یک روایت متفاوت از عارف؛ نارضایتی رهبری از تمام دولتها در مبارزه با فساد
به گزارش اکوایران، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در همایش ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد اظهار کرد: با یک مساله قدیمی و مزمنی روبرو هستیم که فراگیر شده و قبحش ریخته و تلقی حق و حقوق از آن میشود.
عارف به گزارش عملکرد چند کشور از جمله سنگاپور، گرجستان، استونی، کره جنوبی، نیوزیلند و اوگاندا اشاره کرد و گفت: کشورهای مطرح در زمینه مبارزه با فساد با اقداماتی مانند شفافیت، ضابطهمند کردن و توجه به پرسنل و کارمندان موفقیت خود را کسب کردند.
او با بیان اینکه ۲۳ سال از فرمان ۸ مادهای مقام معظم رهبری برای مبارزه با فساد میگذرد، افزود: کنوانسیون مبارزه با فساد در دسامبر سال ۲۰۰۵ با هدف پیشگیری و جرم انگاری فساد به تصویب برسد.
به گفته معاون اول رئیس جمهور، جمهوری اسلامی ایران در سال بعد در خرداد ۸۵ به این کنوانسیون پیوست، البته افتخار میکنیم که پنج سال قبل از پیوستن به کنوانسیون مبارزه با فساد، فرمان ۸ مادهای مقام معظم رهبری را داشتیم.
او بیان کرد: در سالی که به نام حضرت علی (ع) نامگذاری شده بود، با فرمان ۸ مادهای مقام معظم رهبری روبرو شدیم و پیام کلان آن خشکانیدن ریشه فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گرهگشا بود.
عارف اظهار کرد: در فرمان ۸ مادهای در کنار مبارزه با فساد به فقر و تبعیض هم پرداخته شده که در سالهای اول تحت عنوان مقابله با فقر، فساد و تبعیض بود، از سویی مخاطب پیام رهبری به دلیل اهمیت موضوع سه قوه بودند.
او تاکید کرد: این فرمانها شفافترین و برجستهترین پیام بودند که مسئولیت دستگاههای حکومتی را در یک امر مهم نشان میداد و اگر غفلت کنیم ریشهها را از بین میبرد، فساد کفایت میکند برای سرنگونی حکومت و از بین بردن دودمان خانواده.
معاون اول رئیس جمهور درباره جهتگیریهای فرمان هشت مادهای گفت: تسامح در مبارزه با فساد به نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است، مبارزه با فساد موجب امنیت فضای اقتصادی میشود، مبارزه با فساد باید به افراد مطمئن سپرده شود، ضربه عدالت باید قاطع باشد و قوای سه گانه باید با یکدیگر همکاری کنند و در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی نباید دیده شود و به جای شعار دادن باید عمل کنیم.
او با اشاره به نارضایتی مقام معظم رهبری از تمام دولتها در زمینه مبارزه با فساد بیان کرد: اینگونه نیست که دولتها کاری نکردند اما تنها به معلول به جای علت پرداخته شده و حس عمومی مردم این است که فرد دسته پنجم یا ششم را پیدا میکنند و همه مشکلات را گردن او میاندازند، به همین دلیل ایشان عدم رضایت خود را از این مساله بسیار مهم و حیاتی اعلام کردند.
عارف با اظهار اینکه شاخصهای بینالمللی مبارزه با فساد در ایران شرم آور است، گفت: چند دستگاه در ایران درباره یک شاخص آمار متفاوت میدهند، وضعیت مبارزه با فساد در ایران خوب نیست و نیاز به بازنگری جدی و اساسی در عملکرد ۲۳ ساله داریم.
او تاکید کرد: مساله مبارزه با فساد را نباید سیاسی کنیم چرا که در ایران عادت داریم هر مساله و چالشی را سیاسی کنیم، دو سه دهه است که با مبارزه با فساد دست به گریبان هستیم که باید بازنگری در رفتار و کردارمان کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فعالیت ۱۰ انجمن در زمینه مبارزه با فساد اظهار کرد: وقتی نهادهای مردمی به میدان بیایند با فراگیر شدن مساله سریعتر میتوانیم به نتایج ارزشمند و خوب برسیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازگشت اردوغان به تنظیمات کارخانه/ هجوم جنگندههای ترکیه به سوریه؛ مواضع قسد بمباران شد
-
شوک به سامانه فروش خودروهای وارداتی / متقاضیان خودروهای خارجی حسابی ناامید شدند
-
در پی پیام ویژه ترامپ؛ نخستوزیر عراق راهی تهران میشود
-
حمله بزرگ کییف با موشکهای آمریکایی وتلفات سنگین روسیه و کره شمالی؛ وعده انتقام کرملین
-
چگونه رم ناگهان به میدان نبرد جنگ در سایه تهران و واشنگتن مبدل شد؟/ ملونی خطر خشم ترامپ را به جان میخرد؟
-
حمله دوباره به همتی/ نماینده مجلس: 100 همت وام ازدواج تامین نشود، وزیر اقتصاد به مجلس میآید
-
سخنان جنجالی نماینده مجلس: حمیدرسایی عضو جبهه پایداری نیست/ ظریف را عددی حساب نمیکنیم
-
بازار متفاوت مسکن درشمال پایتخت؛هم خریدار هست هم قیمت ها افزایشی است
-
پیشبینی بورس فردا دوشنبه 17 دی 1403/ افزایش شفافیت با کاهش شکاف نرخ ارز مبادلهای و آزاد