لاریجانی: نمیتوانم پیشبینی کنم که جنگ میشود یا نمیشود
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی با رد ادعای اینکه عدم مذاکره با آمریکا به جنگ منجر میشود، گفت: باید تلاش کنیم تحریمها را کاهش یا بیاثر کنیم.

به گزارش اکوایران، محمدجواد لاریجانی در گفتوگو با ایلنا درباره اینکه در شرایطی که تصمیم بر عدم مذاکره با آمریکا گرفته شده، چه راهکاری برای رسیدن به استراتژی «نه مذاکره و نه جنگ» پیشنهاد میشود، گفت: اینکه فکر کنیم عدم مذاکره با آمریکا به جنگ منجر خواهد شد، هیچ پایه و اساسی ندارد و من شخصاً دلیلی برای آن نمیبینم.
او ادامه داد: البته نمیتوانم پیشبینی قطعی کنم که جنگ رخ خواهد داد یا نه، چرا که همیشه احتمال این وجود دارد که یک حاکم بیمنطق به کشور ما تجاوز کند و در این صورت ما باید همیشه آماده پاسخگویی باشیم، اما در کل این دوگانه درست نیست.
لاریجانی تأکید کرد: راه ما این است که به طور دقیق ارزیابی کنیم که دولت آمریکا حتی با مذاکره هم احتمالاً تحریمهای عمده را بر نخواهد داشت، مگر اینکه بخواهد از ما خواستههایی داشته باشد که با استقلال و آزادی ما در تضاد باشد، مشابه کاری که با اوکراین انجام میدهد.
او همچنین گفت: ما باید با بهرهگیری از سایر امکانات، به تدریج اثرات تحریمها را کاهش داده و شاید روزی آنها را به حداقل برسانیم. وقتی این اثرات کاهش یابد، آمریکا خود متوجه میشود که این مسیر فایدهای ندارد.که از نظر فنی، من معتقدم که این امکان وجود دارد.
لاریجانی در پاسخ به پرسشی درباره سیاست همسایگی ایران در این شرایط، گفت: سیاست همسایگی ایران همواره ثابت بوده است و به خصوص در دولت آقای رئیسی این سیاست با شدت بیشتری دنبال شده است. آقای پزشکیان نیز این رویکرد را با قدرت پیگیری میکند.
او افزود: به نظر من، توافقنامههای استراتژیک با روسیه و چین دستاوردهای مهمی برای دولت به حساب میآید و سیاستهای آقای پزشکیان در این زمینه بسیار درست است.
لاریجانی در پایان تاکید کرد: البته باید واقعبین باشیم که حکومتهای همسایه ما نیز ملاحظات خود را دارند، اما در نهایت منافع آنها در همکاری با ایران است. ایران کشوری توانمند و با موقعیتی استراتژیک است، بنابراین گزینههای زیادی پیش رو داریم؛ تنها کافی است هوشیار باشیم و از این فرصتها به درستی استفاده کنیم.
پلن بی دولت پزشکیان
مذاکره با آمریکا و لغو تحریمها یکی از شعارهای اصلی مسعود پزشکیان در زمان رقابتهای انتخاباتی بود. او بر این باور بود که نمیتوان پشت درهای بسته مشکلات اقتصادی را حل کرد. اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، معادلات بهطور کلی تغییر کرد. نوزدهم بهمن ماه رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی، مذاکره با آمریکا را «نه هوشمندانه، نه عاقلانه و نه شرافتمندانه» خواند.
بعد از آن، مسعود پزشکیان سخنان رهبر انقلاب «زیبا» توصیف کرد و خواستار تکیه کردن برتوانمندیها و امکانات داخلی» شد و در نهایت گفت «دشمن فکر می کند اگر ما را محاصره کنند از گرسنگی خواهیم مرد».
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت، در پاسخ به سوال اکوایران مبنی بر اینکه «پلن بی دولت پس از منع مذاکرات چیست؟» گفت: توجه به ظرفیتهای داخلی، تمرکز بر ظرفیتی که بخش خصوصی دارد، کمک به گسترش کسبوکارها و توجه به ظرفیتهای که در منطقه داریم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هشدار مدودوف درباره وقوع یک جنگ تمام عیار
-
واشنگتنپست: ادعای کمسابقه مقام آمریکایی درباره غنیسازی ایران
-
تعطیلات شروع نشده؛ جاده چالوس قفل شد
-
دلیل نوسانات قیمت طلا از زبان نایب رئیس سابق اتحادیه
-
دومین ناو هواپیمابر آمریکا مورد حمله یمن قرار گرفت
-
تهدید مشاور امنیت ملی ترامپ علیه کشتیهای ایرانی
-
وزیر خزانهداری آمریکا: حمله به یمن بخشی از «فشار حداکثری» علیه ایران است
-
دپوی سیبزمینی ایرانی در انبار همسایه
-
عقبنشینی خریداران حقیقی بورس تهران در وقتهای اضافه