ظریف: رابطه ایران با روسیه باید راهبردی باشد
اکوایران: محمدجواد ظریف با اشاره به روابط ایران و روسیه، بر لزوم شناخت واقعبینانه از این کشور تاکید کرد و گفت: روابط ما با روسیه باید راهبردی باشد، نه بر اساس عشق و نفرتهای احساسی.

به گزارش اکوایران، نشست بررسی «روایت و تحلیل ایرانی از تاریخ تحولات روسیه» با رونمایی از کتاب «نومحافظهکاری عصر پوتین، ریشهها و اندیشهها» نوشته مهدی سنایی، دانشیار دانشگاه تهران و مشاور سیاسی رئیسجمهوری در محل خبرآنلاین برگزار شد.
این نشست با همکاری موسسه ایراس و با حضور مهدی سنایی نویسنده کتاب، محمدجواد ظریف، دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، ابراهیم متقی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و حسین سلیمی، رئیس انجمن علوم سیاسی ایران برگزار شد.
واکنش ظریف به درگذشت پاپ
به گزارش خبرآنلاین، محمد جواد ظریف در این نشست گفت: باعث تاسف است که شاهد درگذشت ازدمردترین پاپ هستیم. درگذشت ایشان را به هموطنان مسیحی و مسیحیان جهان تسلیت میگویم.
او گفت: ما در ایران با یک مسئلهی مهم مواجه هستیم و آن شناخت است. مشکل شناخت و اشتباهات شناختی، ریشه در بسیاری از تصمیمات غلط و توقعات نا بهجا دارد. توقعاتی که ما از کنشگران بینالمللی داریم با واقعیت منطبق نیست. به راحتی دوستان ما که بسیاری طرفدار روسیه هستند، با یک حرکت از سمت همسایگان روس، به ضد روسیه تبدیل میشوند.
معاون سابق راهبردی دولت ادامه داد: نکته دیگر این است که روسیه همسایه ما بوده، هست و خواهد بود. هرچه روابط ما با غرب( خوب یا بد) باشد، رابطه ما با روسیه باید راهبردی باشد.
او افزود: عشق و نفرت های احساسی که ناشی از ضعف شناختی است نباید وارد این مبادله جهانی شود. ما نیازمند روابط خوب با همه همسایگان هستیم و روسیه به عنوان قدرت منطقهای یا جهانی، یک شریک راهبردی برای ایران است. این شراکت باید با شناخت دقیق روسی باشد.
ظریف: مشکل اصلی ما در مورد روسیه عدم شناخت این کشور است
ظریف تاکید کرد: روسیه را هم از نگاه آکادمیک و هم از نگاه مشاهدات میدانی میشناسد. با همه احترام به همه سفرای جمهوری اسلامی و سفرای ایران در روسیه مانند آقای خلعتبری، می گویم دکتر سنایی موفقترین سفیر ایران در روسیه بود. این نشان می دهد عمل دیپلماتیک ایشان همراه با شناخت واقع بینانه بود.
او ادامه داد: واقعیتی که برای همه در روابط بینالملل ملموس است، روسیه پس از جنگ سرد دو دوران متفاوت را دنبال کرده است. من نه سواد و نه تخصص آن را دارم اما این کتاب آنچه را که درباره شناخت روسیه لازم است، فراهم کرده است.
محمدجودا ظریف تاکید کرد: مشکل اصلی ما در مورد روسیه عدم شناخت نسبت به روسیه از یک طرف و عدم شناخت جهان از طرف دیگر است. ما بر اساس تصورات خود از روسیه توقع داریم همانگونه که ما توقع داریم رفتار کند آن وقت وقتی روسها در جنگ کمک عراق میکنند و... به ما برمیخورد چون بر مبنای تصوری روابطمان را شکل دادهایم که الان جایی در مناسبات بینالمللی ندارد. الان دیگر جهان جهان اتحادها نیست. بر مبنای اندیشه دوگین نیست که دوستدارانی هم در ایران دارد.
ظریف در ادامه تاکید کرد: ما نباید از برخوردهای روسیه شگفتزده شویم، چون روابط در جامعه جهانی بر اساس منافع است ما هم باید همینطور رفتار کنیم. ما در روابط بینالملل بد و خوب نداریم. اگر ما همان قدر که به روسیه وابسته بودیم به غرب هم وابسته بودیم او هم همانگونه رفتار میکرد.
او گفت: وابستگی یعنی روابط تکبرداری با هرجایی باشد نتیجه این میشود که طرف فکر میکند شما انتخاب دیگری جز او ندارید و او میرود با طرفی که انتخابهای متعددی دارد. غربپرست بودن و شرق پرست بودن ناشی از جهل و تصویری کاریکاتوری از رهبری کشورهاست ناشی از نگاه دوگینی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری/ مایک والتز سفیر آمریکا در سازمان ملل؛ مارکو روبیو مشاور امنیت ملی جدید
-
وزارت خارجه ایران بیانیه صادر کرد؛ دلیل تردید ایران درباره مذاکرات اعلام شد
-
لشکرکشی ارتش سازمانهای مردم نهاد چین برای سرکوب انتقادات در سازمان ملل
-
تهدید ترامپ علیه کشورهایی که نفت ایران را خریداری میکنند
-
سقوط آزاد قیمت طلای جهانی
-
چگونه پوتین به فریب ترامپ مشغول است؟
-
سیگنال احتیاط در بازار سرمایه/ قیمت دلار در پشت خط بالا رفت
-
عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد
-
رکود توافقی مسکن تکرار میشود؟