بازگشت ۵۵ اثر تاریخی ایران از ترکیه به کشور
اکوایران: ترکیه ۵۵ شیء با منشاء ایران را که گفته میشود غیرقانونی و قاچاقی به این کشور وارد شده بود، به ایران بازگرداند.
به گزارش اکوایران، در پی همکاریهای فرهنگی بین ایران و ترکیه، مجموعهای از ۵۵ شیء تاریخی با منشأ ایرانی که بهصورت غیرقانونی از کشور خارج شده بودند، از سوی مقامات ترکیه به ایران بازگردانده شد.
به گزارش ایسنا از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این اشیاء که در خردادماه ۱۴۰۳ از سوی پلیس ترکیه در استانهای ارزروم و ارزنجان توقیف شده بودند، در بهمنماه امسال با هماهنگی وزارت امور خارجه و ادارهکل موزهها، از طریق مرز زمینی وارد کشور شدند و به اداره میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی تحویل داده شدند.
معاونت میراث فرهنگی درباره این محموله توضیح داد که پس از دریافت گزارشهایی از سرکنسولگری ایران در ارزروم درباره توقیف این اشیاء، تصاویر آنها برای کارشناسی و احراز هویت به ادارهکل موزهها ارسال شد.
بررسیهای انجامشده نشان داد که تعدادی از این آثار متعلق به فرهنگ و تمدن ایران هستند. بر این اساس، ایران با استناد به کنوانسیون ۱۹۷۰ یونسکو و تفاهمنامه همکاری با ترکیه در زمینه جلوگیری از ورود و خروج غیرقانونی اموال فرهنگی، درخواست استرداد این اشیاء را ارائه کرد.
در نهایت، طی مراسمی رسمی در موزه ارزروم، این آثار توسط مدیرکل میراث فرهنگی و موزههای وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه و معاون استاندار ارزروم به سرکنسولگری ایران تحویل داده شد.
این مجموعه شامل ۵۵ قلم شیء تاریخی از جمله یک شمشیر که احتمال داده میشود متعلق به دوره ساسانی باشد، پیکرکهای حیوانی متعلق به عصر آهن و عصر برنز، چندین کاسه شیشهای و فلزی، یک پارچ مسی (صراحی) و ۴۲ سکه تاریخی مرتبط با ایران است که از طریق قاچاق از کشور خارج شده بودند.
بازگرداندن این آثار، گامی مهم در حفظ میراث فرهنگی ایران و جلوگیری از قاچاق اشیاء تاریخی به شمار میرود.
کشف و توقیف آثار
به گزارش ایسنا در 16 خرداد سال جاری، بنابر آنچه رسانههای ترکیه منتشر کردهاند، این آثار از جمله یک شمشیر با قدمت احتمالی ساسانی در ارزروم و ارزنجان توسط نیروهای انتظامی ترکیه، کشف و ضبط شد. همچنین، مشخص شد ۴۲ سکه که به اداره موزههای آنتالیا رسیده و کوزه برنزی که به اداره موزههای باستانشناسی استانبول رسیده است، منشأ ایرانی دارند. به تشخیص ترکیه برخی از این آثار کشفشده احتمالا به عصر مفرغ و آهن تعلق دارد.
بررسیها در ترکیه مشخص کرده است این آثار به صورت غیرقانونی از ایران به این کشور رسیدهاند و برخی از آنها در مرزهای ورودی ضبط شدهاند
ترکیه طبق «توافقنامه ممنوعیت و جلوگیری از واردات و صادرات غیرقانونی، ترانزیت و انتقال مالکیت از اموال فرهنگی»، سهشنبه ۱۵ خردادماه ۱۴۰۳ در یک مراسم رسمی، این ۵۵ شیء را به مقام کنسولی ایران تحویل داد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هجوم خریداران مسکن به شهرهای شمالی
-
دلار آمریکا در اوج؛ بازگشت تعرفهها بازارها را لرزاند
-
نخستین مقصد سفر خارجی الجولانی مشخص شد
-
سیدحسن خمینی خطاب به اعضای دولت چهاردهم: مردم از شما انتظار شجاعت در تصمیمگیری دارند
-
بمبگذاری زیر بازار خودرو تهران
-
پیش بینی بورس فردا / ترمز ریزش کشیده میشود؟
-
سیگنال قرائتی در بازار دلار
-
فروش ویژه محصولات سایپا ویژه دهه فجر آغاز شد
-
بدبینی ترامپ به تحریمها؛ رئیسجمهور آمریکا با وضع شدیدترین تعرفهها بهدنبال چیست؟