در میزگرد اخیر تجارت فردا درباره کارآمدی حکمرانی اقتصادی، مسعود نیلی به یکی از ریشه‌ای‌ترین مشکلات کشور اشاره می‌کند: جای‌گذاری سخنرانی به‌جای تصمیم‌گیری.

او معتقد است در هیچ جای دنیا مسئولان با سخنرانی مشکلات را حل نمی‌کنند؛ محل حل‌وفصل مسائل، اتاق تصمیم‌گیری است نه تریبون‌ها.

این اقتصاددان با تأکید بر اینکه در نظام تصمیم‌گیری باید حداقلی از هماهنگی و همگرایی وجود داشته باشد، گفت: ما این هماهنگی را با مفاهیمی مثل «وفاق» یا توصیه‌های اخلاقی اشتباه گرفته‌ایم. مسئله این نیست که مسئولان با هم دوست باشند، بلکه این است که نظام حکمرانی باید روشن کند بر اساس چه ضابطه‌ای می‌خواهد مشکلات مردم را حل کند.

از نگاه نیلی، وقتی گروهی یک راهبرد دارد و گروه دیگر راهبردی کاملاً متفاوت، و با وجود این همه تعارض همچنان همه این رویکردها حفظ می‌شود، نتیجه طبیعی آن است که مسئله حل نمی‌شود و تصمیم‌گیری واقعی شکل نمی‌گیرد.