعه حمل و نقل در تهران و تحقق ماده ۱۲ با بیان اینکه دولت از طریق دو مجموعه مرتبط با خود، یعنی مجموعه‌ای  مرتبط  در وزارت صمت و دیگر ناظر بر بانک شهر در حال سرمایه گذاری است که مبتنی بر این سرمایه گذاری، وام صفر درصد به رانندگان خودروهای برقی بدهند، به ایسنا، گفت: همچنین قرار شد خودروهای برقی را با توجه به شرایط تهران برای تردد در این شهر در نظر بگیرند.

وی با بیان اینکه مقرر شد یک مبلغی را برای کمک به رانندگان خودروهای برقی در نظر بگیرند و رانندگان نیز پرداخت وام را با تسهیلات صفر درصد خواهند داشت، اظهار کرد: بازپرداخت این وام با عددی حدودا ۸ میلیون تومان در ماه شروع می‌شود و اساسا با توجه به کیفیت خودروها و شرایط و... فرصت بسیار جدیدی است.

زاکانی با اشاره به کمک دولت برای توسعه حمل و نقل در تهران، افزود: دولت در صرف فصل ماده ۱۲ به صورت ارزی هر سه ماه یکبار با بانک و مجموعه مربوطه (در پرداخت وام صفر درصد) تسویه حساب می کند.

به گزارش اکوایران، در سفر سال گذشته شهردار تهران به چین علاوه بر نهایی کردن خرید ۶۳۰ واگن مترو از محل تعهدات وزارت کشور، نسبت به ثبت سفارش بیش از ۲۷ هزار تاکسی برقی و حدود ۲۰۰۰ اتوبوس برقی برای تهران اقدام شد.

یکی از روش‌هایی که شهردار تهران بر اجرای آن برای حمایت از رانندگان تاکسی تأکید دارد تحقق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر توسط دولت است، قانونی که بر اساس آن دولت باید به ازای صرفه جویی که در مصرف سوخت به واسطه برقی سازی انجام می شود،‌ مبالغی را به سازمان های موثر پرداخت کند. ماده‌ای که شهرداری تهران تأکید بر اجرای پیشینی دارد و دولت بر اجرای پسینی آن تاکید دارد، به عبارت دیگر شهرداری تهران خواهان پرداخت اعتبارات مالی حاصل از ماده ۱۲ قبل از واگذاری تاکسی های برقی دارد  و دولت با اتکا به قانون بر تأمین اعتبار بعد از برقی سازی و صرفه جویی در مصرف سوخت دارد.