تکذیب جداسازی کلاسهای دانشآموزان اتباع/ وضعیت ساماندهی اتباع خارجی به کجا رسید؟
اکوایران: مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران اخباری مبنی بر جداسازی دانشآموزان اتباع را تکذیب کرد. در این گزارش نگاهی انداختیم به آخرین آمارها و وضعیت حضور اتباع در کشور.
به گزارش اکوایران، مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در گفتوگو با «ایسنا»، درخصوص روند ثبتنام دانشآموزان اتباع اظهار کرد: برای ثبتنام، هر فرزند اتباعی که دارای شناسه اتباع یا کد اتباع باشد، میتواند وارد درگاه ثبتنام آموزش و پرورش شده و مراحل ثبتنام را انجام دهد.
او همچنین با رد برخی اخبار مبنی بر جداسازی دانشآموزان اتباع، گفت: بنایی برای جداسازی دانشآموزان اتباع در مدارس و کلاسهای درس شهرستانهای استان نداریم؛ این دانشآموزان در کنار سایر دانشآموزان ایرانی تحصیل میکنند و از طرف آموزش و پرورش به آنها کمکهایی ارائه خواهد شد.
تاکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت تحصیل اتباع
علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش در ۵ شهریور در همایش استانداران که در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، بر اهمیت تحصیل دانشآموزان اتباع خارجی تاکید کرد و گفت: به دنبال این هستیم که مشکلات و دغدغههایی عدهای که به صورت غیرقانونی و غیرمجاز مهمان ما هستنند را به نحو مناسب برطرف کنیم.
وزیر آموزش و پرورش، کمبود معلم و کمبود کلاس را از مهمترین چالشهای نظام آموزشی کشور اعلام کرد و عنوان کرد که تحصیل دانشآموزان اتباع برای ما خیلی مهم است.
چند میلیون اتباع در پایتخت زندگی میکنند؟
محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، 2 آبان در یک برنامه تلوزیونی درباره تعداد اتباع در پایتخت عنوان کرد: روزانه ۲ میلیون جمعیت به صورت شناور در استان تهران تردد دارند، همچنین ۲ تا ۳ میلیون مهاجر و اتباع خارجی در استان تهران زندگی میکنند که این میزان جمعیت نیازمند مدیریت متمرکز است.
او همچنین جمعیت مهاجر در تهران را اکنون ۲.۵ تا ۳ میلیون دانست و عنوان کرد که این آمار در حالی است که بسیاری از استانهای کشور معادل کمتر از ۲ میلیون نفر جمعیت دارند.
حضور اتباع افغان در ایران و معضل نبود آمار رسمی
همزمان با آغاز کار دولت چهاردهم در سال جاری، وعده ساماندهی و اخراج اتباع غیرمجاز توسط وزیر کشور به مردم داده شد.
اسکندر مومنی، وزیر کشور درگفتوگو با «خانه ملت» در خصوص نشست با اعضای کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: در این نشست بحث امنیت در استان سیستان و بلوچستان، آخرین وضعیت اتباع غیرمجاز در کشور و سازمان ملی مهاجرت مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر کشور در خصوص آخرین وضعیت اتباع در کشور گفت: پذیرش این تعداد اتباع بیگانه برای کشور ممکن نیست و اولویت اول اخراج اتباع بیگانه غیر مجاز است.
در نبود آمار رسمی از تعداد اتباع حاضر در کشور، آمارهای ضد و نقیض فراوانی در این باره از جانب سیاستمداران ارائه شده است.
طبق گزارش سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافت، تعداد مهاجران رسمی افغان ساکن در ایران، یک میلیون و ۵۸۳ هزار و ۹۷۹ نفر اعلام شد. اما اینکه چه تعداد از اتباع به صورت غیرمجاز حضور دارند موضوعی است که به بحث باز ماند. این مساله با خروج آمریکا از افغانستان، قدرت گرفتن و طالبان و موج جدید مهاجرتی شدتی مضاعف پیدا کرد.
احمد وحیدی، وزیر کشور دولت سیزدهم، در حاشیه جلسه هیات دولت در 5 مهر 1402، تعداد اتباع خارجی افغانستانی در ایران را 5 میلیون نفر اعلام کرد؛ آماری که امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، نیز در آیین گرامیداشت روز دانشجو در 19 آذرماه در جمع دانشجویان دانشگاه تهران تکرار کرد.
از سوی دیگر در ۱۵ بهمن 1402 نیز، استاندار وقت تهران از حضور یک میلیون و ۶۹۰ هزار نفر اتباع مجاز در استان خبر داد.
همچنین اکبر زارعی، مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری قم اعلام کرد: «نرخ زاد و ولد اتباع در قم جای هیچگونه نگرانی ندارد. کمتر از ۲۰ درصد جمعیت استان قم را اتباع خارجی تشکیل دادهاند. طبق آخرین سرشماریهای اتباع در سال ۱۴۰۱، ۲۲۰ هزار تبعه از ۱۲۰ ملیت جهان در قم زندگی میکنند که بخش زیادی از آنها را مهاجران افغانستانی تشکیل دادهاند.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آخرین بمب خبری ترامپ؛ پاکسازی بزرگ با گزینه ریاست افبیآی کلید میخورد؟
-
ایران خودرو به مالش آتش زد / خودروهایی که روی دست ایران خودرویی ها باد کرد؛ با اقساط بلند مدت فروخته می شوند
-
تغییر بزرگ در قواعد بازی؛ تکرار مدل سوریه برای حزبالله؟
-
قیمت آپارتمان های 35 متری در پایتخت+جدول
-
خطونشان برای تکفیریهای سوری از بغداد؛ متحدان عراقی ناجی اسد میشوند؟
-
افزایش تنشها در شمال سوریه: اسد به اردوغان باخت؟
-
توافق آستانه در آستانه سقوط؛ بازی خطرناک اردوغان در حلب و گزینههای پیش رویِ تهران
-
پیشبینی بورس فردا 12 آذر ماه 1403/ انتخاب اصلاح روند نتیجه معاملات بازار بورس اوراق بهادار تهران
-
بورس از دنده چپ بلند شد/ افت 13 هزار واحدی شاخص کل در نیمه اول بازار