چرا پوتین، اسد را تنها گذاشت؟
سقوط بشار اسد همچنان محل بحث بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران این حوزه است. سالار سیف الدینی، پژوهشگر مسائل ترکیه میگوید در این نوع بحرانها سه سطح از عاملیت ژئوپلیتیکی قابل بحث است؛ نخست سطح داخلی است که شامل جغرافیای سیاسی و مکانیزمهای داخلی، اجتماعی و حکمرانی آن کشور میشود. وی افزود سطح دوم سطح منطقهای است که منافع بازیگران منطقه را شامل میشود.
به گفته این کارشناس، سطح سوم سطح کلان و ژئواستراتژیک است؛ مبنی بر اینکه بازیگران سطح بینالملل چطور به موضوع نگاه میکنند و چه منافعی دارند.
وی توضیح داد در سوریه یک مناقشه منجمد شده وجود داشت که به نظر میرسید روسیه در تلاش برای حفظ آن از طریق ارتباط با ساختار و نیروی نظامی اش است. اما بعد از جنگ اوکراین میتوان از ترمی به نام صلح روسی سخن گفت که شکننده است.
وی در این خصوص توضیح داد بعد از جنگ اوکراین به دلیل فشارهایی که روی روسیه است به نظر میرسد که این کشور تصمیم گرفت برخی منافع سابق خود را که ما گمان میکردیم حیاتی و استراتژیک است، قربانی منافع و علایقش در اروپای شرقی کند؛ در واقع روسیه به خاطر منافعش در اوکراین و معاملهای که میتواند با ناتو و غرب انجام دهد از انجماد مناقشه در سوریه دست کشید.
نسخه کامل در سایت:
تحولات در سوریه سریعتر از پیشبینىها جلو مى رود. نیروهاى معارض و مخالفان بشار اسد طى ١٠ روز گذشته پیشروىهاى زیادى داشتند. این معارضین پس از اینکه روز پنجشنبه گذشته توانستند شهر «حما» را به تصرف خود در آورند، روز جمعه به سمت شهرهای مهم دیگر یعنی شهر «حمص» حرکت کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رونمایی از «شهرهای موشکی و پهپادی»؛ آماده برای مواجهه سرنوشتساز/ چرا تهران کمربند دفاعی را سفتتر میکند؟
-
پروازهای مستقیم به اروپا از سرگرفته شد؛ اضافهشدن 3 تا 4 مقصد تا پایان سال
-
فرستاده ویژه ترامپ در اوکراین: فشار حداکثری علیه ایران بر میگردد/ انتقاد تند تهران از پاریس
-
طلای آب شده؛ تلهای برای سرمایهگذاران بیتجربه
-
پیشبینی بورس فردا دوشنبه 24 دی 1403/ اصلاح بازار ادامه دارد؟
-
خبر الجولانی برای آوارگان سوری/ جنگ سوریه چند میلیون آواره به دنبال داشت؟
-
ساکنان این منطقه تهران آلودهترین هوا را تنفس میکنند+ نقشه نقاط قرمز پایتخت
-
تذکر غیرمتمندانه مهدی کوچکزاده + پاسخ قالیباف
-
بن سلمان وارد میشود؛ سیگنال نشست ریاض برای آینده شام