به گزارش اکوایران، برخی مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت سیب‌زمینی در دی ماه امسال را افزایش صادرات این محصول در این مقطع زمانی عنوان می‌کنند. این درحالی است که آمارهای گمرک نشان می‌دهد وزن صادرات در دی ماه امسال نسبت به مقاطع مشابه خود در سال های گذشته سطح پایینی داشته است.

به همین دلیل به نظر می‌رسد یکی از عوامل اصلی در سمت هزینه‌های تولید این  کالا باشد. طبق داده های بانک مرکزی در ماه نخست زمستان امسال هزینه کشت این محصول رکورد قابل توجهی زده که همین موضوع می تواند منجر به انتقال هزینه تولید به مصرف آن باشد.

البته گفته می شود عدم صادرات بخشی از این محصول در سال گذشته و فاسد شدن آن در انبار، عامل مهم دیگری بوده که از طریق کاهش عرضه در بازار، قیمت آن را افزایش داده است.

گزارش برنامه روند از وضعیت عرضه و قیمت این محصول را در اینجا ببینید.

خبر مرتبط
فساد سیب در زمین دولت

​اکوایران: در ابتدای زمستان سال جاری، بیش‌ترین رشد ماهانه قیمت سیب‌زمینی در نزدیک به سه سال اخیر، در مناطق شهری به ثبت رسید.