معاون اجرایی رئیسجمهوری:
شورای فضای مجازی رفع فیلترینگ را به صلاح نمیدانند
در روزهای اخیر، مواضع متعددی از سوی مقامات دولتی درباره موضوع فیلترینگ اینترنت و پیامدهای آن مطرح شده است.
به گزارش اکوایران، محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهوری، در آئین بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه تبریز برگزار شد، به موضوعات مختلفی از جمله فیلترینگ فضای مجازی پرداخت.
به گفته او، فیلترینگ باعث نارضایتی حدود 60 درصد از مردم شده و 20 هزار میلیارد تومان از سرمایه مردم صرف خرید فیلترشکن میشود. در حالیکه رهبر انقلاب نیز بر ضرورت قانونمند کردن فضای مجازی به جای فیلترینگ تأکید کردند.
او ادامه داد: شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع این فیلترینگ را به صلاح نمیدانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم میریزد، چرا که دشمنان با همین ابزارهای فیلترینگ به اطلاعات مردم دست مییابند.
هزینه فیلترشکن در کشور به اندازه بودجه یک وزارتخانه است
دکتر سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در بازدیدی به مناسبت روز دانشجو از کوی دانشگاه تهران، در نشست صمیمانهای با دانشجویان، به چالشهای فیلترینگ و تأثیرات اقتصادی آن اشاره کرد. او تأکید کرد که هزینههای صرفشده توسط خانوارها برای تهیه فیلترشکن در کشور، رقمی معادل بودجه یک وزارتخانه را به خود اختصاص داده است. این هزینه هنگفت، بهجای صرف شدن در مسیرهای مولد مانند توسعه زیرساختهای ارتباطی، عملاً به هدر میرود.
هاشمی همچنین به تأثیرات منفی فیلترینگ بر دسترسی به منابع علمی و آموزشی پرداخت و گفت که محدودیتهای موجود، بسیاری از دانشجویان را از استفاده رایگان از منابع علمی جهانی محروم کرده است. او تأکید کرد که رویکرد دولت، رفع این محدودیتها و تسهیل دسترسی به اینترنت است، چرا که ایجاد فرصت برابر برای دسترسی به اطلاعات، بهویژه برای جامعه علمی و دانشجویی، یکی از اولویتهای اصلی در برنامهریزیهای حوزه فناوری اطلاعات محسوب میشود.
مردم ایران سالانه یک میلیارد دلار برای فیلترشکن هزینه میکنند
در آبان ماه امسال نیز ، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور، در یک موضعگیری انتقادی نسبت به سیاست فیلترینگ در ایران، ضمن اشاره به خسارتهای اقتصادی و ناکارآمدی آن، خواستار تجدیدنظر در این رویکرد شد. وی با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی ایکس، تأکید کرد که فایدهای در این سیاست نمیبیند و خواستار ارائه مصادیقی شد که فیلترینگ توانسته باشد از انتشار محتوای مخرب جلوگیری کند.
ربیعی با بیان اینکه مردم ایران سالانه نزدیک به ۱ میلیارد دلار به دلیل محدودیتهای اینترنتی و هزینههای ناشی از خرید ابزارهای دسترسی مانند ویپیان ضرر میکنند، افزود: «هر چقدر فکر میکنم، نمیفهمم فایده فیلترینگ چیست. آیا واقعاً توانستهایم جلوی انتشار خبری که میتوانست جامعه را دچار بحران کند، بگیریم؟ یا فیلمی که مخرب فرهنگی باشد، بهخاطر فیلترینگ پخش نشده باشد؟»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حمله بزرگ کییف با موشکهای آمریکایی وتلفات سنگین روسیه و کره شمالی؛ وعده انتقام کرملین
-
بازار متفاوت مسکن درشمال پایتخت؛هم خریدار هست هم قیمت ها افزایشی است
-
پیشبینی بورس فردا دوشنبه 17 دی 1403/ افزایش شفافیت با کاهش شکاف نرخ ارز مبادلهای و آزاد
-
سرنوشت بازار روغن؛ صافولای عربستان چرا از ایران رفت؟
-
رکوردشکنی قیمت طلا در 2025؛ خیلی دور، خیلی نزدیک/ اما و اگرهای فتح مرز 3 هزار دلار
-
پای مداح هنجارشکن به مجلس هم باز شد/ نمایندگان خواستار برخورد قاطع شدند؛ ماجرا چه بود؟
-
عصیان ترامپ دامن اقتصاد خاورمیانه را میگیرد؟
-
دستور آمادهباش به ارتش اسرائیل برای آمادگی در صورت «اقدام شدید» ایران
-
بازگشت پوپولیستهای لامبورگینی با دلار 20 تومانی