واشنگتن پست: چه تعداد از موشکهای ایران از دفاع هوایی اسرائیل گذشتند و به کجا برخورد کردند؟
اکوایران: ویدئوهای تایید شده توسط واشنگتن پست نشان میدهد که 20 موشک به پایگاه هوایی نواتیم در صحرای نقب و سه موشک به پایگاه تل نوف در مرکز اسرائیل اصابت کردهاند.
به گزارش اکوایران، واشنگتنپست نوشت: بر اساس فیلمها و عکسهای بررسی شده از این حمله و پیامدهای آن، دستکم 22 موشک بالستیک دوربرد ایران سهشنبه شب دفاع هوایی اسرائیل و متحدانش را شکستند و دستکم سه تأسیسات نظامی و اطلاعاتی را مورد اصابت قرار دادند یا در نزدیکی آن فرود آمدند.
ویدئوهای تایید شده توسط واشنگتن پست نشان میدهد که 20 موشک به پایگاه هوایی نواتیم در صحرای نقب و سه موشک به پایگاه تل نوف در مرکز اسرائیل اصابت کردهاند. ویدئوهای دیگر نشان داد که حداقل دو موشک در نزدیکی تل آویو در شهر سینما گلیلوت، نزدیک مقر آژانس جاسوسی موساد اسرائیل فرود آمد و حداقل دو حفره بر جای گذاشت.
این یافتهها سوالاتی را در مورد میزان آسیب به پایگاههای نظامی اسرائیل ایجاد میکند و نشان میدهد که ایران در گریز از دفاع هوایی اسرائیل موفقتر از ماه آوریل بود.
ارتش اسرائیل میگوید 180 موشک شلیک شده از ایران را شناسایی کرده است اما به سؤالات درباره تعداد مکانهایی که تحت تأثیر حملات قرار گرفتهاند پاسخی ندادهاند. ایالات متحده و اسرائیل مدعی هستند که خسارات حداقلی بوده است و ارتش اسرائیل روز چهارشنبه گفت که پایگاههایش کاملاً عملیاتی هستند.
سه ویدئوی همگامسازی شده نشان میدهد که آبشاری از موشکها به سمت پایگاه هوایی نواتیم در حال حرکت هستند. یک فلش درخشان در هوا دیده میشود که به نظر میرسد در آن یک رهگیر اسرائیلی یک موشک ورودی را متوقف میکند. بر اساس تجزیه و تحلیل این ویدئوهای 30 ثانیهای، از حداقل 20 نقطهای که موشکها در آنها به زمین نزدیک میشوند، آتش و ستونهای دود بلند میشود.
جفری لوئیس، مدیر برنامه منع گسترش تسلیحات آسیای شرقی در موسسه مطالعات بین المللی میدلبری در کالیفرنیا، گفت: «هرچه موشک دورتر پرتاب شود، حاشیه خطا بیشتر میشود.» طبق محاسبات تیمش، زمانی که ایران قبلاً در ماه آوریل موشکهایی را به پایگاه هوایی نواتیم شلیک کرد، نیمی از آنها در شعاع سه چهارم مایلی پایگاه و نیمی خارج از آن شعاع فرود آمدند.
ارتش اسرائیل دارای دو سامانه دفاع موشکی پیکان 2 و 3 است که برای دفاع در برابر موشکهای بالستیک دوربرد، مانند آنچه ایران در حمله روز سه شنبه استفاده کرد، طراحی شده است. فابیان هینز، تحلیلگر ایران در مؤسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در برلین گفت که پیکان-2 پس از ورود موشک به فاز نهایی پرواز خود، در داخل جو، عمل میکند، در حالی که هدف پیکان-3 رهگیری موشکهایی است که هنوز در خارج از جو هستند.
تصاویر ماهوارهای با وضوح متوسط شرکت پلنتلبز از روز چهارشنبه، حداقل یک ساختمان ویران شده در نواتیم را نشان میدهد. تصویر دیگری با وضوح بالا از قسمت دیگری از پایگاه، حفره بزرگی را در سقف یک آشیانه هواپیما و چندین دهانه برخوردی را نشان میدهد.
لوئیس گفت که تیمش تنها در نواتیم 32 برخورد را شمارش کرده است.
در شمال پایگاه هوایی نواتیم، ویدئویی که از بالکن هتل هیلتون در تلآویو گرفته شده است، دو موشک را نشان میدهد که با سرعت در آسمان از شرق به سمت سینما سیتی گلیلوت در نزدیکی مقر موساد حرکت میکنند. یکی به زمین برخورد میکند و درخشش نور بزرگی از خود ساطع میکند. دیگری به دریا میافتد.
ویدئویی که بلافاصله پس از آن فیلمبرداری شد و روز سهشنبه در رسانههای اجتماعی منتشر شد، یک دهانه عریض را در وسط یک بزرگراه نشان میدهد که ترافیک را به طور کامل متوقف کرده است. وسایل نقلیه نزدیک به محل برخورد، در لایه نازکی از خاک پوشیده شدهاند.
هنوز مشخص نیست که چه نوع موشکی در این حمله استفاده شده است.
خبرگزاری دولتی مهر گفت که از موشکهای قدر و عماد استفاده شده و افزود که 90 درصد موشکها به اهداف خود اصابت کرده است. موشکهای قدر و عماد از دوربردترین موشکهای زرادخانه ایران هستند. ایران همچنین اعلام کرد که برای اولین بار از موشک فتاح-1 استفاده کرده است که میتواند در سرعت بالا مانور دهد تا از رهگیری جلوگیری کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین