سفر وزیر صمت به مسقط؛ ورود ایرانیها به عمان تسهیل شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از ورود به مسقط، پایتخت عمان درباره راهکارهای تسهیل حمل و نقل کالا و مسافر با وزیر حمل و نقل و ارتباطات عمان گفتوگو کرد
به گزارش اکوایران، سیدمحمد اتابک، وزیر صمت شامگاه چهارشنبه -سوم بهمن 1403- به نمایندگی از مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران برای حضور در اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای تهران و مسقط وارد عمان شد.
وزیر صمت صبح امروز در دیدار با «سعید بن حمود المعولی» وزیر حمل و نقل و ارتباطات عمان، راهکارهای تسهیل حمل و نقل کالا و مسافر و تبادلات بازرگانان و تجار دو کشور در چارچوب گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری را مورد بحث و تبادلنظر قرار داد.
ملاقات با تجار و سرمایهگذاران دو کشور و تشریح فعالیتهای توسعهای دولت چهاردهم در بخشهای مختلف اقتصادی و تجاری از دیگر برنامههای اتابک در مسقط خواهد بود.
برپایه این گزارش، ارتقای حجم تبادلات تجاری و بازرگانی، ایجاد تسهیلات گمرکی و روادید برای تجار و بازرگانان دو طرف، ترانزیت دریایی، استفاده از کریدور ایران به عنوان هاب محصولات کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای انتقال به بازارهای عمان و معرفی توانمندی دو کشور برای افزایش تجارت از برنامههای محوری این نشست است.
سهم اندک ایران در بازار پررونق عمان
سفر وزیر صمت این امید را به وجود آورده است که سهم اندک ایران از بازار پررنق ایران افزایش یابد. در حال حاضر ارزیابی ها از بازار صادراتی عمان نشان میدهد که این کشور در ١٨ گروه کالایی مرتبط با واردات مواد غذایی، بیش از ٤.٧ میلیارد دلار واردات داشته است. با این حال، کل صادرات ایران به عمان در بازه زمانی مورد بررسی تنها به ٧٢.٥ میلیون دلار رسید که سهم بسیار کوچکی از این بازار ارزشمند به حساب میآید.
گزارش مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی تهران نیز نشان میدهد که دلیل اصلی پایین بودن سهم ایران از واردات عمان، رقابت شدید در این بازار است. صادرکنندگان ایرانی در دو جنبه با رقابت روبهرو هستند؛ اولین جنبه، رقابت با تأمینکنندگان اصلی محصولات غذایی است که عمدتاً از برترین کشورهای تولیدکننده در جهان محسوب میشوند. در این حوزه، تولیدکنندگان ایرانی باید محصولاتی رقابتی با برترین محصولات جهانی و با سطح استانداردهای بینالمللی تولید کنند.
دومین جنبه رقابت نیز مربوط به توان رقابتپذیری ایران در سایر قسمتهای زنجیره ارزش محصولات غذایی است. به عنوان مثال، ارائه خدمات بازاریابی و توسعه برند از جمله این موارد است.
گسترش روابط بینالمللی ایران
در ادامه هم باید گفت برای این نخستین باری نیست که طی مذاکره نمایندههای ایران در ماههای گذشته رفت و آمد مسافری ایران با کشورهای منطقه آسان میشود.
نهم دی ماه سال جاری بود که گمرکات ایران و آذربایجان در نشستی دوجانبه در محل گمرک آستارای آذربایجان بر افزایش همکاریها به منظور تسهیل تجارت خارجی از مرزهای گمرکی مشترک تاکید کردند.
در این نشست یک توافق 11 بندی به امضای دو کشور رسید که یکی از بندهای آن به پیشنهاد طرف ایرانی برای پذیرش اتوبوس و مسافران متردد از مرز بیلهسوار بین دو کشور در روز با هدف تامین رفاه حال مسافران اشاره داشت که مورد پذیرش طرف آذربایجانی قرار گرفت.
گمرکات ایران و آذربایجان در نشستی دوجانبه در محل گمرک آستارای آذربایجان بر افزایش همکاریها به منظور تسهیل تجارت خارجی از مرزهای گمرکی مشترک تاکید کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتصاب غیرمنتظره ترامپ؛ محافظ شخصی رئیس سرویس مخفی شد
-
نصب نیروگاه خورشیدی بر فراز خانهها الزامی شد
-
واکنش همتی به برداشت نادرست از سخنانش درباره قیمت طلا/ ماجرا چه بود؟
-
بهرهبرداری از زیرگذر جدید در تهران
-
زمین ۳۰۰ هزار متری کینگ مانی به مزایده گذاشته شد
-
واکنش یمن به فرمان ترامپ/ قرار گرفتن در فهرست دوستان واشنگتن خطرناکتر است
-
لفاظی مارک روبیو علیه ایران/ رونمایی از اولویت جدید ترامپ
-
پیشبینی بازار مسکن در بهار 1404؛ فایلها سیاهپوش شدند
-
سیگنالهای ظریف از داووس؛ ترامپ چقدر برای بهبود روابط با تهران آماده است؟